Τι να φάτε σήμερα: Παραδοσιακή κρεμμυδόπιτα Μυκόνου
Η γαστρονομία του Αιγαίου σε όλο της το μεγαλείο, με λίγα, απλά και παραδοσιακά προϊόντα
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 1/9/2019 | 00:11

Η Μυκονιάτικη κρεμμυδόπιτα είναι ένα ιδιαίτερο φαγητό το οποίο συνδυάζει το κρεμμύδι μαζί με το τοπικό τυρί της Μυκόνου τη τυροβολιά.
Υλικά για 1 ταψί του φούρνου
Για το φύλλο
- 600 γραμ αλεύρι
- 1 κουτ γλυκού μπέικιν πάουντερ
- λίγο αλάτι
- 1 φλιτζ του καφέ λάδι
για τη γέμιση
- 1 κιλό τυροβολιά
- 2 αβγά
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 1 φλιτζ τσαγιού άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο αλάτι, πιπέρι
- 1 φλιτζ τσαγιού λάδι για την τελική πίτα
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. Βάζουμε τη τυροβολιά σε ένα μπολ, ρίχνουμε τα κρεμμύδια, τον άνηθο τα 2 αβγά και το αλατοπίπερο. Τα ζυμώνουμε όλα μαζί να ενοποιηθούν. Αφήνουμε τη γέμιση να περιμένει.
- Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν, ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Προσθέτουμε χλιαρό νερό μέχρι να σχηματίσουμε μια ζύμη σφικτούτσικη που ξεκολλάει από μόνη της από τα τοιχώματα της λεκάνης που ζυμώνουμε.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. Αλευρώνουμε μια λεία επιφάνεια και ανοίγουμε φύλλο τόσο μεγάλο που να υπερκαλύπτει το ταψί που θα χρησιμοποιήσουμε. Λαδώνουμε καλά το ταψί και βάζουμε το φύλλο.
- Ρίχνουμε μέσα την έτοιμη γέμιση, γυρίζουμε τα κομμάτια του κάτω φύλλου προς τα μέσα να ακουμπήσουν πάνω στη γέμισή μας και ανοίγουμε δεύτερο φύλλο με το υπόλοιπο ζυμάρι.
- Σκεπάζουμε τη κρεμμυδόπιτά μας, την χαράζουμε σε μπακλαβαδοτά κομμάτια, με ένα πιρούνι τρυπάμε κάθε κομμάτι 1-2 φορές, περιχύνουμε την κρεμμυδόπιτα με 1 φλιτζάνι λάδι και την ψήνουμε στους 180ο για περίπου 1 ώρα και μέχρι το φύλλο να ροδοκοκκινίσει.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το κόλπο της Δανέζικης διακόσμησης που βελτιώνει την ψυχική σου υγεία
Living
12.03.2025
Όταν ο φωτισμός παίζει ρόλο στη διάθεση
Τρία πράγματα που κάνουν καλό στη γυναίκα αμέσως μετά τη γέννα
Family
12.03.2025
Για να επανέλθει ο οργανισμός κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν την εγκυμοσύνη
Μεσογειακή σαλάτα δροσερή και θρεπτική
Food
12.03.2025
O,τι πρέπει για να χορτάσετε και να φάτε παράλληλα κάτι ελαφρύ
Τα 5 βήματα για να αποκτήσεις άμεσα glass skin
Body+Mind
12.03.2025
Η επιδερμίδα που μοιάζει με γυαλί δεν είναι πια ένα μακρινό όνειρο και εμείς έχουμε τα μυστικά για να το πετύχεις κι εσύ!
Τα μοναδικά jacket που χρειάζεσαι φέτος την άνοιξη για να είσαι στιλάτη
Style
Χτες
Ανακάλυψε τα καλύτερα τζάκετ της άνοιξης που θα αναδείξουν κάθε σύνολο στην γκαρνταρόμπα σου
Γιατί τα νύχια σου είναι λεπτά και αδυνατισμένα; Τι συμβαίνει στον οργανισμό σου
Body+Mind
Χτες
Ποιες βιταμίνες σου λείπουν
Ημερήσια εξόρμηση την 25η Μαρτίου ‑ 5 προτάσεις 2 ώρες από την Αθήνα
Ταξίδια
Χτες
Η 25η Μαρτίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές που κρύβει η περιοχή γύρω από την Αθήνα
Η Αθηνά Οικονομάκου φόρεσε το πιο κομψό σύνολο για όλες τις ώρες
Style
Χτες
Η Αθηνά Οικονομάκου για άλλη μια φορά μας αποδεικνύει γιατί είναι από τις πιο stylish παρουσίες στην ελληνική showbiz!
Οι αρχαίοι το έλεγαν η «χαρά του βουνού»: To βότανο που καταπολεμά στομαχόπονο και δυσκοιλιότητα
Body+Mind
Χτες
Οι αρχαίοι πίστευαν πολύ σε αυτό το γιατροσόφι
Η Katie Holmes ανυπομονεί να φορέσει αυτό το ανοιξιάτικο outfit
Style
Προχτές
Η βασίλισσα του street style, Katie Holmes, επιστρέφει με πρόταση
Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος στη δουλειά χωρίς να πέσει η αποδοτικότητά σου
Body+Mind
Προχτές
Η δουλειά μπορεί να είναι συναρπαστική, δημιουργική, γεμάτη προκλήσεις. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, συχνά είναι και γεμάτη άγχος.