Η Ελληνίδα σχεδιάστρια που μας κάνει περήφανους στο Λονδίνο

Η Melissanthi Spei και το φολκλόρ στοιχείο που αγαπά τόσο
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Η Ελληνίδα σχεδιάστρια που μας κάνει περήφανους στο Λονδίνο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η Mellissanthi Spei δηλώνει πως η ελληνική της κληρονομιά είναι η πηγή της έμπνευσής της. Ζει από τα 17 της στο Ηνωμένο Βασίλειο και έχει σπουδάσει σχέδιο μόδας στο πανεπιστήμιο της Σκωτίας Heriot-Watt.

Και φυσικά μπορεί να υπάρχουν και άλλοι Έλληνες σχεδιαστές που έχουν διαπρέψει στο εξωτερικό, όμως η Melissanthi ξεχωρίζει, καθώς αναδεικνύει την πιο φολκλόρ πλευρά της παράδοσής μας, ενώ αποκάλυψε πως ιδιαίτερη έμπνευση γι' αυτήν έχουν αποτελέσει τα μουσεία λαϊκής τέχνης, στα οποία την πήγαινε ο πατέρας της. Η Spei, σε παλαιότερη συνέντευξή της στην ομογενειακή εφημερίδα της Αυστραλίας «Neos Kosmos», ανέφερε ότι στο εξωτερικό υπάρχουν συγκεκριμένα στερεότυπα για την κάθε κουλτούρα και συγκεκριμένα την ελληνική την έχουν συνδέσει με τα αρχαία μνημεία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissanthi Spei (@melissanthispei) στις

Και μπορεί αυτό να την ενοχλούσε στην αρχή, καθώς θεωρεί πως έχουμε πολλά παραπάνω να δείξουμε σαν πολιτισμός, αρχικά απέρριψε την εθνική της κουλτούρα, όμως μετά από 10 χρόνια παραμονής στο Λονδίνο, δηλώνει πως πλέον η αρχαιότητα βρίσκεται στην καρδιά των δημιουργιών της.

Έτσι, η ταλαντούχα σχεδιάστρια καταφέρνει να συνδυάσει στα ρούχα και τα αξεσουάρ της την ελληνική παράδοση με τη σύγχρονη μόδα και, όσο και αν μας φαίνεται απίστευτο, οι δημιουργίες της μοιάζουν με προβιές προβάτων, από τις οποίες κρέμονται κουδούνες – παρ' όλα αυτά, θεωρούνται haute-couture. Πλέον, η Spei αποτελεί μια από τις πιο χαρακτηριστικές σχεδιάστριες του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ έχει διάσημες πελάτισσες, όπως την Τάμτα, ή τη νικήτρια της Eurovision, Conchita. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Melissanthi Spei (@melissanthispei) στις

Όπως λέει, όταν είμαστε στην πατρίδα μας, δεν συνειδητοποιούμε πόσα έχουμε εδώ και πιστεύει ότι εξαρτάται από τη νέα γενιά το αν θα γίνει κάτι καλό. Οι συλλογές της πάντως, εκτός από τις φολκλόρ επιρροές, όπως το ελληνικό παραδοσιακό καρναβάλι ή τα ράσα των ορθόδοξων ιερέων, έχουν ποιητικές και δραματικές αναφορές, καθώς και στοιχεία της ελληνικής μυθολογίας, ενώ αποτελούνται και από ανακυκλώσιμα υλικά, όπως τα ξύλινα μανταλάκια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
2 / position1: 223 / position2: 0
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb