Επιπόλαια λάθη που κάνουμε, και καταστρέφουν το φαγητό μας
Τα κάνεις, πίστεψέ με
Δημοσίευση 2/3/2019 | 00:12

Ονειρεύεσαι τη στιγμή που θα φάτε το εκπληκτικό φαγητό που ετοίμαζες όλο το απόγευμα. Είσαι ενθουσιασμένη με τη συνταγή που είδες και θα δοκιμάσεις να φτιάξεις.
Όμως μερικά λάθη που κάνουμε όλοι, μπορούν να καταστρέψουν το αποτέλεσμα και να απογοητευθείς.
Δες τα πιο συνηθισμένα:
Λάθος ποσότητα σε μπαχαρικά
Ναι η συνταγή λέει με το μάτι, αλλά το δικό σου μάτι δεν είναι τόσο έμπειρο. Οπότε μικρές ποσότητες και πρόσθεσε αν χρειαστεί, αφού δοκιμάσεις.
Μην ανακατεύετε συνέχεια
Το έλεγαν παλιά οι γιαγιάδες μας και σας έμεινε. Μόνο που τότε το έκαναν για να μη κολλησεί το φαγητό. Τώρα τα σκεύη δεν επιτρέπουν να κολλησεί το φαγητό, και όταν το ανακατεύετε συνέχεια, χαλάτε τη θερμοκρασία του φαγητού.
Μεγαλές ποσότητες σε υγρά
Θες να σβήσεις με κρασί μια συνταγή. Ναι να το σβήσεις, όχι να το πνίξεις. Οι μεγάλες ποσότητες σε υγρά μπορούν να καταστρέψουν το ψήσιμο του φαγητού.
Δεν προθερμαινέτε το τηγάνι
5 λεπτά τουλάχιστον, να προθερμαίνετε το τηγάνι. Δες το σαν διατάσεις πριν τη γυμναστική.