Ήρθε η ώρα να δοκιμάσετε αυτά τα μπιφτέκια γαλοπούλας με σος γιαουρτιού
Συνεδεύστε τα με πράσινη σαλάτα, ρύζι ή καντε τα μπέργκερ
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 18/10/2019 | 17:56
Θα χρειαστούμε:
Για τα μπιφτέκια
- 600 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας, περασμένος μία φορά από τη μηχανή από το χοντρό κόσκινο, χωρίς την πέτσα (ο κιμάς γαλοπούλας κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κρύος, κατευθείαν από το ψυγείο)
- 1 κουτ. σούπας κάρι, σε σκόνη
- 2 ασπράδια
- 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουτ. σούπας ούζο
- 1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσμος ξερός, κοπανισμένος
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- ελάχιστο λάδι για το λάδωμα του ταψιού
- 1 κουτ. σούπας
- αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σος γιαουρτιού
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1 μέτριο καρότο, ψιλοτριμμένο
- 30 ml χυμός πορτοκαλιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουτ. σούπας φύλλα από φρέσκο δυόσμο, χοντροκομμένα, ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, κοπανισμένος
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Πάμε να τα ετοιμάσουμε:
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για τη σος, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4 - 5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Πλάθουμε το μείγμα σε 8 μεγάλα μπιφτέκια.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα ταψί. Βάζουμε τα μπιφτέκια στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 6 - 8 λεπτά από την κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Ελέγχουμε κόβοντας ένα μπιιφτέκι - δεν πρέπει να είναι ροζ στο εσωτερικό του.
- Σερβίρουμε με αραβικές πίτες ολικής άλεσης, πράσινη σαλάτα και τη σος γιαουρτιού. Αν θέλουμε, ετοιμάζουμε μπέργκερ, βάζοντας τα μπιφτέκια σε στρογγυλά ψωμάκια σικάλεως μαζί με 1 φέτα ντομάτα, 1«φέτα» κρεμμύδι, μαρούλι και λίγη σος γιαουρτιού.
Τα νόστιμα γεμιστά της Δευτέρας
Food
14.10.2019
Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
Food
15.10.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πώς να δείχνεις πάντα στιλάτη φορώντας φόρμες
Style
02.01.2025
Ανεση, ζεστασιά και στυλ – όλα σε ένα look!
Το φρούτο που είναι «θαυματουργό» για τα πνευμόνια μας
Food
02.01.2025
Η επιστημονική αποκάλυψη που αποδεικνύει πως τα μήλα δεν είναι απλώς ένα φρούτο, αλλά σύμμαχος της υγείας μας
4 hair cuts για να ανανεώσεις τα μαλλιά σου το 2025
Body+Mind
02.01.2025
Υποδέξου τη νέα χρονιά με ένα νέο look!
Οι τροφές ‑ σύμμαχοι στον πόνο και τη φλεγμονή
Food
02.01.2025
Μικρές αλλαγές στο πιάτο σας που μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη ζωή σας!
7 τρόποι για να αφήσεις πίσω ό,τι σε κρατάει για τη νέα χρονιά
Body+Mind
02.01.2025
Οι βάσεις για να μπεις δυναμικά στο 2025 είναι μέσα σου!
Ειδικοί αποκάλυψαν την μεγάλη απάτη για τις φριτέζες αέρα ‑Ξεγελάστηκαν εκατομμύρια καταναλωτές
Food
Χτες
Η συσκευή που έγινε viral έχει κρύψει πολλές πληροφορίες
Γιατί πρέπει να πίνεις ένα ποτήρι νερό όταν ξυπνάς το πρωί
Body+Mind
Χτες
Το μαγικό ποτήρι που ξυπνάει το σώμα σου και γεμίζει την ημέρα σου ενέργεια!
6 μεζεδοπωλεία εκτός κέντρου της Αθήνας με καλό φαγητό
Eat + Drink
Χτες
Τέλειο φαγητό και μουσικούλα! Τι καλύτερο!
Αισθάνεσαι συνεχώς πρησμένη; Δοκίμασε αυτά τα πανεύκολα τρικ που θα σε βοηθήσουν
Body+Mind
Χτες
Ειδικά αν πρήζεται η κοιλιά σου θα δεις διαφορά
«Νυκτοτουρισμός» ή «Nocturism»: Στο νέο travel trend του 2025, κυνηγάμε το Βόρειο Σέλας
Ταξίδια
Προχτές
Το ταξίδι με στόχο τις νυχτερινές εμπειρίες αναμένεται να είναι η μεγάλη ταξιδιωτική τάση το 2025
H Bella Hadid επαναφέρει το πιο όμορφο παλτό των 70s στο προσκήνιο
Style
Προχτές
Η νοσταλγία των ’70s συναντά το boho chic των ’00s – και όλα αυτά στους δρόμους της Νέας Υόρκης