E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 23/10/2019 | 00:18

Αν αγαπάτε τα λαζάνια ήρθε η ώρα να τα δοκιμάσετε με σπανάκι και ανθότυρο

Θα χρειαστούμε:

  • 18 λαζάνια σε φύλλο (περίπου 350 γρ.)

Για την κρέμα

  • 1 συσκευασία μπεσαμέλ
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο

Για τη γέμιση

  • 700 γρ. τρυφερά φύλλα σπανακιού, χοντροκομμένα
  • 1 μάτσο άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 200 γρ. ολόκληρα ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στον πολυκόφτη
  • 800 γρ. ανθότυρο, χοντροθρυμματισμένο
  • 50 γρ. κουκουνάρια (καβουρδισμένα σε αντικολλητικό τηγάνι για περίπου 2 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία)
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Πάμε να τα ετοιμάσουμε:

Για τη μπεσαμέλ

  1. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία.
  2. Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο και τη μισή ποσότητα τυριού και ανακατεύουμε.

Για τη γέμιση

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σπανάκι για περίπου 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς και να μειωθεί ο όγκος του.
  2. Ρίχνουμε την ντομάτα και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  3. Τα αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο, τον άνηθο, τα κουκουνάρια και ανακατεύουμε να αναμειχθούν.

Για τη σύνθεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Απλώνουμε στο ταψί 1 κουτάλα της σούπας από την μπεσαμέλ, ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα.
  3. Στρώνουμε 6 από τα λαζάνια, έτσι ώστε να καλύψουν όλη την επιφάνεια, και από πάνω απλώνουμε ομοιόμορφα τη μισή ποσότητα από τη γέμιση.
  4. Στρώνουμε άλλα 6 λαζάνια, καλύπτουμε με την υπόλοιπη γέμιση και καλύπτουμε την επιφάνεια με τα τελευταία 6 λαζάνια.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα την υπόλοιπη μπεσαμέλ, σκορπίζουμε το υπόλοιπο τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και να ροδίσουν στην επιφάνεια.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

6 tips για να καθαρίσετε την air fryer και να μοιάζει με καινούργια

Σπίτι 21.04.2025
Μια air fryer πλέον συναντάται όλο και πιο συχνά σε σπίτια

Κάνει τελικά καλό στον οργανισμό σου η διαλειμματική νηστεία;

Body+Mind 21.04.2025
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αφήνεις πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα;

Το χόμπι που σου ταιριάζει σύμφωνα με τον τύπο της προσωπικότητάς σου

Body+Mind 21.04.2025
Υπάρχουν 5 τύποι προσωπικότητας σύμφωνα με τους ειδικούς

Οι 5 πιο ήσυχες ράτσες σκύλων

Pets 21.04.2025
Είναι πιο ήρεμα και γαλήνια, από ότι τα υπόλοιπα

Πώς θα αναγνωρίσεις ένα νάρκισσο

Σχέσεις 21.04.2025
Μήπως έχεις σχέση με έναν τέτοιο;

Οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένα ζευγάρι δεν κάνει σeξ

Σχέσεις 21.04.2025
Δεν είναι σπάνιο και διορθώνεται με λίγη θέληση

Τα ελληνικά νησιά που είναι ακόμα πιο ωραία την άνοιξη

Ταξίδια Χτες
Ανθισμένα μονοπάτια, άδειες παραλίες και μια Ελλάδα μόνο για σένα

Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!

Body+Mind Χτες
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές

Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;

Body+Mind Χτες
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική