E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ο παράξενος λόγος που οι άνδρες άρχισαν να αφήνουν μούσια

Όπως τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/6/2020 | 01:22

Ο παράξενος λόγος που οι άνδρες άρχισαν να αφήνουν μούσια
@twistedmoustache.co.uk

Τα τελευταία χρόνια οι πλούσιες γενειάδες είναι στην μόδα. Οι άνδρες που τις αφήνουν μπορεί να έχουν έναν λόγο να αισθάνονται περισσότερη αυτοπεποίθηση. Και ο λόγος δεν είναι μόνο γιατί οι γυναίκες έλκονται περισσότερο σeξουαλικά από αυτούς.

Μια νέα έρευνα έδειξε πως οι άντρες άρχισαν να φυτρώνουν πλούσια γενειάδα και εξέλιξαν αργότερα το μέγεθός της για να βοηθήσουν τους εαυτούς του ώστε να απορροφούν πιο εύκολα τις γροθιές ή οποιοδήποτε χτύπημα στο κεφάλι. Τουλάχιστον έτσι υποστηρίζει η έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Integrative Organismal Biology. Τα ευρήματα της πηγάζουν από το σύνολο πολλών ερευνητικών προτζεκτ που διεξήγαγε η ίδια ομάδα, όσον αφορά στην ανθεκτικότητα του ανθρώπου. μεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται πειραάματα σχετικά με την ικανότητα του ανθρώπινου προσώπου να δεχθεί γροθιές αλλά και την χρησιμοποίηση των ανθρώπινων χεριών ως όπλα σε συμπλοκές.

«Ανακαλύψαμε ότι τα δείγματα με τρίχωμα ήταν πιο ικανά να απορροφήσουν ενέργεια από εκείνα που ήταν κουρεμένα» αναφέρει το παράξενο πείραμα που έγινε από τους βιολόγους Ethan Beseris, Steven Naleway και David Carrier.

Ευτυχώς κανένας άνθρωπος δεν χτυπήθηκε στο όνομα της επιστήμης. Αντίθετα, η ομάδα χρησιμοποίησε ένα σύνθετο κρανίο καλυμμένο με διάφορα στυλ από δέρμα προβάτου. Κουρεμένο, ξυρισμένο και γεμάτο τρίχωμα. Ως προσομοίωση μιας γροθιάς, έριχναν ένα βάρος στο πηγούνι και μετρούσαν την πρόσκρουση μέσω ενός δυναμόμετρου.

Οι επιστήμονες λοιπόν διαπίστωσαν πως «η δύναμη που χρησιμοποιήθηκε στα δείγματα με τρίχωμα ήταν κατά 16% μεγαλύτερη ενώ η ενέργεια που απορροφήθηκε ήταν κατά 37% μεγαλύτερη, συγκρινόμενη με τα δείγματα χωρίς τρίχωμα».

Συγκεκριμένα οι τούφες μαλλιών λειτούργησαν ως «απορροφητήρες», που διασκόρπισαν την ενέργεια που προκλήθηκε από την γροθιά αρκετά για να αποφευχθεί το σπάσιμο της εύθραυστης γνάθου. Οι επιστήμονες συμπέραναν πως το μούσι ίσως λειτουργεί όπως η χαίτη του λιονταριού δηλαδή «προφυλάσσει περιοχές ζωτικής σημασίας από φονικές επιθέσεις, όπως ο λαιμός και το σαγόνι» κατά την διάρκεια ενός καυγά.

Πρόσθεσαν μάλιστα πως «είναι λογικό να συμπεράνουμε πως η γενειάδα ως χαρακτηριστικό του προσώπου, προέκυψε από τον ανταγωνισμό των ανδρών που έρχονταν στα χέρια».

Η έρευνα έχει κάποια κενά, όπως το αν η γενειάδα απορροφά την δύναμη μόνο για το σαγόνι και όχι για τον εγκέφαλο, αλλά όπως και να έχει αποτελεί μια πιθανή εξήγηση για την διαδεδομένη χρήση της γενειάδας από ένα σημείο και μετά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το μυστήριο της Gen Z: Γιατί όλα τα πρόσωπα αρχίζουν να μοιάζουν ίδια;

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Από τα fillers και τα φίλτρα μέχρι το «baby Botox»: η Gen Z μεγαλώνει σε μια εποχή όπου η εικόνα κυριαρχεί όσο ποτέ άλλοτε και αυτό αλλάζει την αντίληψή μας για την ομορφιά.

Η δήμαρχος που πήρε άδεια μητρότητας και έγραψε ιστορία

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Μια απόφαση που θεωρείται πρωτοφανής για τα δεδομένα της Ιαπωνίας

Aπίστευτη απάτη: 37χρονη παρίστανε 12χρονο κορίτσι για να την υιοθετήσει οικογένεια

E-Daily 1.Hero 10.06.2026
Μια από τις πιο παράξενες υποθέσεις εξαπάτησης

Πώς σε λένε; Τι αποκαλύπτει το όνομά σου για τον χαρακτήρα σου

E-Daily 1.Hero 10.06.2026
Από τα πιο συνηθισμένα ονόματα στην Ελλάδα μέχρι τις ερμηνείες που αποδίδονται σε καθένα, η λαϊκή αντίληψη συνδέει το όνομα με την προσωπικότητα.

Τα τρια σενάρια που εξετάζουν οι ΗΠΑ για το μέλλον της Κούβας

E-Daily 3.Left 10.06.2026
Τι είπε ο πρόεδρος της Κούβας

Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα ‑ Η λίστα της Ευρώπης με τους πολίτες που δεν μπορούν να κάνουν διακοπές

E-Daily 3.Left Χτες
Διακοπές; Όχι για όλους: Η χώρα της ΕΕ όπου το 61% δεν αντέχει οικονομικά μια απόδραση

Μουντιάλ 2026: 4 ομάδες που ίσως κάνουν την έκπληξη και φτάσουν μακριά

E-Daily 3.Left Χτες
Tέσσερις συγκεκριμένες εθνικές ομάδες με το υπόβαθρο, το ταλέντο και τις ειδικές συνθήκες να κάνουν τη μεγάλη ζημιά

Η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο

E-Daily 3.Left Χτες
Πώς θα είναι η ζωή εκεί

H περιοχή με τα περισσότερα προς ενοικίαση διαμερίσματα στην Αττική

E-Daily 3.Left Χτες
Δύσκολη πίστα η ανεύρεση διαμερίσματος