Σπίτι χωρίς καφέ, ειδικά στην Ελλάδα, δύσκολα θα βρεις. Η αγαπημένη μας συνήθεια όμως όσο απολαυστική είναι μπορεί να γίνει επικίνδυνη, αν δεν αποθηκεύουμε τον καφέ μας σε σωστό σημείο.
Πρώτο σημείο που πρέπει να προσέξουμε είναι το δοχείο που κρατάμε τον καφέ να είναι αεροστεγές και στεγνό. Προφυλάσσει την ποιότητα αλλά και την γεύση του.
Δεύτερο που πρέπει να προσέξουμε είναι να βρίσκεται μακρία από ήλιο και ζέστη. Η τάση να αποθηκεύεται σε μεταλλικά και γυάλινα δοχεία, μπορεί να γίνει επικίνδυνη αν βρίσκεται σε μέρος που τον βλέπει ο ήλιος. Δημιουργούνται μεγάλες θερμοκρασίες και δημιουργούνται οργανισμοί επικίνδυνοι για την υγεία μας.
Τρίτον δεν πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο γιατί απορροφά υγρασία.
Το σωστό σημείο είναι να βρίσκεται σε ντουλάπι, μακρία από ηλεκτρικές συσκευές, όπως κουζίνα και απορροφητήρας.