Μια «μαμαδίστικη» συνταγή, τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά σε μια λαχταριστή εκδοχή.
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 500 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 60 ml ελαιόλαδο
- 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αποκτήσει ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
- «Σβήνουμε» με το κρασί και βράζουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα (αν βάλουμε) και νερό τόσο ώστε να τον καλύψει, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Tα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού, προσθέτουμε 50 ml νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε με την μπολονέζ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να βάλει ο καθένας όση θέλει στο πιάτο του.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Το παραμυθένιο θεματικό πάρκο για μεγάλους και παιδιά ‑ 2 ώρες από την Αθήνα
Ταξίδια
23.11.2024
Ο ιδανικός προορισμός για το Σαββατοκύριακο που συνδυάζει φύση, τέχνη και λίγη… μαγεία!
5 λουλούδια που παραμένουν ανθισμένα όλο το χειμώνα
Σπίτι
23.11.2024
Ό,τι πρέπει για δώρο στους αγαπημένους σου!
Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο
Eat + Drink
23.11.2024
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!
Το βίντεο που θα σε κάνει να σκεφτείς την επόμενη φορά που θα τραβήξεις το καζανάκι
Σπίτι
23.11.2024
Σοβαρά
5 red flags που δεν πρέπει να αγνοήσεις στα πρώτα ραντεβού
Σχέσεις
23.11.2024
Για να μην καταλήξεις με ένα «ακατάλληλο» άτομο
Αυτό συμβαίνει στο σώμα σου όταν πίνεις κολλαγόνο κάθε μέρα
Body+Mind
23.11.2024
Τι μπορεί να κάνει το νερό κολλαγόνου στον οργανισμό;
Η σφακιανή πίτα υποψήφια ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO
Food
Χτες
Διαδικασία για υποβολή φακέλου στο Υπουργείο Πολιτισμού έχει κινήσει ο Δήμος Σφακίων.
Αυτά τα elegant παλτό θα τα δούμε παντού φέτος
Style
Χτες
Η απόλυτη τάση για φέτος σε πανωφόρι είναι αυτή!
Όλα όσα χρειάζεται το σώμα σας όταν πέφτει η θερμοκρασία
Body+Mind
Χτες
Οι κινήσεις που πρέπει να κάνεις για να έχεις καλή υγεία το χειμώνα
5 παράξενα πράγματα που μάλλον δεν ξέρατε για την πόλη ‑ κράτος της Σιγκαπούρης
Ταξίδια
Χτες
Τα ξέρατε;