E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο

Μια συνταγή που θα σας μείνει αξέχαστη

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/8/2019 | 00:25

Τι να φάτε σήμερα: Φρουτάλια ή φουρτάλια, λαχταριστή ομελέτα από την Τήνο

Η Τηνιακή φρουτάλια ή φουρτάλια με αγκινάρα είναι μία φαντασική παραδοσιακή ομελέτα με τοπικό λουκάνικο Τήνου, άγριο αγκιναράκι και πατάτες. Είναι μια ομελέτα που θα σας μείνει αξέχαστη.

Θα χρειαστούμε:

  • 8 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 φλυτζ. γάλα
  • 8 τεμ αγκιναράκια Τήνου από βαζάκι, περίπου δύο αγκινάρες
  • 15 κομμένες ροδέλες από λουκάνικα Τήνου
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό ή δυόσμο
  • 1 φλυτζ. τσαγιού τυρί βολάκι Τήνου τριμμένο
  • 1/2 φλυτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι
  • ελαιόλαδο για να τηγανίσουμε τις πατάτες
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πάμε να την φτιάξουμε:

  1. Τηγανίζουμε τις πατάτες μας και τις βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από τα πολλά λάδια.
  2. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά το γάλα αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε και τα τριμμένα τυριά να γίνει ένα μείγμα.
  3. Σε ένα τηγάνι διαμέτρου 25 – 30 εκατοστά ρίχνουμε τα λουκάνικα και τηγανίζουμε ελαφρά από όλες τις μεριές.
  4. Προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις τηγανιτές πατάτες και σιγά σιγά τα χτυπημένα αυγά με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Αφήνουμε να ψηθούν σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά και ελέγχουμε μετά από λίγο αν έχει ροδίσει από κάτω.
  6. Μεταφέρουμε την ομελέτα στο καπάκι επάνω από τον νεροχύτη για να μην λερωθεί η κουζίνα μας και την τουμπάρουμε και πάλι στο τηγάνι για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά.
  7. Μόλις ψηθεί και από την άλλη πλευρά την βάζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε αμέσως.
  8. Συνοδεύουμε με μία ντοματοσαλάτα δροσερή και καλή μας όρεξη.

Αν δεν μπορείτε να βρείτε τα παραδοσιακά υλικά αντικαταστήστε με ένα καλό φρέσκο λουκάνικο και κάποιο άλλο παραδοσιακό τυρί ή μια ξερή μυζήθρα.

Μπορούμε να την ψήσουμε και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με αυτές τις τροφές αναπτύσσονται τα καρκινικά κύτταρα – Τις καταναλώνουμε συνέχεια

Body+Mind 08.01.2025
Η κατανάλωση των τροφών που «τρέφουν» τα καρκινικά κύτταρα μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξή τους και να συμβάλει στη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Πεινάς συνέχεια; Τι συμβαίνει στον οργανισμό σου

Body+Mind 08.01.2025
Για να δούμε γιατί δεν σταματάς να πεινάς

Οι λόγοι που η τιμή του καφέ είναι και πάλι στα ύψη

Food 08.01.2025
Γιατί οι τιμές στον καφέ εκτοξεύονται ξανά

Τι είναι ο «Στεγνός Ιανουάριος» που έγινε μόδα

Body+Mind 08.01.2025
Ξεκίνησε το 2013 και κάθε χρόνο έχει πιστούς οπαδούς

Τα «ugly shoes» του 2025 είναι αυτά και ήδη τα φοράνε όλες οι fashionistas

Style Χτες
Αυτά τα unisex παπούτσια προσφέρουν άνεση και λειτουργικότητα, ενώ προσαρμόζονται σε διάφορα στυλ, από casual έως πιο κομψά

Πώς να αποτοξινώσετε το σώμα σας μετά τις γιορτές

Body+Mind Χτες
Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο

5+1 συμβουλές για να κάνεις restart τη ζωή σου το 2025

Body+Mind Χτες
Για να γίνει το 2025 η χρονιά σου!

Αυτά τα συστατικά πρέπει να τα έχει οπωσδήποτε η ενυδατική σου

Body+Mind Χτες
Αυτά τα συστατικά συνδυάζονται για να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ενυδάτωση και προστασία στο δέρμα.

Πώς οι φίλοι μπορούν να σε κάνουν να... ζήσεις περισσότερο

Σχέσεις Χτες
Υπάρχουν διάφοροι λόγοι γι’ αυτό, που υποστηρίζονται από επιστημονικές έρευνες