Κάντο κι εσύ: Πίτσα στo γκριλ
Οι φούρνοι είναι πλέον πασέ
Δημοσίευση 7/7/2018 | 01:58

Φτιάξε μια λεπτή ζύμη και έπειτα τοποθέτησέ την είτε στη σχάρα είτε σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι αφού ρίξεις μια κουταλιά λάδι (και την απλώσεις).
Αφήνεις για 3-4 λεπτά τη ζύμη να φουσκώσει και μόλις "στεγνώσει" βάζεις γρήγορα επάνω τα υλικά σου. Προσοχή! Μην καθυστερήσεις.
Κλείσε το τηγάνι ή τη σχάρα για να ψηθεί η πίτσα σου. Έτοιμη!
Συνταγή για βασική ζύμη πίτσας
Υλικά
500 γραμμ. περίπου αλεύρι σταρένιο
350 ml χλιαρό νερό
1 κύβο νωπή μαγιά 25 γρ.
1 πρέζα ζάχαρη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1½ κ.γλ. αλάτι
Ανακατεύεις το νερό με τη μαγιά τη ζάχαρη και το λάδι μέχρι να διαλυθούν τα υλικά. Ρίχνεις το αλεύρι και το αλάτι και όταν σιγουρευτείς πως τα υλικά έδεσαν, την μαζεύεις σε μπάλα με τα χέρια σου. Την ζυμώνεις για λίγη ώρα σε αλευρωμένη επιφάνεια και έπειτα την αφήνεις να ξεκουραστεί για μια ώρα σε ζεστό μέρος.