Τι να φάτε σήμερα: Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο
Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/8/2019 | 00:25
Η Τηνιακή φρουτάλια ή φουρτάλια με αγκινάρα είναι μία φαντασική παραδοσιακή ομελέτα με τοπικό λουκάνικο Τήνου, άγριο αγκιναράκι και πατάτες. Είναι μια ομελέτα που θα σας μείνει αξέχαστη.
Θα χρειαστούμε:
- 8 αυγά χτυπημένα
- 1/2 φλυτζ. γάλα
- 8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, περίπου δύο αγκινάρες
- 15 κομμένες ροδέλες από λουκάνικα Τήνου
- 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
- 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Τήνου τριμμένο
- 1/2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
- ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να την φτιάξουμε:
- Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά να γίνει ένα μείγμα.
- Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά ρίχνουμε τα λουκάνικα και τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις τηγανιτές πατάτες και σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
- Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχουμε μετά από λίγο αν έχει ροδίσει από κάτω.
- Μεταφέρουμε την ομελέτα στο καπάκι επάνω από τον νεροχύτη για να μην λερωθεί η κουζίνα μας και την τουμπάρουμε και πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
- Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά την βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
- Συνοδεύουμε με μία ντοματοσαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη.
Αν δεν μπορείτε να βρείτε τα παραδοσιακά υλικά αντικαταστήστε με ένα καλό φρέσκο λουκάνικο και κάποιο άλλο παραδοσιακό τυρί ή μια ξερή μυζήθρα.
Μπορούμε να την ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς θα καταλάβεις αν φοράς λάθος size σουτιέν
Style
20.11.2024
Φορώντας το σωστό μέγεθος σουτιέν δεν είναι απλά θέμα άνεσης αλλά και υγείας
Ποιο ήταν το μυστικό superfood των αρχαίων για υγεία και μακροζωία
Food
20.11.2024
Το αρχαίο «φάρμακο» που ενέπνευσε την Ελληνική και Κινεζική ιατρική για χιλιετίες
Τελικά φέτος ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ζεσταθούμε;
Σπίτι
20.11.2024
Η θέρμανση εξακολουθεί να είναι ένα από τα βασικά έξοδα για τα ελληνικά νοικοκυριά
5 μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας για να πας μετά τα ψώνια σου
Eat + Drink
20.11.2024
Θα σε ταξιδέψουν νοητά στο Παρίσι!
Αυτά είναι τα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου
Food
Χτες
Οι «θησαυροί» της κουζίνας - Πανάκριβα μπαχαρικά του κόσμου
Το παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη στη Γερμανία που ελάχιστοι ξέρουν
Ταξίδια
Χτες
Ανακαλύψτε τη μαγεία ενός μεσαιωνικού χωριού που παραμένει αναλλοίωτο από το χρόνο
To αναπάντεχο χρώμα που ανεβαίνει πολύ στα nail trends
Body+Mind
Χτες
Αυτός ο τόνος είναι ιδανικός για τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν
Συσκευή αφαίρεσης ψαλίδας: Τελικά κάνουν δουλειά τα hair trimmers;
Body+Mind
Χτες
Τα υπέρ και τα κατά αυτής της μεθόδου
Τροφές που αν τις καταναλώσεις μαζί προσφέρουν μακροζωία
Body+Mind
Χτες
Συνδύασε τις μαζί και κέρδισε χρόνια
Τι είναι η σπασμωδική δυσφωνία από την οποία πάσχει ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ
Body+Mind
Χτες
Γιατί οι άνθρωποι παθαίνουν σπασμωδική δυσφωνία
Το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας είναι πανέμορφο και «ζει» 5 μήνες το χρόνο
Ταξίδια
Προχτές
Το ορεινό βλαχοχώρι του Γράμμου που «ζει» μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες
Το θαυματουργό φυτό που υπάρχει παντού στην Ελλάδα και σε κάνει ... «αθάνατο»
Body+Mind
Προχτές
Οι θεραπευτικές ιδιότητές του χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα