E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Γιατί η μελιτζάνα αυτή την περίοδο είναι στα καλύτερα της

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 19/7/2019 | 13:34

Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα

Η καλύτερη εποχή για να πειραματιστούμε με την αγαπημένη μελιτζάνα! Ακολυθήστε την παρακάτω συνταγή ή προσθαφαιρέστε υλικά σύμφωνα με τα γούστα σας. Το αποτέλεσμα δε θα σας απογοητεύσει!

Θα χρειαστούμε:

3 μέτριες μελιτζάνες
1 κ.γ. κύμινο
1 πρέζα αλάτι
4 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για την γέμιση:

100 γρ. κινόα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. τζίντζερ και σκόρδο σε πάστα (πολτοποιημένα)
1/4 κ.σ. κουρκουμάς
1/4 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
100 γρ. τόφου ή ένα τυρί όπως φέτα ή μοτσαρέλα (τριμένα ή θρυμματισμένα)
1 κ.σ. γκάραμ μασάλα
1/4 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι

Για τα τραγανά λαχανικά:

1 πατζάρι, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
2 καρότα, τριμμένο στο χοντρο τρίφτη
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

  1. Πλένουμε και μαγειρεύουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, χρησιμοποιώντας νερό η ζωμό. Σουρώνουμε κι αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε 3 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και το αλάτι.
  3. Κόβουμε τις μελιτζάνες σε οριζόντιες φέτες με πάχος 4 χιλιοστών. Αλείφουμε και τις δυο πλευρές από κάθε φέτα με το μίγμα ελαιόλαδου που φτιάξαμε προηγουμένως.
  4. Τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι-σχάρα ή απλό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ψήνουμε τις φέτες μελιτζάνας για περίπου 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά, ώσπου να γίνουν μαλακές και να πάρουν χρώμα. Μεταφέρουμε τις ψημένες φέτες σε χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.
  5. Για την γέμιση, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε ελαιόλαδο. Μόλις κάψει προσθέτουμε το κρεμμύδι και μαγειρεύουμε ωσότου πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  6. Προσθέτουμε το πολτοποιημένο σκόρδο και τζίντζερ, κουρκουμά, αλάτι και τσίλι και σωτάρουμε για 2 ακόμη λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την βρασμένη κινόα και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το τυρί και αφαιρούμε από τη φωτιά. Ολοκληρώνουμε με το γκάραμ μασάλα και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο.
  8. Απλώνουμε τις φέτες μελιτζάνας σε ξύλο κοπής, βάζουμε μια γεναία δόση γέμισης και τυλίγουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κόλπο της Δανέζικης διακόσμησης που βελτιώνει την ψυχική σου υγεία

Living 12.03.2025
Όταν ο φωτισμός παίζει ρόλο στη διάθεση

Τρία πράγματα που κάνουν καλό στη γυναίκα αμέσως μετά τη γέννα

Family 12.03.2025
Για να επανέλθει ο οργανισμός κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν την εγκυμοσύνη

Μεσογειακή σαλάτα δροσερή και θρεπτική

Food 12.03.2025
O,τι πρέπει για να χορτάσετε και να φάτε παράλληλα κάτι ελαφρύ

Τα 5 βήματα για να αποκτήσεις άμεσα glass skin

Body+Mind 12.03.2025
Η επιδερμίδα που μοιάζει με γυαλί δεν είναι πια ένα μακρινό όνειρο και εμείς έχουμε τα μυστικά για να το πετύχεις κι εσύ!

Τα μοναδικά jacket που χρειάζεσαι φέτος την άνοιξη για να είσαι στιλάτη

Style Χτες
Ανακάλυψε τα καλύτερα τζάκετ της άνοιξης που θα αναδείξουν κάθε σύνολο στην γκαρνταρόμπα σου

Ημερήσια εξόρμηση την 25η Μαρτίου ‑ 5 προτάσεις 2 ώρες από την Αθήνα

Ταξίδια Χτες
Η 25η Μαρτίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές που κρύβει η περιοχή γύρω από την Αθήνα

Η Αθηνά Οικονομάκου φόρεσε το πιο κομψό σύνολο για όλες τις ώρες

Style Χτες
Η Αθηνά Οικονομάκου για άλλη μια φορά μας αποδεικνύει γιατί είναι από τις πιο stylish παρουσίες στην ελληνική showbiz!

Το ταπεινό φυτό που θεραπεύει σχεδόν τα πάντα

Food Προχτές
Ενα βότανο με τις θαυματουργές ιδιότητες

Η Katie Holmes ανυπομονεί να φορέσει αυτό το ανοιξιάτικο outfit

Style Προχτές
Η βασίλισσα του street style, Katie Holmes, επιστρέφει με πρόταση

Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος στη δουλειά χωρίς να πέσει η αποδοτικότητά σου

Body+Mind Προχτές
Η δουλειά μπορεί να είναι συναρπαστική, δημιουργική, γεμάτη προκλήσεις. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, συχνά είναι και γεμάτη άγχος.