ENTERTAINMENT

Γκουίνεθ Πάλτροου: Όταν κατάλαβε ότι ο γάμος της με τον Κρις Μάρτιν τελείωσε

Ο λόγος που χώρισε με τον Κρις Μάρτιν
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γκουίνεθ Πάλτροου: Όταν κατάλαβε ότι ο γάμος της με τον Κρις Μάρτιν τελείωσε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πότε ακριβώς καταλαβαίνουμε ότι μια μακροχρόνια σχέση ή ο γάμος μας έχει τελειώσει; Η Γκουίνεθ Πάλτροου αποκάλυψε την κρίσιμη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι δεν υπήρχε μέλλον μαζί με τον Κρις Μάρτιν σε ένα εξομολογητικό άρθρο που έγραψε για τη βρετανική Vogue.

«Ήταν τα 38α γενέθλιά μου» θυμάται η ηθοποιός και δημιουργός του brand ευεξίας Goop. «Ο πρώην σύζυγός μου κι εγώ βρισκόμασταν στην εξοχή της Τοσκάνης, σε έναν λόφο, σε ένα όμορφο αγρόκτημα με θέα το δάσος. Ερχόταν φθινόπωρο. Τα φύλλα μόλις είχαν αρχίσει να ξεθωριάζουν. Εσωτερικά, το αγρόκτημα ήταν όπως ακριβώς ονειρεύεσαι μια απόδραση για τα γενέθλιά σου: Ένα cosy σαλόνι με τζάκι, ένα τραπέζι κουζίνας γεμάτο με καλούδια από τη γειτονική φάρμα – ροδάκινα, ντομάτες, βασιλικό, αυγά. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς συνέβη. Δεν θυμάμαι ποια μέρα της βδομάδας ήταν ή ποια ώρα της ημέρας. Αλλά ήξερα –παρά τις βόλτες και τα χουζουρέματα, τα μεγάλα ποτήρια κρασί και τα αγγίγματα– ότι ο γάμος μου είχε τελειώσει».

Προσπαθώντας να αναλύσει περισσότερο αυτή τη στιγμή οξυδέρκειας, πρόσθεσε: «Αυτό που θυμάμαι είναι ότι συνέβη σχεδόν παρά τη θέλησή μου, σαν μια καμπάνα που έχει χτυπήσει και αυτό δεν μπορεί να ξεγίνει. Σαν την ξαφνική απελευθέρωση ενός μπαλονιού με ήλιον στον ουρανό. Προσπάθησα να καταπνίξω αυτή τη σκέψη. Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν παροδική, ότι ένας γάμος είναι περίπλοκος και έχει φθίνουσα πορεία και ελαττώματα. Αλλά το ήξερα. Το ένιωθα μέχρι το μεδούλι μου».

«Προσπάθησα να καταπνίξω αυτή τη σκέψη. Προσπάθησα να πείσω τον εαυτό μου ότι ήταν παροδική, ότι ένας γάμος είναι περίπλοκος και έχει φθίνουσα πορεία και ελαττώματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πέρασαν χρόνια μέχρι να το παραδεχτούν φωναχτά ο ένας στον άλλο, αλλά τότε, μια ρωγμή ήταν αρκετή για να ακουστεί η ανελέητη αλήθεια. «Η βουή συνέχισε να δυναμώνει μέχρι που δεν μπορούσα να ακούσω τίποτα άλλο».

Όταν η αλήθεια είχε γίνει υπερβολικά προφανής για να την αγνοήσουν, ο θεραπευτής τους τούς πρότεινε τον «συνειδητό χωρισμό», μια έννοια που αρχικά της ακούστηκε επώδυνα προοδευτική, «δύσκολο να τη χωνέψω. […] Υπήρχε περίπτωση να χωρίσουμε και να μη χάσουμε τα πάντα; Να είμαστε οικογένεια, ακόμα και αν δεν θα ήμασταν ζευγάρι; Αποφασίσαμε να το δοκιμάσουμε».

Στην κοινή προσπάθειά τους, υπήρξαν «καλές» και «απαίσιες» μέρες. Αυτό που τη βοήθησε, μεταξύ άλλων, είναι «να αναλάβω την ευθύνη μου στη διάλυση της σχέσης. Είχα υπάρξει τυφλή, αμυντική, επιφυλακτική, μη ανεκτική. Έπρεπε να το παραδεχτώ και να είμαι αρκετά θαρραλέα για να το μοιραστώ. Υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις [η ευθύνη σε] μια σχέση είναι 50/50».

Ποια συμβουλή δίνει στα ζευγάρια που χωρίζουν; Να προσπαθήσουν να αφήσουν στην άκρη την πίκρα και να εστιάσουν στην αγάπη που αρχικά τροφοδότησε τη σχέση τους. «Κάποτε αγαπήσατε τον πρώην σας και πιθανότατα συνεχίζετε να το κάνετε, κρατήστε λοιπόν τα καλά του στοιχεία κοντά στην καρδιά σας» γράφει.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου και ο Κρις Μάρτιν πήραν επίσημα διαζύγιο το 2016. Το 2018 η Πάλτροου παντρεύτηκε τον Μπραντ Φάλτσουκ, ενώ ο Μάρτιν έκανε σχέση με την ηθοποιό Ντακότα Τζόνσον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Entertainment
8 / position1: 977 / position2: 1638
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb