Το φαγητό των ξενύχτηδων στην Θεσσαλονίκη
Καντίνες και μαγαζιά για να σε χορτάσουν τη δύσκολη ώρα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/3/2018 | 13:04

Είναι νύχτα, πεινάς. Tα ξίδια στο στομάχι σου έχουν κάνει ένα εξαιρετικής ποιότητας κοκτέιλ που σου τρυπάει τα σωθικά. Και πού να πας;
Το τρελό φαγοπότι
Πολύ καλή πανσέτα και φρέσκα κρέατα. Ο ιδιοκτήτης, ένας άντρας με πολλές ιστορίες. Ο ίδιος λέει πως η μυρωδιά από τα καλής ποιότητας κρέατα θα σε οδηγήσει εκεί, αλλά αν δεν το μυρίσεις, τότε να ξέρεις πως είναι συνήθως μπροστά στο Porto Palace και το Block 33.
Πίτσα Σάκης
Η πίτσα αυτή με αποκλειστική συνταγή του Σάκη έχει αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. Έχει γλυκιά γεύση. Πάντως αυτή την πίτσα μπορείς να τη βρεις και αλλού μιας και υπάρχουν μπουγατσατζίδικα που προμηθεύονται ταψιά για τις δικές τους επιχειρήσεις.
Λεωφ. Στρατού 26, τηλ. 2310 852141
Μπουγάτσα Γιάννης
Γνήσια μπουγάτσα Θεσσαλονίκης ανοιγμένη στο χέρι από το 1996. Eδώ αν έρθεις ξημερώματα θα δεις τους φίλους σου, τον ξάδερφό σου, έναν παλιό σου συμμαθητή, γενικώς όσους έχουν ξεμείνει στο κέντρο και πεινάνε. Πρόσεχε, κλείνει 3, ξανανοίγει στις 8.
Μητροπόλεως 106, τηλ: 2310 257375
Μαμά Τερέζα
Διπλό χοιρινό σουβλάκι, τριπλή πανσέτα και self service επιλογή. Οι Θεσσαλονικείς έχουν φάει έστω και μια φορά στη ζωή τους.
26ης Οκτωβρίου 35 (πριν το ΦΙΞ)
Τσαρούχας
Το 1952 δύο αδέρφια, ο Νίκος και ο Γρηγόρης Τσαρούχας, από βοηθοί γκαρσονάκια σε Μοδιάνο και Καπάνι, άνοιξαν μαγειρείο. Έκτοτε, δεν υπάρχει περίπτωση να είσαι της πόλης και να μην έχει πάρει το αυτί σου για τον πατσά που θεραπεύει και άρρωστο.
Ολύμπου 78, 2310 271621