Εκατομμύρια άνθρωποι το τρώνε κάθε μέρα αλλά δεν έχουν ιδέα από που προέρχεται
Και για πιο λόγο αποφλοιώνονται προσεκτικά
Δημοσίευση 21/1/2019 | 00:18
Τα κάσιους καταναλώνονται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλον τον κόσμο, όμως λίγοι είναι εκείνοι που ξέρουν από που προέρχονται και κυρίως γιατί έρχονται πάντα αποφλοιωμένοι.
Ο βασικός λόγος είναι ότι τα κάσιους είναι μέλη της ίδιας οικογένειας με τον δηλητηριώδη κισσό και ακριβώς όπως και ο δηλητηριώδης κισσός ένα μέρος του φυτού κάσιους περιέχει μια χημική ουσία που είναι επικίνδυνη.
Η ουσία ονομάζεται urushiol και είναι ιδιαιτέρα ερεθιστική για τους περισσότερους ανθρώπους και μπορεί να προκαλέσει ακόμα και θάνατο σε περίπτωση κατάποσης.
Στα κάσιους, η urushiol βρίσκεται όχι μόνο στα φύλλα, αλλά και σε ένα στρώμα λαδιού μεταξύ του κελύφους και του σπόρου. Γι αυτό το λόγο αποφλοιώνονται προσεκτικά και με συγκεκριμένη μέθοδο και δεν διατίθενται στους καταναλωτές στην ακατέργαστη τους μορφή
Μάλιστα ακόμα και μετά την αποφλοίωση οι σπόροι μένουν στον ήλιο για να στεγνώσουν και στη συνέχεια ψήνονται με σκοπό να φύγει κάθε ίχνος της ουσίας urushiol και να πάρουν το χρυσαφένιο χρώμα τους.
Δείτε το video: