E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πέφτουν κι άλλο οι τιμές των ακινήτων

Περαιτέρω μείωση κατά 1,2%

Δημοσίευση 31/8/2017 | 12:08

Πέφτουν κι άλλο οι τιμές των ακινήτων

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, τα οποία προέρχονται από τα δεδομένα που έχουν συγκεντρωθεί από τα πιστωτικά ιδρύματα, στο δεύτερο τρίμηνο του 2017 οι τιμές των διαμερισμάτων (σε ονομαστικούς όρους) ήταν κατά μέσο όρο μειωμένες κατά 1,2% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, στο α΄ τρίμηνο του 2017 η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε στο 1,7%, ενώ για το σύνολο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 2,4%.

Πιο αναλυτικά, η μείωση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 ήταν 1% για τα "νέα" διαμερίσματα, δηλ. ηλικίας έως 5 ετών, και 1,3% για τα "παλαιά", δηλ. ηλικίας άνω των 5 ετών. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2017 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των "νέων" διαμερισμάτων διαμορφώθηκε στο 1,9% έναντι 1,6% των "παλαιών", ενώ για το σύνολο του 2016 οι τιμές των διαμερισμάτων μειώθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 3% και 1,9% αντίστοιχα.Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η μείωση των τιμών των διαμερισμάτων το β΄ τρίμηνο του 2017 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2016 ήταν 1,2% στην Αθήνα, 1,3% στη Θεσσαλονίκη, 1,7% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 0,6% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, για το α΄ τρίμηνο του 2017 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των διαμερισμάτων ήταν 1,6% στην Αθήνα, 2,1% στη Θεσσαλονίκη, 2,3% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 1,2% στις λοιπές περιοχές της χώρας, ενώ για το σύνολο του 2016 η μείωση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2015 ήταν 1,8%, 3,5%, 2,3% και 3% αντίστοιχα.

Τέλος, για το σύνολο των αστικών περιοχών της χώρας, το β΄ τρίμηνο του 2017 οι τιμές των διαμερισμάτων ήταν μειωμένες κατά 1,3% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2016. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2017 η αντίστοιχη μείωση των τιμών των διαμερισμάτων στις αστικές περιοχές ήταν 1,7%, ενώ για το σύνολο του 2016 η αντίστοιχη μείωση διαμορφώθηκε στο 2,4%.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτός είναι το θύμα της μαφιόζικης εκτέλεσης στο Χαλάνδρι

Ελλάδα 24.04.2025
Σε ποια υπόθεση είχε εμπλακεί

Τύμπανα πολέμου στα σύνορα Πακιστάν ‑ Ινδίας

Κόσμος 24.04.2025
Σε τροχιά σύγκρουσης μετά το μακελειό στο Κασμίρ

Πυροβολισμοί με καλάσνικοφ στο Χαλάνδρι – Ένας νεκρός έξω από ιατρικό κέντρο

Ελλάδα 24.04.2025
Οι εκτελεστές πέρασαν με το όχημά τους, πυροβόλησαν το θύμα και διέφυγαν - Καίγεται αυτοκίνητο στο Πάτημα, εκτιμάται πως είναι το όχημα διαφυγής των δραστών

Οργή Τραμπ: Πούτιν σταμάτα, ας κλείσουμε τη συμφωνία ειρήνης στην Ουκρανία

Κόσμος 24.04.2025
Ο Ντόναλντ Τραμπ καλεί τη Ρωσία να σταματήσει τα πλήγματα κατά αμάχων, όπως έγινε το περασμένο βράδυ στο Κίεβο.

Κατακραυγή στα social με γαλλικό σάιτ γνωριμιών: Δημιούργησε προκλητικό βίντεο με το AI Starter Pack

Κόσμος 24.04.2025
«Εμετικό» χαρακτήρισαν οι περισσότεροι χρήστες το βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα Απριλίου στο Tik Tok και το οποίο διαφήμιζε σάιτ γνωριμιών με AI starter pack με τη Ζιζέλ Πελικό

Γαλλία: Επίθεση με μαχαίρι σε λύκειο ‑ Νεκρό 1 παιδί

Κόσμος 24.04.2025
Καθηγητές κατόρθωσαν να ακινητοποιήσουν τον 15χρονο δράστη

Σφοδρή καταιγίδα στην Αττική: Πλημμύρισαν οι δρόμοι ‑ Έντονη χαλαζόπτωση στο Χαλάνδρι

Ελλάδα 24.04.2025
Πλημμύρισαν οι δρόμοι στην Αττική μετά την εκδήλωση έντονης βροχόπτωσης

Ανελκυστήρες πολυκατοικιών: Όλα όσα πρέπει να γίνουν έως τις 30 Ιουνίου 2025

Οικονομία 24.04.2025
Οι υποχρεώσεις διαχειριστών και ιδιοκτητών - Πώς μοιράζονται τα κόστη - Απειλή προστίμων έως και 60.000 ευρώ

Λάρισα: Φωτιά‑σοκ σε διαμέρισμα – Το λάθος στην κουζίνα που άναψε το κακό!

Ελλάδα 24.04.2025
H φωτιά ξέσπασε στον 5ο όροφο πολυκατοικίας

Σοκ στην Καβάλα: 49χρονος βούτηξε στο κενό από τον 6ο όροφο – Το σημείωμα που ραγίζει καρδιές

Ελλάδα 24.04.2025
Πρόκειται για αυτοκτονία καθώς ο άνδρας είχε αφήσει σημείωμα, το οποίο εντόπισαν οι Αρχές

Τον άφησαν γυμνό στην άσφαλτο: Ληστεία‑θρίλερ στα Λεχαινά – Του πήραν μέχρι και τα ρούχα!

Ελλάδα 24.04.2025
Στιγμές τρόμου έζησε ένας 32χρονος, στο Μοσχονέρι των Λεχαινών, καθώς έπεσε θύμα ληστείας

Η τελευταία πράξη αγάπης του Πάπα Φραγκίσκου – Πού έδωσε 200.000 ευρώ λίγο πριν φύγει;

Κόσμος 24.04.2025
Πάνω από 50.000 πιστοί απέτισαν φόρο τιμής στον Πάπα