Τι τρώνε οι άλλοι λαοί όταν οι Έλληνες τρώνε σουβλάκι;
Το street food του πλανήτη
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 12/7/2019 | 12:31
Δείτε μερικές νοστιμιές (και μη) από άλλα φαγητά που καταναλώνουν οι ξένοι λαοί στο πόδι!
Gordita, Ισπανία
Πίτες γεμιστές με τσίλι, τυρί, μαρούλι, κρεμμύδι και κομματάκια κρέατος, το gordita είναι μεγάλη αδυναμία των Ισπανών.
Pastel de Belem, Πορτογαλία
Τα γλυκά που αγαπούν οι Πορτογάλοι είναι τάρτες γεμιστές με κρέμα, κανέλα και ζάχαρη. Αν ποτέ βρεθείτε στη Λισαβόνα βρείτε το κατάστημα Antigua Confeitaria de Belém που λέγεται πως κάνει τις καλύτερες τάρτες - καθημερινά πακετάρει 19.000 τάρτες την ημέρα. Τη μυστική συνταγή τη γνωρίζουν μόνο τρία άτομα. Τι να λέμε τώρα...
Currywurst, Γερμανία
Καπνιστό λουκάνικο φτιαγμένο από χοιρινό και βοδινό κρέας, το οποίο τηγανίζεται και κόβεται σε κομματάκια. Από πάνω προσθέτουν μια σάλτσα ντομάτας και μπαχαρικών και συνοδεύεται από σως κάρι και ψωμάκι.
Po' Boy, Νέα Ορλεάνη
Μπαγκέτα γεμιστή με σαλάτα, λουκάνικο ή γαρίδες ή στρείδια ή καραβίδες.
Tokoyaki, Ιαπωνία
Χταπόδι βουτηγμένο σε κουρκούτι και ψημένο σε ειδική ψησταριά. Σερβίρεται με σος και ξερό κρεμμύδι.
Poutine, Κεμπέκ
Tηγανητές πατατούλες και από επάνω ζωμός από κοτόπουλο και μοσχάρι. Για φινάλε κρέμα τυριού που λιώνει από τη θερμοκρασία. Λέγεται poutine και είναι ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά στον κόσμο. Βίβα!
Murtabak, Σινγκαπούρη - Μαλαισία
Τηγανίτα γεμιστή με αρνίσιο κρέας, αυγό, φρέσκο κρεμμυδάκι, αρακά, καλαμπόκι και καρυκεύματα.