Μια «μαμαδίστικη» συνταγή, τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά σε μια λαχταριστή εκδοχή.
Θα χρειαστούμε:
- 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 500 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)
- 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 60 ml ελαιόλαδο
- 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
- 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
- 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
- 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη (προαιρετικά)
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
- ελάχιστο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αποκτήσει ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
- «Σβήνουμε» με το κρασί και βράζουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα (αν βάλουμε) και νερό τόσο ώστε να τον καλύψει, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.
- Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Tα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
- Σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού, προσθέτουμε 50 ml νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
- Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε με την μπολονέζ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να βάλει ο καθένας όση θέλει στο πιάτο του.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να δείχνεις πάντα στιλάτη φορώντας φόρμες
Style
02.01.2025
Ανεση, ζεστασιά και στυλ – όλα σε ένα look!
Το φρούτο που είναι «θαυματουργό» για τα πνευμόνια μας
Food
02.01.2025
Η επιστημονική αποκάλυψη που αποδεικνύει πως τα μήλα δεν είναι απλώς ένα φρούτο, αλλά σύμμαχος της υγείας μας
4 hair cuts για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου το 2025
Body+Mind
02.01.2025
Υποδέξου τη νέα χρονιά με ένα νέο look!
Οι τροφές ‑ σύμμαχοι στον πόνο και τη φλεγμονή
Food
02.01.2025
Μικρές αλλαγές στο πιάτο σας που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή σας!
7 τρόποι για να αφήσεις πίσω ό,τι σε κρατάει για τη νέα χρονιά
Body+Mind
02.01.2025
Οι βάσεις για να μπεις δυναμικά στο 2025 είναι μέσα σου!
Ειδικοί αποκάλυψαν την μεγάλη απάτη για τις φριτέζες αέρα ‑Ξεγελάστηκαν εκατομμύρια καταναλωτές
Food
Χτες
Η συσκευή που έγινε viral έχει κρύψει πολλές πληροφορίες
Γιατί πρέπει να πίνεις ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάς το πρωί
Body+Mind
Χτες
Το μαγικό ποτήρι που ξυπνάει το σώμα σου και γεμίζει την ημέρα σου ενέργεια!
6 μεζεδοπωλεία εκτός κέντρου της Αθήνας με καλό φαγητό
Eat + Drink
Χτες
Τέλειο φαγητό και μουσικούλα! Τι καλύτερο!
Αισθάνεσαι συνεχώς πρησμένη; Δοκίμασε αυτά τα πανεύκολα τρικ που θα σε βοηθήσουν
Body+Mind
Χτες
Ειδικά αν πρήζεται η κοιλιά σου θα δεις διαφορά
«Νυκτοτουρισμός» ή «Nocturism»: Στο νέο travel trend του 2025, κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας
Ταξίδια
Προχτές
Το ταξίδι με στόχο τις νυχτερινές εμπειρίες αναμένεται να είναι η μεγάλη ταξιδιωτική τάση το 2025
H Bella Hadid επαναφέρει το πιο όμορφο παλτό των 70s στο προσκήνιο
Style
Προχτές
Η νοσταλγία των ’70s συναντά το boho chic των ’00s – και όλα αυτά στους δρόμους της Νέας Υόρκης