E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Μπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε γευστική μαρινάδα κρασιού

Θα γλέιφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 7/9/2019 | 02:58

Τι να φάτε σήμερα: Μπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε γευστική μαρινάδα κρασιού

Θα χρειαστούμε

  • 1.800 γρ. μπριζολάκια χοιρινά, κατά προτίμηση από σπάλα, κομμένα λεπτά, σε πάχος περίπου
  • 1 - 1½ εκ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 600 ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
  • 4 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (σε ματσάκια ή σε γλαστράκια, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε καλά μανάβικα και σε φυτώρια) ή εναλλακτικά, 1 κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 5 - 6 ίνες κρόκου Κοζάνης ή 1 κουτ. γλυκού κάρι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αδειάζουμε το πράσο με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε το μέλι, το δεντρολίβανο και τον κρόκο Κοζάνης ή το κάρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να μυρίσουν λίγο τα αρωματικά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το αρωματικό αυτό μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
  4. Αδειάζουμε το αρωματικό κρασί στο μπολ με τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε και αυτές στο μπολ και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, τις βάζουμε στο ψυγείο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 2 ώρες. Αν έχουμε χρόνο, τις μαρινάρουμε μέχρι 5 - 6 ώρες.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  6. Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις βάζουμε στη σχάρα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους, καθότι το χοιρινό τρώγεται μόνο καλοψημένο. Αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη, χαμηλώνοντας όμως τη σχάρα μία σκάλα. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, απλώνουμε τα μπριζολάκια σε μονή στρώση και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το κόλπο της Δανέζικης διακόσμησης που βελτιώνει την ψυχική σου υγεία

Living 12.03.2025
Όταν ο φωτισμός παίζει ρόλο στη διάθεση

Τρία πράγματα που κάνουν καλό στη γυναίκα αμέσως μετά τη γέννα

Family 12.03.2025
Για να επανέλθει ο οργανισμός κατάσταση στην οποία βρισκόταν πριν την εγκυμοσύνη

Μεσογειακή σαλάτα δροσερή και θρεπτική

Food 12.03.2025
O,τι πρέπει για να χορτάσετε και να φάτε παράλληλα κάτι ελαφρύ

Τα 5 βήματα για να αποκτήσεις άμεσα glass skin

Body+Mind 12.03.2025
Η επιδερμίδα που μοιάζει με γυαλί δεν είναι πια ένα μακρινό όνειρο και εμείς έχουμε τα μυστικά για να το πετύχεις κι εσύ!

Τα μοναδικά jacket που χρειάζεσαι φέτος την άνοιξη για να είσαι στιλάτη

Style Χτες
Ανακάλυψε τα καλύτερα τζάκετ της άνοιξης που θα αναδείξουν κάθε σύνολο στην γκαρνταρόμπα σου

Ημερήσια εξόρμηση την 25η Μαρτίου ‑ 5 προτάσεις 2 ώρες από την Αθήνα

Ταξίδια Χτες
Η 25η Μαρτίου είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να ανακαλύψετε τις ομορφιές που κρύβει η περιοχή γύρω από την Αθήνα

Η Αθηνά Οικονομάκου φόρεσε το πιο κομψό σύνολο για όλες τις ώρες

Style Χτες
Η Αθηνά Οικονομάκου για άλλη μια φορά μας αποδεικνύει γιατί είναι από τις πιο stylish παρουσίες στην ελληνική showbiz!

Το ταπεινό φυτό που θεραπεύει σχεδόν τα πάντα

Food Προχτές
Ενα βότανο με τις θαυματουργές ιδιότητες

Η Katie Holmes ανυπομονεί να φορέσει αυτό το ανοιξιάτικο outfit

Style Προχτές
Η βασίλισσα του street style, Katie Holmes, επιστρέφει με πρόταση

Πώς να διαχειρίζεσαι το άγχος στη δουλειά χωρίς να πέσει η αποδοτικότητά σου

Body+Mind Προχτές
Η δουλειά μπορεί να είναι συναρπαστική, δημιουργική, γεμάτη προκλήσεις. Αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, συχνά είναι και γεμάτη άγχος.