Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη όταν μαγειρεύουμε με air fryer
Αν δεν το κάνεις σωστά τα λάθη θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα.
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 8/11/2024 | 00:37
Ακολουθώντας τις σωστές πρακτικές, το air fryer σου μπορεί να προσφέρει νόστιμα και τραγανά αποτελέσματα χωρίς τα παραδοσιακά προβλήματα του τηγανίσματος. Αν όμως δεν το κάνεις σωστά... τα λάθη θα επηρεάσουν τα αποτελέσματα.
Υπερφόρτωση του καλαθιού: Εάν βάλεις πάρα πολλά τρόφιμα μαζί, η κυκλοφορία του αέρα περιορίζεται, και τα τρόφιμα δεν μαγειρεύονται ομοιόμορφα ή δεν γίνονται τραγανά. Καλύτερα να μαγειρεύεις σε μικρές ποσότητες ή να τα απλώνεις σε μία στρώση.
Αν δεν κουνάς το καλάθι ή δεν γυρίζεις τα τρόφιμα στη μέση του μαγειρέματος: Yπάρχει πιθανότητα να μαγειρευτούν ανομοιόμορφα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για πατάτες ή μικρότερα κομμάτια.
Χρήση υπερβολικού λαδιού: Η air fryer απαιτεί πολύ λιγότερο λάδι από τις παραδοσιακές μεθόδους τηγανίσματος. Περίσσιο λάδι μπορεί να κάνει τα τρόφιμα βαριά ή να προκαλέσει καπνό. Ένα ελαφρύ ψέκασμα είναι συνήθως αρκετό.
Παράλειψη προθέρμανσης: Αν και δεν είναι πάντα απαραίτητη, η προθέρμανση μπορεί να κάνει τη διαφορά σε μερικές συνταγές, βοηθώντας στη σωστή θέρμανση και στο μαγείρεμα πιο γρήγορα.
Aν βάλεις αλουμινόχαρτο: Αν επιλέξεις να χρησιμοποιήσεις αλουμινόχαρτο ή σκεύη, πρέπει να είναι κατάλληλα για χρήση σε air fryer και να μην καλύπτουν όλες τις οπές, για να εξασφαλιστεί η καλή κυκλοφορία του αέρα.
Αν δε καθαρίζεις συχνά το σκεύος: Τα υπολείμματα τροφών και λίπη που παραμένουν στο καλάθι ή στον θάλαμο μαγειρέματος μπορούν να επηρεάσουν τη γεύση και τη λειτουργία της συσκευής. Συνεπής καθαρισμός μετά από κάθε χρήση είναι απαραίτητος.
Μην βάζεις σάλτσες: Φαγητά με παχύρρευστες σάλτσες μπορεί να μη γίνουν τραγανά. Προτίμησε πιο στεγνές επικαλύψεις ή χτυπημένα αυγά και λεπτές στρώσεις ψωμιού.