E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε

Δημοσίευση 31/7/2020 | 14:45

Η εξομολόγηση του Τσιτσιπά: «Έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος»

Ο Νο.6 τενίστας στον κόσμο, καλεσμένος στο podcast Behind The Racquet του συναθλητή του Νόα Ρούμπιν, παραδέχθηκε για άλλη μια φορά ότι ήταν πάντα ένα εσωστρεφές παιδί, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων ότι παίζει τένις για να αποδείξει ότι η Ελλάδα μπορεί να σημειώσει επιτυχίες.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης του κορυφαίου Έλληνα τενίστα

«Το 2018 μπήκα στους πρώτους 15 της παγκόσμιας κατάταξης και ήμουν seeded στα Grand Slams. Τότε συνειδητοποίησα τι δυνατότητες είχα. Στην αρχή, απλά ταξίδευα με τον πατέρα μου. Τώρα ταξιδεύω με τον πατέρα μου, τη μητέρα μου και τα τρία αδέρφια μου. Είμαι η κύρια πηγή εισοδήματος για την οικογένεια.

Έχω κάποια χόμπι που με ενδιαφέρουν στις διάφορες πτυχές της ζωής μου. Αυτές οι δραστηριότητες με κρατάνε δημιουργικό και αντικατοπτρίζονται στο παιχνίδι μου. Μερικές φορές, κάνω δημοσιεύσεις στα social media που δεν τις καταλαβαίνουν πολλοί άνθρωποι. Αυτές οι δημοσιεύσεις εκφράζουν την εσωτερική μου δημιουργικότητα. Φέρνω στη ζωή την ανατροπή του Στέφανου. Μου αρέσει να φιλοσοφώ, προέρχομαι από μια χώρα με μεγάλη ιστορία στη φιλοσοφία και δεν ξέρω αν ήμουν ο Πυθαγόρας ή ο Σωκράτης στην προηγούμενη ζωή μου, αλλά δε θα με πείραζε να μην είμαι και κανείς από αυτούς.

Υπήρξε μια εποχή που δεν τα πήγαινα καλά. Άρχισα να παίζω στα Futures και αμφέβαλλα για τον εαυτό μου. Δεν ήμουν σίγουρος αν ήμουν αρκετά καλός για να παίξω επαγγελματικά. Η χώρα μου βρισκόταν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και ολόκληρος ο πληθυσμός υπέφερε. Τα αδέλφια του πατέρα μου ήταν άνεργα και δεν μπορούσαν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Οι άνθρωποι με αντιμετώπισαν σαν να ήμουν αυτός που κυβερνούσε τη χώρα και νόμιζαν ότι ήμουν μέρος του προβλήματος.

Ένιωσα απομονωμένος. Δεν ήμουν σπίτι για να ξέρω τι συμβαίνει, επειδή ταξίδευα. Χρειαζόμουν υποστήριξη. Ο mental coach μου μοιράστηκε τη σοφία του και μου έδωσε έμπνευση. Τότε είπα στον εαυτό μου πως είχα αφιερώσει όλη μου τη ζωή στο τένις και δε γινόταν να τα παρατήσω. ‘Πρέπει να συνεχίσεις’. Παίζω τένις για να αποδείξω πως η χώρα μου έχει μια σπουδαία ιστορία και μπορεί να σημειώσει επιτυχίες. Το τένις είναι ένα πολύ εσωστρεφές άθλημα και αντιμετωπίζουμε τα πάντα μόνοι μας. Έχουμε μια ομάδα που μας ακολουθεί σε όλο τον κόσμο, αλλά έχω περάσει αμέτρητες νύχτες άυπνος και μόνος μου. Όλα τα ταξίδια και οι αγώνες προκαλούν πολύ άγχος και μεγάλωσα πολύ μοναχικά.

Ήμουν εσωστρεφές παιδί, χωρίς πολλούς φίλους. Όταν άρχισα να παίζω στο tour, σκέφτηκα πως θα έκανα φιλίες, αλλά έγινε το αντίθετο. Οι περισσότεροι παίκτες είναι κλεισμένοι στους εαυτούς τους. Αισθάνομαι πως δεν θέλουν να κάνουν φιλίες, γιατί τότε κάποιος θα μάθει τα μυστικά τους και τα αδύναμα σημεία τους. Υποθέτω πως αντιμετωπίζουν με υπερβολική σοβαρότητα το όλο θέμα. Οι φίλοι θα κάνουν τα ταξίδια αυτά λιγότερο μοναχικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μέμος Μπεγνής: «Οκτώ χρόνια προσπαθώ να απαλλαγώ από το χρέος, είναι ένα βάρος που με κρατά ξύπνιο τις νύχτες»

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Ο Μέμος Μπεγνής βρέθηκε καλεσμένος στο Πρωινό με τον Γιώργο Λιάγκα και μίλησε για τη φετινή του πορεία στο YFSF, μέσα από το οποίο έχει ξεχωρίσει για τις μεταμφιέσεις του

Η Κατερίνα Καινούργιου απαντά για δημοσίευμα περιοδικού που τη θέλει δεύτερη φορά έγκυο

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Η Κατερίνα Καινούργιου σχολίασε το εξώφυλλο περιοδικού που κυκλοφορεί και έχει σχετικό τίτλο περί δεύτερης εγκυμοσύνης της, δύο μήνες μετά τη γέννηση της κόρης της

Ξέσπασε ο Γιώργος Λιανός: Χέσ**** αν η λέξη «νικητής» ήταν σωστή για τον Σταύρο Φλώρο, χαλαρώστε λιγάκι

E-Daily 3.Left 05.06.2026
«Υπάρχει και ο παράγοντας ανθρωπιά, εγώ σαν Γιώργος βάζω τελεία εδώ», τόνισε ο παρουσιαστής

Ανατροπή στην υπόθεση Diddy: Η πρώην σύντροφος του άνδρα συνοδού «αδειάζει» τον πρώην της και σώζει την Cassie

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Πώς οι δικηγόροι της Cassie χρησιμοποιούν το ιστορικό του βασικού μάρτυρα κατηγορίας για να τινάξουν την υπόθεση στον αέρα!

Έλενα Τοπαλίδου: Οι πρώτες δηλώσεις μετά τη σύλληψή της για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Οι πρώτες on air δηλώσεις της ηθοποιού για το νυχτερινό μπλόκο της Τροχαίας στην Πατησίων!

ALPHA, MEGA, ANT1 και ΣΚΑΪ ανακατεύουν την τράπουλα της ελληνικής τηλεόρασης για νέες σειρές

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Tα στελέχη φουλάρουν τις μηχανές για την επόμενη χρονιά

Από 13 ανάδοχες οικογένειες στο Χόλιγουντ: Η συγκλονιστική ζωή του Μπάρι Κίογκαν πριν γίνει σταρ

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Έχασε τη μητέρα του από υπερβολική δόση σε ηλικία 12 ετών, πέρασε από ιδρύματα και κουβαλά τα τραύματα της παιδικής του ηλικίας μέχρι σήμερα. Η ζωή του Μπάρι Κίογκαν είναι πολύ πιο σκληρή απ` όσο φαντάζεται κανείς.

Η συγκλονιστική αλήθεια πίσω από τις «μυστηριώδεις» νοσηλείες της Μέριλιν Μονρόε

E-Daily 3.Left 05.06.2026
Η άγνωστη μάχη της Μέριλιν Μονρόε έρχεται στο φως μέσα από νέο ντοκιμαντέρ

Μάικλ Τζόρνταν στη Μύκονο: Γιοτ, πούρο και βραδινό στο NAMMOS

E-Daily 3.Left Χτες
Ο θρύλος του NBA έφτασε με ιδιωτικό jet, εγκαταστάθηκε στο υπερπολυτελές σκάφος του και γευμάτισε με τη σύζυγό του και φίλους στο διάσημο εστιατόριο

Βαρύ πένθος για την Πόπη Τσαπανίδου

E-Daily 3.Left Χτες
Συγκινεί το δημόσιο «αντίο» της κόρης της στη γιαγιά της

Συγκλονίζει η Σάρον Στόοουν για την σωματική επίθεση που δέχθηκε μέσα στο σπίτι της

E-Daily 3.Left Χτες
Η 68χρονη ηθοποιός μίλησε πρώτη φορά για την σωματική επίθεση που δέχθηκε πριν χρόνια μέσα στο σπίτι της από άγνωστο δράστη, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο με κατάγματα στην σπονδυλική στήλη