E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε

Δημοσίευση 31/7/2020 | 14:45

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Νο.6 τενίστας στον κόσμο, καλεσμένος στο podcast Behind The Racquet του συναθλητή του Νόα Ρούμπιν, παραδέχθηκε για άλλη μια φορά ότι ήταν πάντα ένα εσωστρεφές παιδί, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι παίζει τένις για να αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να σημειώσει επιτυχίες.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κορυφαίου Έλληνα τενίστα

«Το 2018 μπήκα στους πρώτους 15 της παγκόσμιας κατάταξης και ήμουν seeded στα Grand Slams. Τότε συνειδητοποίησα τι δυνατότητες είχα. Στην αρχή, απλά ταξίδευα με τον πατέρα μου. Τώρα ταξιδεύω με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τα τρία αδέρφια μου. Είμαι η κύρια πηγή εισοδήματος για την οικογένεια.

Έχω κάποια χόμπι που με ενδιαφέρουν στις διάφορες πτυχές της ζωής μου. Αυτές οι δραστηριότητες με κρατάνε δημιουργικό και αντικατοπτρίζονται στο παιχνίδι μου. Μερικές φορές, κάνω δημοσιεύσεις στα social media που δεν τις καταλαβαίνουν πολλοί άνθρωποι. Αυτές οι δημοσιεύσεις εκφράζουν την εσωτερική μου δημιουργικότητα. Φέρνω στη ζωή την ανατροπή του Στέφανου. Μου αρέσει να φιλοσοφώ, προέρχομαι από μια χώρα με μεγάλη ιστορία στη φιλοσοφία και δεν ξέρω αν ήμουν ο Πυθαγόρας ή ο Σωκράτης στην προηγούμενη ζωή μου, αλλά δε θα με πείραζε να μην είμαι και κανείς από αυτούς.

Υπήρξε μια εποχή που δεν τα πήγαινα καλά. Άρχισα να παίζω στα Futures και αμφέβαλλα για τον εαυτό μου. Δεν ήμουν σίγουρος αν ήμουν αρκετά καλός για να παίξω επαγγελματικά. Η χώρα μου βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ολόκληρος ο πληθυσμός υπέφερε. Τα αδέλφια του πατέρα μου ήταν άνεργα και δεν μπορούσαν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Οι άνθρωποι με αντιμετώπισαν σαν να ήμουν αυτός που κυβερνούσε τη χώρα και νόμιζαν ότι ήμουν μέρος του προβλήματος.

Ένιωσα απομονωμένος. Δεν ήμουν σπίτι για να ξέρω τι συμβαίνει, επειδή ταξίδευα. Χρειαζόμουν υποστήριξη. Ο mental coach μου μοιράστηκε τη σοφία του και μου έδωσε έμπνευση. Τότε είπα στον εαυτό μου πως είχα αφιερώσει όλη μου τη ζωή στο τένις και δε γινόταν να τα παρατήσω. ‘Πρέπει να συνεχίσεις’. Παίζω τένις για να αποδείξω πως η χώρα μου έχει μια σπουδαία ιστορία και μπορεί να σημειώσει επιτυχίες. Το τένις είναι ένα πολύ εσωστρεφές άθλημα και αντιμετωπίζουμε τα πάντα μόνοι μας. Έχουμε μια ομάδα που μας ακολουθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος μου. Όλα τα ταξίδια και οι αγώνες προκαλούν πολύ άγχος και μεγάλωσα πολύ μοναχικά.

Ήμουν εσωστρεφές παιδί, χωρίς πολλούς φίλους. Όταν άρχισα να παίζω στο tour, σκέφτηκα πως θα έκανα φιλίες, αλλά έγινε το αντίθετο. Οι περισσότεροι παίκτες είναι κλεισμένοι στους εαυτούς τους. Αισθάνομαι πως δεν θέλουν να κάνουν φιλίες, γιατί τότε κάποιος θα μάθει τα μυστικά τους και τα αδύναμα σημεία τους. Υποθέτω πως αντιμετωπίζουν με υπερβολική σοβαρότητα το όλο θέμα. Οι φίλοι θα κάνουν τα ταξίδια αυτά λιγότερο μοναχικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Γλυκερία μιλάει για πρώτη φορά μετά τις αντιδράσεις για τις συναυλίες στο Ισραήλ

Media 15.09.2025
Οι Έλληνες καλλιτέχνες δεν ήταν υποστηρικτικοί, δεν έπρεπε να είχε συμβεί αυτή η ανθρωποφαγία

Δημήτρης Αλεξάνδρου για Ιωάννα Τούνη: Αν ένιωθε ότι έπρεπε να είχαμε χωρίσει νωρίτερα, καλά έκανε και το είπε

Tabloid 15.09.2025
Το δικό μου φταίξιμο ήταν ότι δεν πήρα την απόφαση να χωρίσω νωρίτερα, είχε δηλώσει η Instagrammer

Γιώργος Μαζωνάκης: Στο νοσοκομείο η μητέρα του με σοβαρό πρόβλημα υγείας

Tabloid 15.09.2025
«Είναι σοβαρά, νοσηλεύεται έχοντας στο πλευρό της τις κόρες της. Όλα αυτά την ώρα που ο Γιώργος Μαζωνάκης τη μήνυε για συκοφαντική δυσφήμηση»

Κατερίνα Καινούργιου: Πρεμιέρα σε ανανεωμένο πλατό – Πώς καλωσόρισε τη νέα της ομάδα

Tabloid 15.09.2025
Πρεμιέρα σε ανανεωμένο πλατό και με χαρούμενη διάθεση έκανε η Κατερίνα Καινούργιου το πρωί της Δευτέρας 15 Σεπτεμβρίου

Φαίη Σκορδά: Πρεμιέρα για το Βuongiorno – «Ήρθαμε με μια μεγαλύτερη ασφάλεια φέτος»

Tabloid 15.09.2025
Η Φαίη Σκορδά έκανε πρεμιέρα για δεύτερη σεζόν στον αέρα του Mega με το Βuongiorno!

Η Αννα Βίσση γέμισε δύο φορές το Καλλιμάρμαρο – Υπερθέαμα με χιλιάδες να την αποθεώνουν

Tabloid 15.09.2025
Όπως το Σάββατο, έτσι και την Κυριακή, η Αννα Βίσση απέδειξε για άλλη μια φορά την ακατάλυτη σχέση αγάπης που τη συνδέει με το κοινό της

Ιωάννα Τούνη: Η πρώτη αντίδραση στην κάμερα για τον φημολογούμενο σύντροφό της

Tabloid 15.09.2025
Στην Αθήνα ήρθε για μόλις 24 ώρες η Ιωάννα Τούνη και η κάμερα της εκπομπής Breakfast@Star με τον Πάνο Παπαδόπουλο τη συνάντησαν στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος

Emmy Awards 2025: Αυτές είναι οι red carpet εμφανίσεις που αξίζει να δεις

Tabloid 15.09.2025
Χθες το βράδυ έγιναν τα 77α Βραβεία Emmy όπου τίμησαν τα καλύτερα τηλεοπτικά προγράμματα αλλά και τους συντελεστές!

Μπογκντάνοβιτς σε Εθνική Ελλάδας: Συγχαρητήρια στα ορθόδοξα αδέρφια μας

Social 15.09.2025
Ο Σέρβος NBAερ χάρηκε με το χάλκινο μετάλλιο της Εθνικής Ελλάδας στο Eurobasket