Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!
Θα χρειαστούμε:
3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την γέμιση:
100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι
Για τα τραγανά λαχανικά:
1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
- Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
- Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
- Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
- Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
- Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καρπούζι με φέτα στην πιο λαχταριστή εκδοχή!
Food
05.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Καλοκαιρινή χωριάτικη σαλάτα ζυμαρικών
Food
08.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Η πιο νόστιμη κι εύκολη γαριδομακαρονάδα
Food
11.07.2019
Ελληνική φριτάτα φούρνου για να πάει καλά η εβδομάδα
Food
07.10.2019
Τι να φάτε σήμερα: Το πιο νόστιμο σκορδόψωμο, έτοιμο σε 15 λεπτά
Food
16.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Πεντανόστιμη πατατοσαλάτα, έτοιμη σε 3 βήματα
Food
17.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα με πατάτες
Food
18.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Μαροκινό ρύζι
LOL
19.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Λατρεύουμε να τα μισούμε! Τα 00s jeans που κάνουν δυναμική επιστροφή
Style
05.02.2025
Από την αποκαθήλωση… στη μεγάλη επιστροφή - Το trend που επιστρέφει
Ξέχνα το τηγάνι και ανακάλυψε τις κρέπες ταψιού σε μόλις 5 λεπτά
Food
05.02.2025
Εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας
Roadtrip στα Τζουμέρκα: 7 στάσεις που πρέπει να κάνεις
Ταξίδια
05.02.2025
Ανακαλύπτοντας τις «Αλπεις» της Ελλάδας: Από το Συρράκο στους Καλαρρύτες, με το αυτοκίνητο και την καρδιά γεμάτη φύση
Με Έλληνα σχεδιαστή η JLo στα Grammys
Style
05.02.2025
Η Jennifer Lopez ξέρει να κάνει statements και στα Grammys δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.
Κι όμως η βροχή βελτιώνει την υγεία μας με 5 διαφορετικούς τρόπους!
Body+Mind
05.02.2025
Ήρθε η ώρα να μάθουμε για τη θεραπευτική δύναμη της βροχής
5 toners για σύσφιξη των πόρων που κάνουν θαύματα
Body+Mind
05.02.2025
Να τα βάλεις οπωσδήποτε στη Wishlist σου!
Το παιδί σου τρώει μόνο... μακαρόνια; Να τι μπορείς να κάνεις
Family
Χτες
Επιλεκτική διατροφή - Μερικές λύσεις και hacks!
Κοιλιακό λίπος ‑ Πώς «σκοτώνει» σταδιακά τον εγκέφαλο σου
Body+Mind
Χτες
Η σημασία της διατροφής στην εγκεφαλική υγεία
7 στα 10 εγκεφαλικά οφείλονται σε αυτούς τους παράγοντες
Body+Mind
Χτες
Το εγκεφαλικό αποτελεί την κύρια αιτία αναπηρίας και τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τα 5 serums που θα αγαπήσεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα
Body+Mind
Χτες
Θα σε κάνουν να λάμψεις από την πρώτη χρήση!