E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Mπακαλιάρος σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι

Τραγανός μπακαλιάρος με χρυσαφένιο κουρκούτι και αφράτη σκορδαλιά

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 24/3/2025 | 00:16

Mπακαλιάρος σκορδαλιά με το ιδανικότερο κουρκούτι
LIVE KITCHEN

Αν θέλετε έναν μπακαλιάρο που να είναι εξωτερικά απόλυτα τραγανός και να διατηρεί τη νοστιμιά του χωρίς να πανιάζει, τότε αυτή η συνταγή είναι για εσάς! Το μυστικό για το τέλειο κουρκούτι βρίσκεται στον κουρκουμά, που όχι μόνο δίνει υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα, αλλά βοηθά και στη δημιουργία μιας τραγανής και ανάλαφρης κρούστας.

Επιπλέον, για να διατηρηθεί η κρούστα αναλλοίωτη, ο μπακαλιάρος δεν στραγγίζεται σε απορροφητικό χαρτί, αλλά τοποθετείται σε σχάρα, ώστε να παραμείνει τραγανός μέχρι την τελευταία μπουκιά. Συνδυάστε τον με μια βελούδινη σκορδαλιά, και έχετε το απόλυτο ελληνικό πιάτο!

Για το Μπακαλιάρο

1 κιλό μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος (χωρίς πέτσα και κόκκαλο)
αλεύρι γ.ο.χ
Για το κουρκούτι
660 μλ σόδα που πίνουμε (2 κουτάκια)
100 γρ. κορν φλάουρ (3/4 της κούπας)
400 γρ. αλεύρι γ.ο.χ (3 κούπες)
1 κ.γ. κουρκουμά
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.γ. μπέικιν πάουντετρ

Για τη Σκορδαλιά

700 γρ. πατάτες (3-4 πατάτες)
4 σκελίδες σκόρδου
100 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. νερό που βράζουν οι πατάτες
Για το τηγάνισμα
Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

  • Κόβουμε και βράζουμε τις πατάτες για 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σε έναν πολυκόφτη, βάζουμε σκόρδο, ελαιόλαδο, αλάτι, λευκό ξίδι, νερό που βράζουν οι πατάτες και πολτοποιούμε.
  • Ρίχνουμε τις καυτές πατάτες σε ένα μπολ, τις πολτοποιούμε και προσθέτουμε σταδιακά το μείγμα σκόρδου μέχρι να έχουμε ένα αφράτο αποτέλεσμα.
  • Κόβουμε σε ισόπαχες φέτες τον ξαλμυρισμένο μπακαλιάρο.
  • Για το κουρκούτι, ρίχνουμε σε ένα μπολ σόδα που πίνουμε, αλεύρι, κορνφλάουρ, κουρκουμά, αλάτι και μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Πανάρουμε τον μπακαλιάρο πρώτα σε αλεύρι, μετά στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε αμέσως σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο πάνω σε σχάρα για να μην παγώσει.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

H απόχρωση μαλλιών της Lindsay Lohan είναι το απόλυτο trend

Body+Mind 26.03.2025
Το νέο look που έκλεψε τις εντυπώσεις

Το παλιό καφενείο από 1787 που λειτουργεί ως σήμερα

Ταξίδια 26.03.2025
Το καφενείο που είναι μια ζωντανή ιστορία 2,5 αιώνων!

Το πανέμορφο ορεινό χωριό της Αρκαδίας, γνωστό από ένα ... «ποίημα»

Ταξίδια 26.03.2025
Το κάστρο, το «σπίτι του Κολοκοτρώνη» και το μυθικό γεφύρι

Το βότανο ‑ φρουρός για δυνατά δόντια

Body+Mind 26.03.2025
Πώς να χρησιμοποιήσεις το φασκόμηλο για στοματική υγιεινή

Η Ζέτα Μακρυπούλια έφερε την άνοιξη με το πιο άνετο outfit για χαλαρές βόλτες

Style 26.03.2025
Εντυπωσιάζει πάντα με τις υπέροχες αναλογίες της αλλά και με τις κομψές στυλιστικές της επιλογές!

«Φαινόμενο Μικελάντζελο»: Πώς μία σχέση μπορεί να μας κάνει καλύτερους ανθρώπους;

Σχέσεις 26.03.2025
Κι όμως, οι σχέσεις μπορεί να έχουν μεταμορφωτική δύναμη και να μας κάνουν καλό, άσχετα με την γενικότερη πεποίθηση της εποχής μας

7 μέρη για να φας παραδοσιακό μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου εντός και εκτός Αθηνών

Eat + Drink Χτες
Απόλαυσε καλό φαγητό με την παρέα σου σε αυτά τα μέρη!

Καρδιακή ανακοπή: Συμπτώματα 24 ώρες πριν που προειδοποιούν

Body+Mind Χτες
Νέα μελέτη ρίχνει φως στα προβλήματα της καρδιάς

Τα πιο ξεχωριστά αρώματα με νότες τριαντάφυλλου

Body+Mind Χτες
Αν σου αρέσουν τα τριαντάφυλλα, θα τα λατρέψεις αυτά τα αρώματα!

Πώς να σώσεις ένα χαλασμένο μανικιούρ όταν δεν μπορείς να πας στην τεχνίτριά σου

Style Χτες
Μικρά κόλπα για την περίοδο των γιορτών που μπορεί να έχεις μικροθεματάκια

Πώς να φροντίσεις τις γλάστρες σου την άνοιξη

Σπίτι Χτες
Για να ανανεώσεις και να αναδείξεις το μπαλκόνι σου!

Τηγανητός μπακαλιάρος, το ελληνικό Fish and Chips

Focus On Χτες
Τον βρήκαμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης