E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

Ποιός μπορεί να αντισταθεί;

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 2/9/2019 | 21:37

Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού

Μια «μαμαδίστικη» συνταγή, τα κλασσικά μακαρόνια με κιμά σε μια λαχταριστή εκδοχή.

Θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 500 γρ. κιμάς από κοτόπουλο (κατά προτίμηση ανάμεικτος από μπούτι και στήθος)
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 70 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, καθαρισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα, σε σκόνη (προαιρετικά)
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 250 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη (προαιρετικά)
  • ελάχιστο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Πάμε να την ετοιμάσουμε:

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το κρεμμύδι για περίπου 7 - 8 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι ο κιμάς να γίνει σπυρωτός και να αποκτήσει ένα ανοιχτό μπεζ χρώμα και το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  • «Σβήνουμε» με το κρασί και βράζουμε για περίπου άλλα 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα (αν βάλουμε) και νερό τόσο ώστε να τον καλύψει, και μαγειρεύουμε για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να γίνει ο κιμάς και να μελώσει η σάλτσα.
  • Εν τω μεταξύ, σε μια βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Tα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  • Σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος βάζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού, προσθέτουμε 50 ml νερό και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να προκύψει μια παχύρρευστη σάλτσα.
  • Σερβίρουμε τα μακαρόνια σε βαθιά πιάτα, περιχύνουμε με την μπολονέζ και γαρνίρουμε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά σάλτσα γιαουρτιού ή τη βάζουμε σε μπολ για να βάλει ο καθένας όση θέλει στο πιάτο του.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να δείχνεις πάντα στιλάτη φορώντας φόρμες

Style 02.01.2025
Ανεση, ζεστασιά και στυλ – όλα σε ένα look!

Το φρούτο που είναι «θαυματουργό» για τα πνευμόνια μας

Food 02.01.2025
Η επιστημονική αποκάλυψη που αποδεικνύει πως τα μήλα δεν είναι απλώς ένα φρούτο, αλλά σύμμαχος της υγείας μας

4 hair cuts για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου το 2025

Body+Mind 02.01.2025
Υποδέξου τη νέα χρονιά με ένα νέο look!

Οι τροφές ‑ σύμμαχοι στον πόνο και τη φλεγμονή

Food 02.01.2025
Μικρές αλλαγές στο πιάτο σας που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή σας!

7 τρόποι για να αφήσεις πίσω ό,τι σε κρατάει για τη νέα χρονιά

Body+Mind 02.01.2025
Οι βάσεις για να μπεις δυναμικά στο 2025 είναι μέσα σου!

Μήπως είσαι θύμα του σύνδρομου Rebecca;

Σχέσεις 02.01.2025
Απειλή για τη σχέση σου

Γιατί πρέπει να πίνεις ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάς το πρωί

Body+Mind Χτες
Το μαγικό ποτήρι που ξυπνάει το σώμα σου και γεμίζει την ημέρα σου ενέργεια!

6 μεζεδοπωλεία εκτός κέντρου της Αθήνας με καλό φαγητό

Eat + Drink Χτες
Τέλειο φαγητό και μουσικούλα! Τι καλύτερο!

Αισθάνεσαι συνεχώς πρησμένη; Δοκίμασε αυτά τα πανεύκολα τρικ που θα σε βοηθήσουν

Body+Mind Χτες
Ειδικά αν πρήζεται η κοιλιά σου θα δεις διαφορά

«Νυκτοτουρισμός» ή «Nocturism»: Στο νέο travel trend του 2025, κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας

Ταξίδια Προχτές
Το ταξίδι με στόχο τις νυχτερινές εμπειρίες αναμένεται να είναι η μεγάλη ταξιδιωτική τάση το 2025

H Bella Hadid επαναφέρει το πιο όμορφο παλτό των 70s στο προσκήνιο

Style Προχτές
Η νοσταλγία των ’70s συναντά το boho chic των ’00s – και όλα αυτά στους δρόμους της Νέας Υόρκης