IT'S COMPLICATED

Θα χώριζες αν το άλλο σου μισό έβαζε κιλά;

Τι απαντάτε σε αυτό το ενδιαφέρον ερώτημα για τις σχέσεις
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Γνωρίζεστε, τα φτιάχνετε, τρώτε πολύ και τελικά ο κάλος ή η καλή σου παχαίνουν. Και το ερώτημα είναι το εξής: Εσύ θα χώριζες το ταίρι σου αν έβαζε κιλά ή θα συνέχιζες να είσαι μαζί του και να το αγαπάς όπως πρώτα;

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που εμφανίζεται συχνά στις σχέσεις και πιθανότατα να το έχεις αντιμετωπίσει και εσύ, έστω μια φορά στη ζωή σου. Φυσικά το κακό με τα κιλά δεν είναι μόνο στην εικόνα, αλλά κυρίως στην υγεία του ανθρώπου που του βάζει, καθώς και στην ψυχολογία του, αφού πολλοί αρχίζουν να χάνουν την αυτοπεποίθηση και τον αυτοσεβασμό τους. Φυσικά και δεν πρέπει να τρελαίνεται κανείς για τα κιλά, αφού είναι κάτι που λύνεται και υπάρχει πάντα περιθώριο βελτίωσης του εαυτού μας.

Η επιστήμη δε, όσαν αφορά τα κιλά και τις σχέσεις έρχεται να δώσει τις δικές της απαντήσεις. Σε πρόσφατη έρευνα που δειξήχθη λοιπόν αποκαλύφθηκε ότι όσο κι αν σου ακούγεται περίεργο, το σωματικό βάρος ενός ανθρώπου σχετίζεται με τον σeξουαλικό του προσανατολισμό. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης, οι ομοφυλοφιλες γυναικες και όσες επιλέγουν για το σeξ και τα δύο φύλα (bisεxual), έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι υπέρβαρες απ΄ότι οι straight γυναίκες. Αντιθέτως, για τους άνδρες τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά, αφού οι ομοφυλόφιλοι και οι αμφιφυλόφιλοι άνδρες είναι πιθανότερο να είναι μικρότερο βάρος από τους ετεροφυλόφιλους άνδρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια ακόμα έρευνα έρχεται για σου πει ότι δεν είναι ασυνήθιστο να παίρνεις κιλά όταν ξεκινάς μία νέα σχέση γιατί, όπως και να έχει, το κίνητρό σου για να προσέχεις τη διατροφή σου είναι μικρότερο όταν υπάρχει ήδη ένας σύντροφος που τον ελκύεις. Βέβαια όπως αναφέρουν οι ειδικοί, αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που βάζεις επιπλέον κιλά, γιατί στην πραγματικότητα, η αύξηση του σωματικού βάρους οφείλεται στο γεγονός ότι οι ώρες του γεύματος αποτελούν πλέον κεντρικό κομμάτι μίας σχέσης, ειδικά για εκείνους που συγκατοικούν.

Τα παραπάνω έχουν μία λογική αν αναλογιστεί κανείς ότι το να μοιράζεσαι ένα γεύμα είναι συχνά το επίκεντρο των πρώτων ραντεβού πολλών ζευγαριών. Επιπλέον αποκαλύφθηκε ότι αν ο ένας στη σχέση γίνει παχύσαρκος, ο άλλος έχει 37% περισσότερες πιθανότητες να παχύνει.

Τέλος, μια έρευνα του 2013 που διεξήχθη από το Southern Methodist University (SMU) διαπίστωσε ότι όσο πιο ευτυχισμένα είναι τα ζευγάρια, τόσο περισσότερα κιλά κερδίζουν μέσα σε μία διετία. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες τείνουν να παίρνουν περισσότερα κιλά από τους άντρες σε μία σχέση.

Αν λοιπόν αγαπάς το άλλο σου μισό και θέλεις να το βοηθήσεις με τα παραπανίσια κιλά του, αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να του δώσεις ένα κίνητρο και υποστήριξη για να τα χάσει. Γραφτείτε μαζί ένα γυμναστήριο, κάντε περισσότερες βόλτες, πάρτε τα βουνά και κόψτε το ντελίβερι. Όλα θα πανε καλαά, θα δείτε!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Pink
6 / position1: 244 / position2: 1424
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb