Τα νόστιμα γεμιστά της Δευτέρας
Για να πάει καλά η εβδομάδα
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/10/2019 | 16:34

Θα χρειαστούμε:
- 3 ώριμες αλλά σφιχτές ντομάτες
- 3 πράσινες πιπεριές στρογγυλές
- 2 μέτρια κολοκύθια κατά προτίμηση στρογγυλά
- 2 μικρές μελιτζάνες φλάσκες
- 2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
- 70 ml ελαιόλαδο
- 2 ντομάτες τριμμένες μαζί με το ζουμί τους
- 10 κ. σ. ρύζι για γεμιστά
- 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια τριμμένα
- 2 κ. σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο (σε αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 2 -3 λεπτά)
- 1 κ. σ. σταφίδες μαύρες κορινθιακές (προαιρετικά)
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1/2 ματσάκι βασιλικός ψιλοκομμένος
- 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
- Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα ταψί που να τα χωράει ακριβώς και κόβουμε ένα «καπάκι» από τη μεριά που έχουν το κοτσάνι.
- Με ένα κουτάλι αδειάζουμε την ψίχα τους, ενώ από τις πιπεριές αφαιρούμε και πετάμε τα σπόρια. Τα αλατίζουμε εσωτερικά και τα γυρίζουμε ανάποδα μέσα στο ταψί, μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Γέμιση: - Ψιλοκόβουμε την ψίχα των λαχανικών και τη βάζουμε ένα μεγάλο μπολ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε τη γέμιση στα λαχανικά αφήνοντας κενό 1 εκ. από το χείλος, γιατί το ρύζι θα φουσκώσει.
- Τα σκεπάζουμε όλα με τα καπάκια τους και αν μας έχει περισσέψει γέμιση τη βάζουμε ανάμεσα στα λαχανικά, μέσα στο ταψί μαζί με τις πατάτες, προσθέτουμε το 400 ml νερό και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μελώσει η γέμιση και να ροδίσουν τα γεμιστά ομοιόμορφα.
- Ξεφουρνίζουμε και τα αφήνουμε να σφίξουν και να βγάλουν τα αρώματά τους, πριν το σερβίρισμα.
Τι να φάτε σήμερα: Σουβλάκι στην πιο νόστιμη παραλλαγή
Food
16.09.2019
Μακαρονάδα με κιμά κοτόπουλου και σάλτσα γιαουρτιού
Food
12.10.2019
Mια μακαρονάδα που ήρθε από τον παράδεισο
Food
27.09.2020
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς
Food
09.10.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Τα ελληνικά νησιά που είναι ακόμα πιο ωραία την άνοιξη
Ταξίδια
20.04.2025
Ανθισμένα μονοπάτια, άδειες παραλίες και μια Ελλάδα μόνο για σένα
Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!
Body+Mind
20.04.2025
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές
Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;
Body+Mind
20.04.2025
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική
Υπάρχει τρόπος να διώξω την κατακράτηση υγρών από το σώμα μου;
Body+Mind
20.04.2025
Η κατακράτηση υγρών, αποτελεί έναν πολύπλοκο βιολογικό μηχανισμό
Πού θα βρεις στην Αθήνα ζαχαροπλαστεία με πεντανόστιμο γαλακτομπούρεκο
Eat + Drink
20.04.2025
Αναδίδουν αρώματα βανίλιας και φρέσκου γάλακτος!
Το κρυφό ταβερνάκι στα Κάστρα της Θεσσαλονίκης που μετράει 27 χρόνια
Food
20.04.2025
Το αγαπάνε οι τουρίστες, μα και οι ντόπιοι
Αυτά είναι τα 7 είδη ξεκούρασης που όλοι χρειαζόμαστε
Body+Mind
20.04.2025
Κι όμως, ξεκούραση δεν είναι μόνο ο ύπνος!
Αυτές οι τροφές δρουν σαν αντικαταθλιπτικά
Body+Mind
20.04.2025
Θα ήταν καλό να τις καταναλώσετε σε περιόδους έντονου στρες
Ξέχνα τις μπριζόλες! 7 φυτικές τροφές που έχουν περισσότερο σίδηρο από το κρέας
Food
Χτες
Οι τροφές που παίρνουν εκδίκηση από τη μπριζόλα - και σώζουν τον οργανισμό σου από την αναιμία!
Απίστευτο κι όμως ελληνικό: Το νησί με 7 κατοίκους, 1 παραλία και νερά που θα ζήλευε η Καραϊβική!
Ταξίδια
Χτες
Το κρυφό νησί-όνειρο που θα σε κάνει να ξεχάσεις τα εξωτικά μέρη!
Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά που κάποτε έκρυβε έναν ... φονιά
Ταξίδια
Χτες
Όταν η ομορφιά της φύσης συναντά τον μυστηριώδη θρύλο ενός φονιά