E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Κεφτεδάκια νησιώτικα με ούζο

Θα μοσχομυρίσει η γειτονιά

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 30/7/2019 | 00:11

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.

  • 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
  • 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
  • 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
  • 4 κ.σ. ούζο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
  • 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
  • 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λίγο αλεύρι

  1. Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
  2. Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κόλπο της Δανέζικης διακόσμησης που βελτιώνει την ψυχική σου υγεία

Living 12.03.2025
Όταν ο φωτισμός παίζει ρόλο στη διάθεση

Τρία πράγματα που κάνουν καλό στη γυναίκα αμέσως μετά τη γέννα

Family 12.03.2025
Για να επανέλθει ο οργανισμός κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν την εγκυμοσύνη

Μεσογειακή σαλάτα δροσερή και θρεπτική

Food 12.03.2025
O,τι πρέπει για να χορτάσετε και να φάτε παράλληλα κάτι ελαφρύ

Τα 5 βήματα για να αποκτήσεις άμεσα glass skin

Body+Mind 12.03.2025
Η επιδερμίδα που μοιάζει με γυαλί δεν είναι πια ένα μακρινό όνειρο και εμείς έχουμε τα μυστικά για να το πετύχεις κι εσύ!

Τα μοναδικά jacket που χρειάζεσαι φέτος την άνοιξη για να είσαι στιλάτη

Style Χτες
Ανακάλυψε τα καλύτερα τζάκετ της άνοιξης που θα αναδείξουν κάθε σύνολο στην γκαρνταρόμπα σου

Ημερήσια εξόρμηση την 25η Μαρτίου ‑ 5 προτάσεις 2 ώρες από την Αθήνα

Ταξίδια Χτες
Η 25η Μαρτίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές που κρύβει η περιοχή γύρω από την Αθήνα

Η Αθηνά Οικονομάκου φόρεσε το πιο κομψό σύνολο για όλες τις ώρες

Style Χτες
Η Αθηνά Οικονομάκου για άλλη μια φορά μας αποδεικνύει γιατί είναι από τις πιο stylish παρουσίες στην ελληνική showbiz!

Το ταπεινό φυτό που θεραπεύει σχεδόν τα πάντα

Food Προχτές
Ενα βότανο με τις θαυματουργές ιδιότητες

Η Katie Holmes ανυπομονεί να φορέσει αυτό το ανοιξιάτικο outfit

Style Προχτές
Η βασίλισσα του street style, Katie Holmes, επιστρέφει με πρόταση

Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος στη δουλειά χωρίς να πέσει η αποδοτικότητά σου

Body+Mind Προχτές
Η δουλειά μπορεί να είναι συναρπαστική, δημιουργική, γεμάτη προκλήσεις. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, συχνά είναι και γεμάτη άγχος.