E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκπαίδευση Σκύλων με στόχο την αρμονική συμβίωση!

Η φιλοζωία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην Ελλάδα

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ Δημοσίευση 1/6/2020 | 21:38

Εκπαίδευση Σκύλων με στόχο την αρμονική συμβίωση!
pexels

Η φιλοζωία κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος στην Ελλάδα. Τα οφέλη της συντροφιάς κατοικίδιων για την ψυχική και σωματική υγεία του ανθρώπου είναι πλέον και γνωστά και αδιαμφισβήτητα. Γι’ αυτό και το θέαμα δεσποζόμενων σκύλων να βγαίνουν βόλτες με τα αφεντικά τους, θέαμα που κάποτε βλέπαμε κυρίως σε ταινίες, είναι όλο και συχνότερο. Η συμβίωση, ωστόσο, με τα κατοικίδιά μας στα πλαίσια μίας σύγχρονης πόλης αποτελεί πρόκληση. 

Όλοι μας γινόμαστε μάρτυρες καθημερινά σε περιστατικά που τα όρια καταπατώνται και η σύγκρουση γίνεται αναπόφευκτη. Ειδικότερα, οι κηδεμόνες σκύλων είναι συχνά δέκτες τέτοιων συμπεριφορών, καθώς η παρουσία και μόνο του τετράποδου φίλου μας αρκεί για να ερεθίσει τους κακοπροαίρετους. Από την άλλη, δεν είναι λίγες οι φορές που οι ίδιοι οι κηδεμόνες έχουν ενθαρρύνει άθελά τους συμπεριφορές στα σκυλάκια τους, οι οποίες φέρνουν τους ίδιους σε δύσκολη θέση και αυτά σε κίνδυνο.

Πρόκειται για εκείνες τις στιγμές που ο σκύλος αγχώθηκε και αντέδρασε παρορμητικά, που φοβήθηκε και ξέφυγε από το λουρί του, που από τη χαρά του πήδηξε πάνω στον άγνωστο περαστικό τρομάζοντάς τον, που δε σταμάτησε να γαυγίζει παρά τα παρακάλια του κηδεμόνα του, που έφαγε ένας Θεός ξέρει τι από κάτω. Σε εκείνες ακριβώς τις στιγμές η σωστή εκπαίδευση σκύλων αποτελεί τη μόνη ουσιαστική πρόληψη δυσάρεστων ή ακόμα και επικίνδυνων καταστάσεων.

Ένας σκύλος με ήρεμη συμπεριφορά, που γνωρίζει τι επιτρέπεται και τι δεν επιτρέπεται να κάνει, είναι ένα ισορροπημένο κατοικίδιο. Κι ένα ισορροπημένο κατοικίδιο είναι σίγουρα ένα χαρούμενο ζώο. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο απώτερος σκοπός της εκπαίδευσης ενός σκύλου. Πώς επιτυγχάνεται, όμως, ο στόχος αυτός;

Μα φυσικά, με την καθοδήγηση έμπιστου εκπαιδευτή. Ενός εκπαιδευτή με εμπειρία, γνώσεις και αγάπη γι’ αυτό που κάνει. Κι αν το πρόγραμμα εκπαίδευσης περιλαμβάνει κατ’οίκον συνεδρίες, ώστε ο σκύλος να μαθαίνει σε οικείο περιβάλλον, τόσο το καλύτερο. Κι αν η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα και σε εξωτερικούς χώρους με πραγματικές συνθήκες και προκλήσεις, τόσο πιο ολοκληρωμένη θεωρείται.

Κι αν, επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα ομαδικών μαθημάτων, ώστε να ενισχύεται ο δεσμός ανάμεσα σε κηδεμόνα και σκύλο, τότε μιλάμε για εκπαίδευση σκύλων που έχει όλο το πακέτο!

 Όλα τα παραπάνω προσφέρει η σχολή εκπαίδευσης σκύλων Themis Fousias K9. Πρόκειται για μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετρά παρουσία ήδη σε 12 άλλες πόλεις. Οι καταρτισμένοι εκπαιδευτές της σχολής και οι καινοτόμες εκπαιδευτικές μέθοδοι που εφαρμόζουν, αποτελούν εγγύηση για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, προεκπαίδευση κουταβιών, βασικές εντολές υπακοής, ενίσχυση επιθυμητής συμπεριφοράς και διόρθωση λανθασμένης καθώς και ομαλή κοινωνικοποίηση. Στην ιστοσελίδα μας είναι διαθέσιμο χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό, πληροφορίες για τη σχολή, τους συνεργάτες μας αλλά και τις δράσεις που διοργανώνουμε στις πόλεις που λειτουργεί παράρτημά μας. 

Όλοι μας ξέρουμε ότι η ανατροφή και η φροντίδα ενός κατοικίδιου δεν είναι εύκολη και απλή υπόθεση. Προϋποθέτει την ανάληψη ευθύνης και την επίγνωση των ιδιαίτερων αναγκών του ζώου. Στόχος κάθε ευσυνείδητου κηδεμόνα είναι πρωτίστως η ασφάλεια και η ευζωία του κατοικιδίου του και φυσικά η ομαλή συνύπαρξή του με τον κοινωνικό περίγυρο.

Στην περίπτωση του σκύλου, και μάλιστα ενός σκύλου που ζει σε αστικό περιβάλλον, η φροντίδα παίρνει τη μορφή όχι μόνο της αγάπης, των χαδιών και των παιχνιδιών αλλά και τη μορφή της εκμάθησης των κανόνων καλής συμπεριφοράς. Άλλωστε η αρμονική συνύπαρξη όλων των πλασμάτων, δίποδων και τετράποδων, στηρίζεται στον αλληλοσεβασμό και την κατανόηση των ορίων του άλλου.

Γι’ αυτό, λοιπόν, μην αφήνετε μία τόσο σημαντική υπόθεση στην τύχη. Εμπιστευτείτε τους καλύτερους!

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Cocktail trends για το 2024

Food 23.04.2024
Ο κόσμος της mixology συνεχίζει να εξελίσσεται

Όλες οι αλλαγές στο dating, που ίσως να μην γνωρίζεις

Σχέσεις 23.04.2024
Τι έχει αλλάξει στον τρόπο που γνωρίζουμε κόσμο

Τι είναι τα προβιοτικά καλλυντικά και γιατί γίνεται τέτοιος χαμός;

Body+Mind 23.04.2024
Τα προβιοτικά συμβάλλουν σε μια πιο λαμπερή και νεανική επιδερμίδα

Οι 10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν εξυπνότερους

Body+Mind Χτες
«Τα μυαλά είναι σαν τα αλεξίπτωτα… για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι ανοιχτά», όπως λέει και διάσημο ρητό

Το μόνο μπουφάν που χρειάζεσαι την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι αυτό

Style Χτες
Προσθέτει μια νότα casual κομψότητας σε κάθε σύνολο

Ο βασικός «ένοχος» για καρδιακά προβλήματα

Body+Mind Χτες
Πως μπορούμε να μειώσουμε την επίδραση του

Kαθάρισε το πρόσωπό σου σωστά: Πώς να το κάνεις σαν επαγγελματίας

Body+Mind Χτες
Μαθαίνουμε από τις celebs που έχουν στις ομάδες τους, τους καλύτερους beauty experts

Κόλπα στο μακιγιάζ για να φαίνονται τα μάτια σου μεγαλύτερα

Style Προχτές
Τα tips που θα κάνουν τη διαφορά