E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Λατρεμένη συνταγή γεμάτη αρώματα, γεύσεις και... αναμνήσεις

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 1/11/2019 | 18:57

Μοσχάρι κοκκινιστό σαν της γιαγιάς, που λιώνει στο πηρούνι

Θα χρειαστούμε:

  • 700 γρ. μοσχάρι (σπάλα ή κιλότο), κομμένο σε μεγάλους κύβους
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 κ.σ. τοματοπελτέ
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 120 ml κόκκινο κρασί
  • 240 γρ. τριμμένες, αποφλοιωμένες ντομάτες
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ζάχαρη
  • 500 ml νερό

Πάμε να το ετοιμάσουμε:

1. Στεγνώνουμε πολύ καλά το τεμαχισμένο μοσχάρι, με χαρτί κουζίνας. Το αλατίζουμε και το πιπερώνουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.

2. Ζεσταίνουμε καλά τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου σε βαθιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε το μοσχάρι, χωρίς αρχικά να το κουνήσουμε με κουτάλα. Όταν τα κομμάτια αρχίσουν να ξεκολλάνε απ’ τον πάτο, σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις μεριές, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.

3. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα το κρέας απ’ την κατσαρόλα σε πιάτο. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.

4. Προσθέτουμε τον τοματοπελτέ και ανακατεύουμε να “πιάσει” ελαφρώς στον πάτο της κατσαρόλας.

5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά (μπαχάρι, κανέλα, δάφνη) και σοτάρουμε να βγάλουν τ’ αρώματά τους.

6. Ρίχνουμε πάλι το μοσχάρι στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε ελαφρά και σβήνουμε με το κρασί, “ξύνοντας” με την κουτάλα τον πάτο της κατσαρόλας.

7. Όταν εξατμιστεί το πολύ αλκοόλ, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.

8. Καλύπτουμε με το νερό και όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια/χαμηλή και αφήνουμε το κοκκινιστό να σιγοβράσει για 1 ½ ώρα (καλυμμένο με το καπάκι), μέχρι να μαλακώσει το μοσχάρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γιατί μας γλείφουν οι σκύλοι;

Pets 30.10.2024
Ο λόγος που ξέραμε και ο λόγος που δεν ξέραμε

Τι είναι το χρέος ανοσίας και πώς αρρωσταίνει περισσότερο τα παιδιά;

Body+Mind 30.10.2024
Τι πραγματικά συνέβη τα προηγούμενα χρόνια που προστατευόμασταν από τους ιούς

Το συστατικό που πρέπει να προσθέσεις στον καφέ σου άμεσα

Body+Mind 30.10.2024
Το προϊόν που δεν περίμενες ότι πρέπει να βάλεις στον καφέ σου για καλή υγεία

Πώς η... αλλαγή της ώρας μπορεί να βλάψει την υγεία σας

Body+Mind 30.10.2024
Ποιες είναι οι πιθανές επιπτώσεις αυτής της πρακτικής στην υγεία;

To απόλυτο smokey eye: Όλα τα κόλπα για σαγηνευτικό style από τις μάγισσες του σινεμά

Body+Mind 30.10.2024
Κλέψε τα μαγικά στο μακιγιάζ, από τα διάσημα looks στις ταινίες

Πανέμορφα μονοπάτια στα ελληνικά δάση, λες και περπατάς σε ... όνειρο

Ταξίδια 30.10.2024
Δεν υπάρχει κάτι πιο αναζωογονητικό από μια βόλτα στη φύση

Η στυλίστρια της Kristen Bell σου δίνει τα καλύτερα fashion tips

Style Χτες
Nobody Wants This: Όλα είναι τόσο όμορφα, από τα σκηνικά έως το styling των ηθοποιών

Οι νέες γενιές απορρίπτουν αυτό το διάσημο προϊόν μακιγιάζ ‑ γιατί;

Body+Mind Χτες
Γιατί η νέα γενιά γυναικών απορρίπτει ένα από το πιο αγαπημένα καλλυντικά

3 nail trends για το Νοέμβριο

Body+Mind Χτες
Αυτά τα χρώματα είναι ιδανικά για μια cozy φθινοπωρινή αίσθηση!