E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε

Δημοσίευση 31/7/2020 | 14:45

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Νο.6 τενίστας στον κόσμο, καλεσμένος στο podcast Behind The Racquet του συναθλητή του Νόα Ρούμπιν, παραδέχθηκε για άλλη μια φορά ότι ήταν πάντα ένα εσωστρεφές παιδί, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι παίζει τένις για να αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να σημειώσει επιτυχίες.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κορυφαίου Έλληνα τενίστα

«Το 2018 μπήκα στους πρώτους 15 της παγκόσμιας κατάταξης και ήμουν seeded στα Grand Slams. Τότε συνειδητοποίησα τι δυνατότητες είχα. Στην αρχή, απλά ταξίδευα με τον πατέρα μου. Τώρα ταξιδεύω με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τα τρία αδέρφια μου. Είμαι η κύρια πηγή εισοδήματος για την οικογένεια.

Έχω κάποια χόμπι που με ενδιαφέρουν στις διάφορες πτυχές της ζωής μου. Αυτές οι δραστηριότητες με κρατάνε δημιουργικό και αντικατοπτρίζονται στο παιχνίδι μου. Μερικές φορές, κάνω δημοσιεύσεις στα social media που δεν τις καταλαβαίνουν πολλοί άνθρωποι. Αυτές οι δημοσιεύσεις εκφράζουν την εσωτερική μου δημιουργικότητα. Φέρνω στη ζωή την ανατροπή του Στέφανου. Μου αρέσει να φιλοσοφώ, προέρχομαι από μια χώρα με μεγάλη ιστορία στη φιλοσοφία και δεν ξέρω αν ήμουν ο Πυθαγόρας ή ο Σωκράτης στην προηγούμενη ζωή μου, αλλά δε θα με πείραζε να μην είμαι και κανείς από αυτούς.

Υπήρξε μια εποχή που δεν τα πήγαινα καλά. Άρχισα να παίζω στα Futures και αμφέβαλλα για τον εαυτό μου. Δεν ήμουν σίγουρος αν ήμουν αρκετά καλός για να παίξω επαγγελματικά. Η χώρα μου βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ολόκληρος ο πληθυσμός υπέφερε. Τα αδέλφια του πατέρα μου ήταν άνεργα και δεν μπορούσαν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Οι άνθρωποι με αντιμετώπισαν σαν να ήμουν αυτός που κυβερνούσε τη χώρα και νόμιζαν ότι ήμουν μέρος του προβλήματος.

Ένιωσα απομονωμένος. Δεν ήμουν σπίτι για να ξέρω τι συμβαίνει, επειδή ταξίδευα. Χρειαζόμουν υποστήριξη. Ο mental coach μου μοιράστηκε τη σοφία του και μου έδωσε έμπνευση. Τότε είπα στον εαυτό μου πως είχα αφιερώσει όλη μου τη ζωή στο τένις και δε γινόταν να τα παρατήσω. ‘Πρέπει να συνεχίσεις’. Παίζω τένις για να αποδείξω πως η χώρα μου έχει μια σπουδαία ιστορία και μπορεί να σημειώσει επιτυχίες. Το τένις είναι ένα πολύ εσωστρεφές άθλημα και αντιμετωπίζουμε τα πάντα μόνοι μας. Έχουμε μια ομάδα που μας ακολουθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος μου. Όλα τα ταξίδια και οι αγώνες προκαλούν πολύ άγχος και μεγάλωσα πολύ μοναχικά.

Ήμουν εσωστρεφές παιδί, χωρίς πολλούς φίλους. Όταν άρχισα να παίζω στο tour, σκέφτηκα πως θα έκανα φιλίες, αλλά έγινε το αντίθετο. Οι περισσότεροι παίκτες είναι κλεισμένοι στους εαυτούς τους. Αισθάνομαι πως δεν θέλουν να κάνουν φιλίες, γιατί τότε κάποιος θα μάθει τα μυστικά τους και τα αδύναμα σημεία τους. Υποθέτω πως αντιμετωπίζουν με υπερβολική σοβαρότητα το όλο θέμα. Οι φίλοι θα κάνουν τα ταξίδια αυτά λιγότερο μοναχικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τζένιφερ Λόπεζ: Οι φωτογραφίες της ξεκούρασης μετά τη συναυλία και η συζήτηση για τα πόδια της

Tabloid 18.03.2026
«Βασίλισσα», «πανέμορφη», «εκθαμβωτική», «τέτοια ομορφιά θα έπρεπε να ήταν παράνομη»

Kate Middleton: Η αλήθεια για τα χρήματά της που λίγοι γνωρίζουν

Tabloid 18.03.2026
Από πού πραγματικά έρχονται τα εκατομμύρια της Kate Middleton

Ζεντάγια: «Πολλοί άνθρωποι ξεγελάστηκαν» από τις φωτογραφίες γάμου που δημιουργήθηκαν με Α

Tabloid Χτες
Η ηθοποιός απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα αν έχει πράγματι παντρευτεί τον Τομ Χόλαντ

Ηλίας Μαμαλάκης: «Mε πήρε και με χτύπαγε σαν χταπόδι τρία χρόνια, είχα γίνει ανορεκτικός»

Tabloid Χτες
Όσα είπε για τις δύσκολες στιγμές και το θέμα της υγείας του

Δώρα Παντέλη: Η ημερομηνία του γάμου της και το όνομα που θα πάρει ο γιος της

Tabloid Χτες
Πρόβα νυφικού έκανε η αθλητικογράφος Δώρα Παντέλη, η οποία το καλοκαίρι παντρεύεται τον σύντροφό της, επιχειρηματία Τζον Μαρεμβελιωτάκη

Ελένη Τσολάκη: Επιστρέφει... στον ΑΝΤ1 ‑ Η πιο άβολη τηλεοπτική στιγμή της εβδομάδας

TV Buzz Χτες
Η παρουσιάστρια που εκδιώχθηκε κακήν κακώς από το κανάλι του Αμαρουσίου, επανέρχεται στο γυαλί μέσω τηλεοπτικής σειράς του!

Αβολο! Τζένερ και Σάντσεζ με το ίδιο λουκ στο πάρτι του Vanity Fair

Tabloid Χτες
«Η Κρις και η Λόρεν μοιάζουν με δίδυμες»

Modern Cinderella: Καταγγέλλει γυναικολόγο που την έστειλε στο νοσοκομείο – «Ξεκίνησα να αιμορραγώ»

Tabloid Χτες
Η Modern Cinderella μοιράστηκε τα όσα συνέβησαν μετά την επίσκεψή της στον γυναικολόγο για την καθιερωμένη εξέταση του Τεστ Παπ

Τεγιάνα Τέιλορ: Αποκάλυψε τι έγινε και ούρλιαζε στα παρασκήνια των Οσκαρ

Tabloid Χτες
Η Τεγιάνα Τέιλορ αποκάλυψε τι πραγματικά συνέβη όταν φέρεται να την έσπρωξε ένας άνδρας της ασφάλειας στα Όσκαρ του 2026

Έλενα Μακρή Λυμπέρη για Αντώνη Λυμπέρη: «Οι 3 κολλητές μου είχαν σχέση μαζί του και μου τον πρότειναν»

Tabloid Χτες
Η Έλενα Μακρή Λυμπέρη έδωσε την πρώτη της τηλεοπτική συνέντευξη στη Φαίη Σκορδά, μετά τον θάνατο του συζύγου της, εκδότη Αντώνη Λυμπέρη

Κατερίνα Καινούργιου για Ηλιάδη – Λαζαρίδη: «Την ακολουθούσε παντού, το θυμάμαι και ανατριχιάζω»

Tabloid Χτες
Η παρουσιάστρια αναφέρθηκε στη συνάντησή της με την τραγουδίστρια και τον επιχειρηματία πριν από αρκετά χρόνια