Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουμε στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.
- 800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη
- 2 κ.σ. ξίδι από κρασί
- 4 κ.σ. ούζο
- 1 αυγό
- 1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος
- 4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος
- 1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- λίγο αλεύρι
- Σε μια λεκάνη βάζουμε τον κιμά για τα κεφτεδάκια και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στη λεκάνη.
- Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά. Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες. Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε, πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
- Αφήνουμε τα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.
Τι να φάτε σήμερα: Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με κινόα
Food
20.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκια κοτόπουλο με σως ταχίνι
Food
24.07.2019
Τι να φάτε σήμερα: Κιμαδόπιτα με μόνο δύο υλικά
Food
07.08.2019
Τι να φάτε σήμερα: Ομελέτα φούρνου με σύγκλινο
Food
29.07.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα ελληνικά νησιά που είναι ακόμα πιο ωραία την άνοιξη
Ταξίδια
20.04.2025
Ανθισμένα μονοπάτια, άδειες παραλίες και μια Ελλάδα μόνο για σένα
Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!
Body+Mind
20.04.2025
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές
Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;
Body+Mind
20.04.2025
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική
Υπάρχει τρόπος να διώξω την κατακράτηση υγρών από το σώμα μου;
Body+Mind
20.04.2025
Η κατακράτηση υγρών, αποτελεί έναν πολύπλοκο βιολογικό μηχανισμό
Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο
Eat + Drink
20.04.2025
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!
Το κρυφό ταβερνάκι στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης που μετράει 27 χρόνια
Food
20.04.2025
Το αγαπάνε οι τουρίστες, μα και οι ντόπιοι
Αυτά είναι τα 7 είδη ξεκούρασης που όλοι χρειαζόμαστε
Body+Mind
20.04.2025
Κι όμως, ξεκούραση δεν είναι μόνο ο ύπνος!
Αυτές οι τροφές δρουν σαν αντικαταθλιπτικά
Body+Mind
20.04.2025
Θα ήταν καλό να τις καταναλώσετε σε περιόδους έντονου στρες
Ξέχνα τις μπριζόλες! 7 φυτικές τροφές που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας
Food
Χτες
Οι τροφές που παίρνουν εκδίκηση από τη μπριζόλα - και σώζουν τον οργανισμό σου από την αναιμία!
Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Το νησί με 7 κατοίκους, 1 παραλία και νερά που θα ζήλευε η Καραϊβική!
Ταξίδια
Χτες
Το κρυφό νησί-όνειρο που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα εξωτικά μέρη!
Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που κάποτε έκρυβε έναν ... φονιά
Ταξίδια
Χτες
Όταν η ομορφιά της φύσης συναντά τον μυστηριώδη θρύλο ενός φονιά