Θα χρειαστούμε:
Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- χυμό, από 3 πορτοκάλια
Για τη βάση
- 2 πορτοκάλια
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 λοβούς βανίλιας
- 3 αβγά
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Από τα 5 πορτοκάλια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Από τα άλλα 3 πορτοκάλια παίρνουμε το ξύσμα, στύβουμε τον χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .
Για την πίτα
- Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά υγρά.
- Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα άλλα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε, μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
- Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ.
- Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
- Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
- Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό πορτοκάλι.
Πώς να κάνεις τη σαλάτα σου από βαρετή σε γκουρμέ
Food
14.12.2019
Τι να φάτε σήμερα: Χταπόδι σαλάτα από την Πάρο
Food
02.09.2019
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς
Food
09.10.2019
Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα
Food
10.10.2019
Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
Food
15.10.2019
Η σαλάτα που θα σε βοηθήσει να ξεπρηστείς άμεσα
Body+Mind
18.10.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Οι γιατροί θέλουν να μάθουμε επιτέλους την αλήθεια για την εμμηνόπαυση
Body+Mind
18.04.2025
Έχουμε πολύ λίγη ενημέρωση
5 ιστορικοί χώροι στην Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν
Urban
18.04.2025
Πάρε ένα καφέ, βάλε άνετα παπούτσια και κάνε το δικό σου ιστορικό urban exploring!
Η Έβελυν Καζαντζόγλου τράβηξε τα βλέμματα με την εντυπωσιακή ολόσωμη φόρμα της σε total denim look
Style
18.04.2025
Το total denim look είναι μια από τις πιο δυνατές τάσεις της σεζόν και η Έβελυν Καζαντζόγλου το απογείωσε με τον πιο μοντέρνο και θηλυκό τρόπο!
Αγχωμένοι οι επτά στους δέκα Έλληνες εργαζόμενοι: Μάστιγα το εργασιακό στρες
Living
Χτες
Νέα έρευνα της πολυεθνικής εταιρείας Edenred αποκαλύπτει ότι πάνω από ένας στους τρεις εργαζόμενους πνίγεται καθημερινά στο άγχος
Αυτό το κούρεμα σου πάει γάντι – σύμφωνα με τους ειδικούς (και το σχήμα του προσώπου σου!)
Style
Χτες
Είσαι μία κουπ μακριά από την απόλυτη μεταμόρφωση
Προσοχή στο πασχαλινό τραπέζι: Πώς η υπερβολή σε φαγητό και ποτό μπορεί να γίνει επικίνδυνη
Body+Mind
Χτες
Με αυτές τις συνήθειες, και απόλαυση θα υπάρχει και η υγεία μας θα μείνει ανεπηρέαστη
Οι 5 top face creams για λιπαρά δέρματα που προτείνουν οι experts
Body+Mind
Χτες
Δοκίμασέ τες και πες μας ποια είναι η αγαπημένη σου!
Αυτό είναι το πιο απρόσμενο nail trend της φετινής άνοιξης ‑ και είναι πιο σκοτεινό απ’ όσο φαντάζεσαι
Style
Προχτές
Goodbye παστέλ, hello moody mood
Τα διαχρονικά trends του Coachella που κάνουν πάλι εμφάνιση
Style
Προχτές
Από τα flower crowns μέχρι τα ripped καλσόν, οι πιο εμβληματικές τάσεις του Coachella επιστρέφουν στη σκηνή της ερήμου με νέα πνοή
Οι τροφές‑ασπίδα που «παγώνουν» τη γήρανση των πνευμόνων
Food
Προχτές
Νέα μελέτη αποκαλύπτει: Φρούτα σε κόκκινο, μπλε και μοβ χρώμα κρατούν την αναπνοή σου νεανική για χρόνια!
Τα αλσατικά χωριά που μοιάζουν με κουκλόσπιτα
Ταξίδια
Προχτές
Ρομαντισμός, λουλούδια, πολύχρωμα ξύλινα σπίτια και μπόλικος… γαλλικός αέρας!