E-Daily

Βουτιά στο ελληνικό καλοκαίρι μέσα από μοναδικές φωτογραφίες

Ο Στάθης Μάρκου μας ταξιδεύει στο καλοκαίρι της πόλης και της θάλασσας

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ

Δημοσίευση 31/7/2019 | 00:10

Ο Στάθης Μάρκου είναι φωτογράφος. Ο τρόπος που βιώνει και αποτυπώνει το καλοκαίρι είναι μοναδικός! Έντονα χρώματα, παιχνίδια με τις σκιές και μια σύγχρονη αισθητική που μας θυμίζει editorials περιοδικών. Κάντε κι εσείς μια βουτιά στις εικόνες του!

Τι είναι για σένα καλοκαίρι;

Το καλοκαίρι για εμένα είναι ευτυχία, μπορείς να ζεις πιο ελεύθερος ντύνεσαι ελαφρά έχεις διάθεση να δημιουργήσεις και να πειραματιστείς. Το καλοκαίρι επίσης είναι συνάντηση με αγαπημένα πρόσωπα, φωτογραφίες και στιγμές απόλαυσης της φύσης είτε στο βουνό είτε στην θάλασσα.

Τι θα σου τραβήξει το ενδιαφέρον; Αγαπημένες θεματικές;

Σίγουρα η φύση εκεί που η άνοιξη έχει μετατρέψει τα τοπία σε παλέτα χρωμάτων, αξιοποιείς αυτήν την ευκαιρία το καλοκαίρι περπατώντας και ανακαλύπτοντας τα . Από την άλλη πλευρά, η πόλη έχει τους δικούς της ρυθμούς το καλοκαίρι που σε τραβάνε να αποθανατίσεις στιγμές και πρόσωπα.

Έχεις κάποια αγαπημένη ώρα μέσα στη μέρα για να βγάζεις φωτογραφίες;

Δεν έχω κάποια αγαπημένη ώρα, θα προτιμούσα πολύ πρωί και μετά το μεσημέρι.

Βγάζεις ποτέ φωτογραφίες με το κινητό; Χρησιμοποιείς apps για επεξεργασία;

Δεν είμαι πολύ fan, αλλά η αλήθεια είναι πως κάποιες φορές λύνει τα χέρια. Ναι χρησιμοποιώ εφαρμογές στο κινητό και στον υπολογιστή. Μεγάλο κομμάτι της φωτογραφίας, αν όχι το 50% είναι η επεξεργασία εκεί που θα δώσεις στην δική σου οπτική την δική σου νότα.

Έχεις καμία συμβουλή για να βγάλουμε φωτογραφίες όπως τις δικές σου;

Η φωτογραφία είναι ερεθισμοί και πολύ πειραματισμός, σίγουρα υπάρχουν τεχνικές αλλά είναι τέχνη, και η τέχνη δεν έχει όρια.

Aκολούθησε τις εικόνες του εδώ