E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί

...και λατρεύουμε μέχρι σήμερα

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 15/10/2019 | 00:09

Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί

Θα χρειαστούμε:

•   500 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•   250 γραμ. βούτυρο
ή μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
•   2 φλυτζ. τσαγιού (480 γραμ.) ζάχαρη
•   5 αυγά
•   1¼ φλυτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο
•   2 βανίλιες
•   2 - 3 κουτ. σούπας κακάο σκόνη κοσκινισμένο
•   2 κουτ. σούπας λικέρ ούζο ή κονιάκ
•   1 πρέζα αλάτι
•   ζάχαρη άχνη για επικάλυψη

Πάμε να το ετοιμάσουμε

  1. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
    Στο μίξερ χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι, σε σφιχτή μαρέγκα.
  2. Έπειτα, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, για 5΄ να αφρατέψει.
  3. Προσθέτουμε τη βανίλια κι έναν - έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
  4. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ, ρίχνουμε το γάλα και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο, τη μαρέγκα με το αλεύρι.
  5. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά, μία στρογγυλή φόρμα για κέικ, αδειάζουμε μέσα το μισό μείγμα και στο υπόλοιπο ρίχνουμε μέσα το κακάο και το ποτό.
  6. Χτυπάμε με το μίξερ για 1' να ενσωματωθούν καλά.
  7. Αδειάζουμε το μείγμα με το κακάο στη φόρμα και μ' ένα κουτάλι, γυρνώντας το κυκλικά, κάνουμε τον γύρο της φόρμας, για να δημιουργηθούν τα σχέδια.
  8. Ψήνουμε στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, στους 165°C για 60΄ περίπου, μέχρι να φουσκώσει και να ψηθεί το κέικ.
  9. Αφού το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε για 5' - 10΄ στη φόρμα, μετά το ξεφορμάρουμε και το τοποθετούμε σε δίσκο ή πιατέλα που έχουμε κοσκινίσει λίγη ζάχαρη άχνη. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς να δείχνεις πάντα στιλάτη φορώντας φόρμες

Style 02.01.2025
Ανεση, ζεστασιά και στυλ – όλα σε ένα look!

Το φρούτο που είναι «θαυματουργό» για τα πνευμόνια μας

Food 02.01.2025
Η επιστημονική αποκάλυψη που αποδεικνύει πως τα μήλα δεν είναι απλώς ένα φρούτο, αλλά σύμμαχος της υγείας μας

4 hair cuts για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου το 2025

Body+Mind 02.01.2025
Υποδέξου τη νέα χρονιά με ένα νέο look!

Οι τροφές ‑ σύμμαχοι στον πόνο και τη φλεγμονή

Food 02.01.2025
Μικρές αλλαγές στο πιάτο σας που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή σας!

7 τρόποι για να αφήσεις πίσω ό,τι σε κρατάει για τη νέα χρονιά

Body+Mind 02.01.2025
Οι βάσεις για να μπεις δυναμικά στο 2025 είναι μέσα σου!

Μήπως είσαι θύμα του σύνδρομου Rebecca;

Σχέσεις 02.01.2025
Απειλή για τη σχέση σου

Γιατί πρέπει να πίνεις ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάς το πρωί

Body+Mind Χτες
Το μαγικό ποτήρι που ξυπνάει το σώμα σου και γεμίζει την ημέρα σου ενέργεια!

6 μεζεδοπωλεία εκτός κέντρου της Αθήνας με καλό φαγητό

Eat + Drink Χτες
Τέλειο φαγητό και μουσικούλα! Τι καλύτερο!

Αισθάνεσαι συνεχώς πρησμένη; Δοκίμασε αυτά τα πανεύκολα τρικ που θα σε βοηθήσουν

Body+Mind Χτες
Ειδικά αν πρήζεται η κοιλιά σου θα δεις διαφορά

«Νυκτοτουρισμός» ή «Nocturism»: Στο νέο travel trend του 2025, κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας

Ταξίδια Προχτές
Το ταξίδι με στόχο τις νυχτερινές εμπειρίες αναμένεται να είναι η μεγάλη ταξιδιωτική τάση το 2025

H Bella Hadid επαναφέρει το πιο όμορφο παλτό των 70s στο προσκήνιο

Style Προχτές
Η νοσταλγία των ’70s συναντά το boho chic των ’00s – και όλα αυτά στους δρόμους της Νέας Υόρκης