E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τι να φάτε σήμερα: Μπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε γευστική μαρινάδα κρασιού

Θα γλέιφετε τα δάχτυλα σας

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 7/9/2019 | 02:58

Τι να φάτε σήμερα: Μπριζολάκια χοιρινά μαριναρισμένα σε γευστική μαρινάδα κρασιού

Θα χρειαστούμε

  • 1.800 γρ. μπριζολάκια χοιρινά, κατά προτίμηση από σπάλα, κομμένα λεπτά, σε πάχος περίπου
  • 1 - 1½ εκ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 600 ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κουτ. σούπας μέλι της αρεσκείας μας
  • 4 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο (σε ματσάκια ή σε γλαστράκια, σε μεγάλα σούπερ μάρκετ, σε καλά μανάβικα και σε φυτώρια) ή εναλλακτικά, 1 κουτ. σούπας ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 5 - 6 ίνες κρόκου Κοζάνης ή 1 κουτ. γλυκού κάρι

Πάμε να τα ετοιμάσουμε

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το πράσο για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Αδειάζουμε το πράσο με το λάδι σε ένα βαθύ μπολ.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί και το βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε το μέλι, το δεντρολίβανο και τον κρόκο Κοζάνης ή το κάρι και ανακατεύουμε με το κουτάλι, για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί το μέλι και να μυρίσουν λίγο τα αρωματικά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το αρωματικό αυτό μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά.
  4. Αδειάζουμε το αρωματικό κρασί στο μπολ με τα πράσα. Αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες, τις βάζουμε και αυτές στο μπολ και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από τη μαρινάδα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη, τις βάζουμε στο ψυγείο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν για περίπου 2 ώρες. Αν έχουμε χρόνο, τις μαρινάρουμε μέχρι 5 - 6 ώρες.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο, στη λειτουργία του γκριλ. Λαδώνουμε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου και την τοποθετούμε στην υψηλότερη θέση. Από κάτω στερεώνουμε ένα ταψί, ώστε να πέφτουν μέσα τα υγρά του ψησίματος και να μη λερώσουμε το φούρνο.
  6. Στραγγίζουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάδα και τις βάζουμε στη σχάρα.
  7. Ψήνουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν καλά στο εσωτερικό τους, καθότι το χοιρινό τρώγεται μόνο καλοψημένο. Αν χρειαστεί, συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη, χαμηλώνοντας όμως τη σχάρα μία σκάλα. Εναλλακτικά, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στις αντιστάσεις, λαδώνουμε ένα μεγάλο ταψί, απλώνουμε τα μπριζολάκια σε μονή στρώση και ψήνουμε για περίπου 12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς θα καταλάβεις αν φοράς λάθος size σουτιέν

Style 20.11.2024
Φορώντας το σωστό μέγεθος σουτιέν δεν είναι απλά θέμα άνεσης αλλά και υγείας

Ποιο ήταν το μυστικό superfood των αρχαίων για υγεία και μακροζωία

Food 20.11.2024
Το αρχαίο «φάρμακο» που ενέπνευσε την Ελληνική και Κινεζική ιατρική για χιλιετίες

Τελικά φέτος ποιος είναι ο πιο οικονομικός τρόπος για να ζεσταθούμε;

Σπίτι 20.11.2024
Η θέρμανση εξακολουθεί να είναι ένα από τα βασικά έξοδα για τα ελληνικά νοικοκυριά

5 μπιστρό στο κέντρο της Αθήνας για να πας μετά τα ψώνια σου

Eat + Drink 20.11.2024
Θα σε ταξιδέψουν νοητά στο Παρίσι!

Αυτά είναι τα ακριβότερα μπαχαρικά του κόσμου

Food Χτες
Οι «θησαυροί» της κουζίνας - Πανάκριβα μπαχαρικά του κόσμου

Το παραμυθένιο χωριό του Αη Βασίλη στη Γερμανία που ελάχιστοι ξέρουν

Ταξίδια Χτες
Ανακαλύψτε τη μαγεία ενός μεσαιωνικού χωριού που παραμένει αναλλοίωτο από το χρόνο

To αναπάντεχο χρώμα που ανεβαίνει πολύ στα nail trends

Body+Mind Χτες
Αυτός ο τόνος είναι ιδανικός για τη φθινοπωρινή και χειμερινή σεζόν

Συσκευή αφαίρεσης ψαλίδας: Τελικά κάνουν δουλειά τα hair trimmers;

Body+Mind Χτες
Τα υπέρ και τα κατά αυτής της μεθόδου

Τροφές που αν τις καταναλώσεις μαζί προσφέρουν μακροζωία

Body+Mind Χτες
Συνδύασε τις μαζί και κέρδισε χρόνια

Τι είναι η σπασμωδική δυσφωνία από την οποία πάσχει ο Υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

Body+Mind Χτες
Γιατί οι άνθρωποι παθαίνουν σπασμωδική δυσφωνία

Το ψηλότερο χωριό της Ελλάδας είναι πανέμορφο και «ζει» 5 μήνες το χρόνο

Ταξίδια Προχτές
Το ορεινό βλαχοχώρι του Γράμμου που «ζει» μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες

Το θαυματουργό φυτό που υπάρχει παντού στην Ελλάδα και σε κάνει ... «αθάνατο»

Body+Mind Προχτές
Οι θεραπευτικές ιδιότητές του χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα