Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.
- 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 4 κ.σ. ούζο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα
Food
20.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι
Food
24.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Κιμαδόπιτα με μόνο δύο υλικά
Food
07.08.2019
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα φούρνου με σύγκλινο
Food
29.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα καταλάβεις αν φοράς λάθος size σουτιέν
Style
20.11.2024
Φορώντας το σωστό μέγεθος σουτιέν δεν είναι απλά θέμα άνεσης αλλά και υγείας
Ποιο ήταν το μυστικό superfood των αρχαίων για υγεία και μακροζωία
Food
20.11.2024
Το αρχαίο «φάρμακο» που ενέπνευσε την Ελληνική και Κινεζική ιατρική για χιλιετίες
Τελικά φέτος ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ζεσταθούμε;
Σπίτι
20.11.2024
Η θέρμανση εξακολουθεί να είναι ένα από τα βασικά έξοδα για τα ελληνικά νοικοκυριά
5 μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας για να πας μετά τα ψώνια σου
Eat + Drink
20.11.2024
Θα σε ταξιδέψουν νοητά στο Παρίσι!
Αυτά είναι τα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου
Food
Χτες
Οι «θησαυροί» της κουζίνας - Πανάκριβα μπαχαρικά του κόσμου
Το παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη στη Γερμανία που ελάχιστοι ξέρουν
Ταξίδια
Χτες
Ανακαλύψτε τη μαγεία ενός μεσαιωνικού χωριού που παραμένει αναλλοίωτο από το χρόνο
To αναπάντεχο χρώμα που ανεβαίνει πολύ στα nail trends
Body+Mind
Χτες
Αυτός ο τόνος είναι ιδανικός για τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν
Συσκευή αφαίρεσης ψαλίδας: Τελικά κάνουν δουλειά τα hair trimmers;
Body+Mind
Χτες
Τα υπέρ και τα κατά αυτής της μεθόδου
Τροφές που αν τις καταναλώσεις μαζί προσφέρουν μακροζωία
Body+Mind
Χτες
Συνδύασε τις μαζί και κέρδισε χρόνια
Τι είναι η σπασμωδική δυσφωνία από την οποία πάσχει ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ
Body+Mind
Χτες
Γιατί οι άνθρωποι παθαίνουν σπασμωδική δυσφωνία
Το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας είναι πανέμορφο και «ζει» 5 μήνες το χρόνο
Ταξίδια
Προχτές
Το ορεινό βλαχοχώρι του Γράμμου που «ζει» μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες
Το θαυματουργό φυτό που υπάρχει παντού στην Ελλάδα και σε κάνει ... «αθάνατο»
Body+Mind
Προχτές
Οι θεραπευτικές ιδιότητές του χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα