E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα ελληνικά νησιά που είναι ακόμα πιο ωραία την άνοιξη

Ταξίδια 20.04.2025
Ανθισμένα μονοπάτια, άδειες παραλίες και μια Ελλάδα μόνο για σένα

Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!

Body+Mind 20.04.2025
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές

Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;

Body+Mind 20.04.2025
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική

Υπάρχει τρόπος να διώξω την κατακράτηση υγρών από το σώμα μου;

Body+Mind 20.04.2025
Η κατακράτηση υγρών, αποτελεί έναν πολύπλοκο βιολογικό μηχανισμό

Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο

Eat + Drink 20.04.2025
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!

Το κρυφό ταβερνάκι στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης που μετράει 27 χρόνια

Food 20.04.2025
Το αγαπάνε οι τουρίστες, μα και οι ντόπιοι

Αυτά είναι τα 7 είδη ξεκούρασης που όλοι χρειαζόμαστε

Body+Mind 20.04.2025
Κι όμως, ξεκούραση δεν είναι μόνο ο ύπνος!

Αυτές οι τροφές δρουν σαν αντικαταθλιπτικά

Body+Mind 20.04.2025
Θα ήταν καλό να τις καταναλώσετε σε περιόδους έντονου στρες

Ξέχνα τις μπριζόλες! 7 φυτικές τροφές που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας

Food Χτες
Οι τροφές που παίρνουν εκδίκηση από τη μπριζόλα - και σώζουν τον οργανισμό σου από την αναιμία!

Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Το νησί με 7 κατοίκους, 1 παραλία και νερά που θα ζήλευε η Καραϊβική!

Ταξίδια Χτες
Το κρυφό νησί-όνειρο που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα εξωτικά μέρη!

Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που κάποτε έκρυβε έναν ... φονιά

Ταξίδια Χτες
Όταν η ομορφιά της φύσης συναντά τον μυστηριώδη θρύλο ενός φονιά