Μετά από πόσο καιρό το κρέας στην κατάψυξη είναι επικίνδυνο;
Δείτε αναλυτικά παραδείγματα
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 16/7/2019 | 13:39
Σχεδόν σε όλους έχει συμβεί να βρει στο βάθος της κατάψυξης κρέας ξεχασμένο, χωρίς ακριβώς να γνωρίζει την ημερομηνία αγοράς του. Και αν το κρέας είναι αγορασμένο από κάποιο σούπερ μάρκετ, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με το πότε το αγοράσατε, πάνω στη τιμή, αλλά αν το κρέας αγοράστηκε από κάποιο τοπικό κρεοπωλείο, τότε θα πρέπει να ανατρέξετε στη μνήμη σας.
Και ενώ πολλοί πιστεύουν πως η κατάψυξη είναι εντελώς ακίνδυνη για την αλλοίωση του κρέατος, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως το κρέας δεν πρέπει να μένει για πολλούς μήνες στη κατάψυξη, γιατί γίνεται επικίνδυνο, λόγω παθογόνων μικροβίων που μπορεί να ζωντανέψουν κατά την απόψυξη.
Το μυστικό είναι να γίνεται ομοιόμορφη και σταθερή κατάψυξη, και αυτό επιτυγχάνεται με κλείσιμο του κρέατος σε μια αεροστεγή σακούλα και όσο τον δυνατόν λιγότερες απώλειες θερμοκρασίας στον καταψύκτη.
Οι γενικές οδηγίες είναι οι εξής ανάλογα με το κρέας:
Μαγειρεμένα πουλερικά - 4 μήνες
Ωμά κομμάτια πουλερικών - 9 μήνες
Ολόκληρα πουλερικά άψητα - 12 μήνες
Μαγειρεμένο κρέας - 2 έως 3 μήνες
Άψητα ρολά κρέατος - 4 έως 12 μήνες
Άψητες μπριζόλες ή παϊδάκια - 4 έως 12 μήνες
Ωμός κιμάς - 3 έως 4 μήνες
Στο χρόνο κατάψυξης προσθέστε πάντα και μερικές ημέρες όπου έχουν μεταφερθεί από τον τόπο σφαγής και κάποιες ημέρες που μπορεί να παρέμειναν στην κατάψυξη του καταστήματος που το αγοράσατε.
Shadow work: Το εργαλείο που βελτιώνει την ψυχική υγεία
Καίτη Γαρμπή: Οι εμφανίσεις που την έκαναν το απόλυτο fashion icon των 90s
Αυτές είναι οι ιδανικές θέσεις στο αεροπλάνο ώστε να μην κολλήσουμε κάποια γρίπη
Τα καλύτερα μέρη για φαγητό γύρω από το στολισμένο Σύνταγμα
Self care: 10 τρόποι για να ξεκουραστείς πραγματικά αυτές τις γιορτές
Το αγαπημένο άρωμα της Victoria Beckham είναι ιδανικό για κομψά κορίτσια
Panettone: Τρεις ειδικοί μας εξηγούν γιατί κοστίζει τόσο και πώς φτιάχνεται
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On Χτες