E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Λατρεύουμε να τα μισούμε! Τα 00s jeans που κάνουν δυναμική επιστροφή

Style 05.02.2025
Από την αποκαθήλωση… στη μεγάλη επιστροφή - Το trend που επιστρέφει

Ξέχνα το τηγάνι και ανακάλυψε τις κρέπες ταψιού σε μόλις 5 λεπτά

Food 05.02.2025
Εύκολες, γρήγορες και πεντανόστιμες, ιδανικές για κάθε στιγμή της ημέρας

Roadtrip στα Τζουμέρκα: 7 στάσεις που πρέπει να κάνεις

Ταξίδια 05.02.2025
Ανακαλύπτοντας τις «Αλπεις» της Ελλάδας: Από το Συρράκο στους Καλαρρύτες, με το αυτοκίνητο και την καρδιά γεμάτη φύση

Με Έλληνα σχεδιαστή η JLo στα Grammys

Style 05.02.2025
Η Jennifer Lopez ξέρει να κάνει statements και στα Grammys δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά.

Κι όμως η βροχή βελτιώνει την υγεία μας με 5 διαφορετικούς τρόπους!

Body+Mind 05.02.2025
Ήρθε η ώρα να μάθουμε για τη θεραπευτική δύναμη της βροχής

5 toners για σύσφιξη των πόρων που κάνουν θαύματα

Body+Mind 05.02.2025
Να τα βάλεις οπωσδήποτε στη Wishlist σου!

Το παιδί σου τρώει μόνο... μακαρόνια; Να τι μπορείς να κάνεις

Family Χτες
Επιλεκτική διατροφή - Μερικές λύσεις και hacks!

Κοιλιακό λίπος ‑ Πώς «σκοτώνει» σταδιακά τον εγκέφαλο σου

Body+Mind Χτες
Η σημασία της διατροφής στην εγκεφαλική υγεία

7 στα 10 εγκεφαλικά οφείλονται σε αυτούς τους παράγοντες

Body+Mind Χτες
Το εγκεφαλικό αποτελεί την κύρια αιτία αναπηρίας και τη δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τα 5 serums που θα αγαπήσεις αν έχεις ξηρή επιδερμίδα

Body+Mind Χτες
Θα σε κάνουν να λάμψεις από την πρώτη χρήση!

Grammy: Οι εντυπωσιακές παρουσίες στο κόκκινο χαλί

Style Προχτές
Τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής