E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο λύκος που έγινε ο φόβος και ο τρόμος των κτηνοτρόφων για 9 χρόνια

Η κυβέρνηση έστειλε δικό της κυνηγό

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 6/9/2019 | 00:23

Ο λύκος που έγινε ο φόβος και ο τρόμος των κτηνοτρόφων για 9 χρόνια
@livescience.com

Οι λύκοι συνήθως κυκλοφορούν σε αγέλες. Γι’ αυτό και η έκφραση «μοναχικός λύκος» είναι κάτι που λέμε για κάποιον που είναι πολύ μοναχικός. Στη Νότια Ντακότα πριν από περίπου έναν αιώνα, εμφανίστηκε ένας «μοναχικός λύκος» που έγινε ο φόβος και ο τρόμος των κτηνοτρόφων. Κι αυτό γιατί σκότωνε αδιακρίτως τα ζώα τους, χωρίς να πεινάει ιδιαίτερα.

Ο συγκεκριμένος γκρίζος λύκος, από το 1911 μέχρι το 1920, θεωρείται υπεύθυνος για τον θάνατο ζώων με αξία 25 χιλιάδων δολαρίων, που σήμερα θα ξεπερνούσαν τα 300 χιλιάδες δολάρια. Ο διαβόητος και παμπόνηρος λύκος, κατάφερε να ξεφύγει από επαγγελματίες κυνηγούς, από κυνηγούς κεφαλών και από τους κατοίκους της πόλης Custer.

Μάλιστα η αμοιβή για το «κεφάλι» του ανέβηκε χρόνο με το χρόνο και έφτασε τα 500 δολάρια, 10 φορές περισσότερο από ότι συνήθως. Ένας κυνηγός προσπαθούσε να τον βγάλει από τη μέση επί πέντε χρόνια, μέχρι που τα παράτησε. Η τοπική κοινωνία του έδωσε διαστάσεις θρύλου, αφού οι ιστορίες έδιναν και έπαιρναν. Οι ντόπιοι πίστευαν πως δεν ήταν απλός λύκος αλλά ένα υβρίδιο λύκου και λιονταριού του βουνού.

@wikipedia.org

Ο λύκος κατάφερε να γλιτώσει τόσες πολλές φορές, που οι κτηνοτρόφοι είχαν πάρει απόφαση ότι θα πρέπει να έχουν απώλειες μέχρι να πεθάνει από φυσικά αίτια. Ήταν τόσο δαιμόνιο, που είχε πάρει δίπλα του ως «τσιράκια» δυο κογιότ, τα οποία και άφηνε να τρώνε τα αποφάγια του.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να στείλει τον έμπειρο κυνηγό H.P. Williams, ο οποίος τον εντόπισε το 1920 αλλά δεν μπόρεσε να τον σκοτώσει, σκότωσε όμως τα δυο κογιότ, σε μια προσπάθεια να τον κάνει να φοβηθεί. Τον εντόπισε κι άλλες φορές, αλλά για επτά μήνες κατάφερνε να του ξεφύγει. Κατάφερε να τον παρασύρει σε παγίδα και αφού τον τραυμάτισε, ήταν πλέον εύκολο να τον σκοτώσει. Η κυβέρνηση έβγαλε μέχρι και δελτίο τύπου. O Williams πάντως μίλησε με μεγάλο σεβασμό για τον λύκο, που τον δυσκόλεψε όσο τίποτα άλλο στη ζωή του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζώντας σε μια τουαλέτα: Η ιστορία της 19χρονης που έγινε viral

Stories 20.04.2025
Όλοι προσπαθούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα από το ενοίκιο, αλλά πόσοι θα δεχόμασταν να ζούμε κυριολεκτικά σε μια τουαλέτα για να το πετύχουμε;

Ποιοι celebrities εχουν στο σπίτι τους ακριβά έργα τέχνης

Stories 20.04.2025
Αυτοί οι διάσημοι δεν βλέπουν την τέχνη μόνο ως διακόσμηση, αλλά και ως επένδυση

Το παλιότερο πανεπιστήμιο του κόσμου υπάρχει από το 859 μ.Χ.

Stories 20.04.2025
Ένας πανέμορφος τόπος διάδοσης της γνώσης που μετράει αιώνες

Πολιτικοί, τραγουδιστές, ηθοποιοί: 7 διάσημοι που έπαιξαν σε διαφημιστικά

TV Σειρές 20.04.2025
Ένα μικρό αφιέρωμα σε διαφημίσεις που δεν ξεχάσαμε ποτέ

Τι γιορτάζουν οι Εβραίοι στο Ιουδαϊκό Πάσχα;

Πάσχα 20.04.2025
Η σύνδεση με το Χριστιανικό Πάσχα

Κυριακή του Πάσχα: Τι συνέβη σήμερα σύμφωνα με την χριστιανική πίστη

Πάσχα 20.04.2025
Μεγάλη Κυριακή - Μπαμ από δω, μπαμ από κει, τρων` αρχόντοι και φτωχοί

Από την Μ.Παρασκευή στο σπουδαίο Μεγάλο Σάββατο: Tι συμβολίζουν αυτές οι μέρες

Ιστορικά Χτες
Η στιγμή πριν το φως σβήσει το σκοτάδι για πάντα.

Έφτιαχνε πίτσες μέχρι τη μέρα που άλλαξε η ζωή του

Πρόσωπα Χτες
Ο 24χρονος Christiano έγινε κυριολεκτικά διάσημος μέσα σε μια νύχτα