Τι να φάτε σήμερα: Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο
Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/8/2019 | 00:25

Η Τηνιακή φρουτάλια ή φουρτάλια με αγκινάρα είναι μία φαντασική παραδοσιακή ομελέτα με τοπικό λουκάνικο Τήνου, άγριο αγκιναράκι και πατάτες. Είναι μια ομελέτα που θα σας μείνει αξέχαστη.
Θα χρειαστούμε:
- 8 αυγά χτυπημένα
- 1/2 φλυτζ. γάλα
- 8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, περίπου δύο αγκινάρες
- 15 κομμένες ροδέλες από λουκάνικα Τήνου
- 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
- 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Τήνου τριμμένο
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
- ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να την φτιάξουμε:
- Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά να γίνει ένα μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά ρίχνουμε τα λουκάνικα και τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις τηγανιτές πατάτες και σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχουμε μετά από λίγο αν έχει ροδίσει από κάτω.
- Μεταφέρουμε την ομελέτα στο καπάκι επάνω από τον νεροχύτη για να μην λερωθεί η κουζίνα μας και την τουμπάρουμε και πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά την βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύουμε με μία ντοματοσαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε τα παραδοσιακά υλικά αντικαταστήστε με ένα καλό φρέσκο λουκάνικο και κάποιο άλλο παραδοσιακό τυρί ή μια ξερή μυζήθρα.
Μπορούμε να την ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
6 tips για να καθαρίσετε την air fryer και να μοιάζει με καινούργια
Σπίτι
21.04.2025
Μια air fryer πλέον συναντάται όλο και πιο συχνά σε σπίτια
5 ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για τις πρώτες ανοιξιάτικες εξορμήσεις στην ανατολική Αττική
Eat + Drink
21.04.2025
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα!
Κάνει τελικά καλό στον οργανισμό σου η διαλειμματική νηστεία;
Body+Mind
21.04.2025
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αφήνεις πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα;
Το χόμπι που σου ταιριάζει σύμφωνα με τον τύπο της προσωπικότητάς σου
Body+Mind
21.04.2025
Υπάρχουν 5 τύποι προσωπικότητας σύμφωνα με τους ειδικούς
Μάγισσες, περίεργοι ήχοι και UFO: Το πιο ανατριχιαστικό δάσος του κόσμου βρίσκεται πολύ κοντά μας
Ταξίδια
21.04.2025
Που πιστεύεις ότι βρίσκεται;
Οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένα ζευγάρι δεν κάνει σeξ
Σχέσεις
21.04.2025
Δεν είναι σπάνιο και διορθώνεται με λίγη θέληση
Τα ελληνικά νησιά που είναι ακόμα πιο ωραία την άνοιξη
Ταξίδια
Χτες
Ανθισμένα μονοπάτια, άδειες παραλίες και μια Ελλάδα μόνο για σένα
Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!
Body+Mind
Χτες
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές
Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;
Body+Mind
Χτες
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική