Θα χρειαστούμε:
Για το σιρόπι
- 700 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 500 γρ. νερό
- χυμό, από 3 πορτοκάλια
Για τη βάση
- 2 πορτοκάλια
- 450 γρ. φύλλο κρούστας για γλυκά
- 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 250 γρ. σπορέλαιο
- 250 γρ. γάλα, 3,5%
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- 2 λοβούς βανίλιας
- 3 αβγά
Πάμε να την ετοιμάσουμε:
- Από τα 5 πορτοκάλια, βράζουμε τα 2 σε νερό για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Από τα άλλα 3 πορτοκάλια παίρνουμε το ξύσμα, στύβουμε τον χυμό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Για το σιρόπι
- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη. Όταν λιώσει η ζάχαρη και πάρει 1 βράση το σιρόπι αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό από τα 3 πορτοκάλια που κρατήσαμε στην άκρη.
- Αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά το σιρόπι .
Για την πίτα
- Όση ώρα περιμένουμε να κρυώσει το σιρόπι, ανοίγουμε τη συσκευασία από τα φύλλα και τα απλώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο (όσο γίνεται να μην ακουμπάει το ένα στο άλλο). Τα αφήνουμε να ξεραθούν, μπορεί να πάρει από 1 έως 3 ώρες. Είναι έτοιμα όταν τα πιάνουμε και γίνονται κομμάτια.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ο C στον αέρα.
- Κόβουμε τα βρασμένα πορτοκάλια στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και στύβουμε τα πολλά υγρά.
- Χτυπάμε τα πορτοκάλια στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια με το ξύσμα από τα άλλα 3 πορτοκάλια, τη ζάχαρη και το σπορέλαιο.
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το μπέικιν, τη σόδα, τις βανίλιες, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αδειάζουμε σε μπολ και αφήνουμε στην άκρη.
- Σπάμε τα φύλλα με τα χέρια μας να γίνουν μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε, μέσα στο μπολ με τη γέμιση, σε 5 δόσεις τα σπασμένα φύλλα, ανακατεύοντας πολύ καλά με μία σπάτουλα πριν προσθέσουμε τα επόμενα για να σιγουρευτούμε πως τα φύλλα δεν θα κολλήσουν μεταξύ τους.
- Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψί 25x30 εκ.
- Βάζουμε το μείγμα από τα φύλλα και γέμιση μέσα στο ταψί και με μια σπάτουλα ισιώνουμε καλά.
- Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να γίνει ωραία τραγανή και χρυσαφένια η πορτοκαλόπιτα.
- Με το που τη βγάλουμε από τον φούρνο ρίχνουμε το κρύο σιρόπι.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
- Όταν κρυώσει κόβουμε σε μερίδες και σερβίρουμε με παγωτό και γλυκό πορτοκάλι.
Πώς να κάνεις τη σαλάτα σου από βαρετή σε γκουρμέ
Food
14.12.2019
Τι να φάτε σήμερα: Χταπόδι σαλάτα από την Πάρο
Food
02.09.2019
Αφράτα κεφτεδάκια φούρνου όπως της γιαγιάς
Food
09.10.2019
Η συνταγή που θα απογειώσει τη χοιρινή σας μπριζόλα
Food
10.10.2019
Η συνταγή για το κέικ που τρώγαμε μικροί
Food
15.10.2019
Η σαλάτα που θα σε βοηθήσει να ξεπρηστείς άμεσα
Body+Mind
18.10.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Πρέπει να ποτίζουμε τα φυτά μας όταν βρέχει;
Σπίτι
15.01.2025
Όλοι οι χρυσοί κανόνες για να ποτίζουμε σωστά τα φυτά μας
Το παπούτσι που φόρεσε η Rihanna και θα κάνει χαμό φέτος
Style
15.01.2025
Είναι άνετο και ζεστό για τον χειμώνα
Στέγνωμα ρούχων: Το Ολλανδικό κόλπο που λύνει τα χέρια το χειμώνα
Living
Χτες
Μια απλή και οικονομική λύση για να στεγνώνεις ρούχα γρήγορα και αποτελεσματικά
Πώς να φροντίσεις τα πετσάκια των νυχιών: Τα καλύτερα προϊόντα για ενυδάτωση και περιποίηση
Style
Χτες
Υπάρχουν εξαιρετικά προϊόντα που μπορούν να σε βοηθήσουν να τα διατηρείς υγιή και ενυδατωμένα
Τα κορυφαία trends στα παπούτσια που θα βλέπεις παντού το 2025
Style
Χτες
Το 2025 φέρνει νέα trends που θα ανανεώσουν τη συλλογή των παπουτσιών μας με μοναδικά σχέδια και μοντέρνες εκδοχές κλασικών στιλ
Πώς η Dubai Chocolate κατέκτησε τον κόσμο: H ιστορία της πιο viral σοκολάτας
Food
Χτες
Ουρές σε ζαχαροπλαστεία σε ολόκληρο τον κόσμο για τη σοκολάτα Dubai.
Το απρόσμενο φρούτο ‑ φάρμακο για το έντερο
Body+Mind
Προχτές
Το φυσικό αντίδοτο στις φλεγμονώδεις νόσους του εντέρου και ο θησαυρός της διατροφής μας
Τι είναι τα strawberry milk nails που έχουν τώρα όλες οι διάσημες
Body+Mind
Προχτές
Minimalάκια, κρατήστε σημειώσεις! Η Zendaya μόλις μας χάρισε την απόλυτη έμπνευση για το επόμενο μανικιούρ μας.
Yπάρχουν τρόφιμα που αυξάνουν τη γονιμότητα στις γυναίκες;
Body+Mind
Προχτές
H γονιμότητα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες