Ο εύκολος τρόπος να φτιάξεις κανελόνια με κιμά
Για μαλακά και καλοψημένα κανελόνια που θα λατρέψουν όλοι
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 11/11/2019 | 00:50

Kιμάς
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, πολύ ψιλοκομμένο
- 1 συσκευασία κανελόνια
- 1 κιλό έτοιμη σάλτσα ντομάτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1/2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1 καρότο, ψιλοκομμένο
- 2 σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Μπεσαμέλ
- 50 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 50 γρ. αλεύρι, γ.ο.χ.
- 600 ml γάλα
- 140 γρ. γκούντα, τριμμένη
- 140 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1/2 κ.γ. θυμάρι, ξερό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Βήμα-βήμα
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε ελαιόλαδο και το καρότο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά.
- Όταν η κατσαρόλα κάψει, κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο. Στην ίδια κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη ζάχαρη και τα σοτάρουμε για 5’ μέχρι να καραμελώσουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τον κιμά, αλάτι, πιπέρι και 600 γρ. απ’ την ντομάτα κονκασέ.
- Σιγοβράζουμε για 20’ και μόλις ετοιμαστεί τον αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ώστε μετά να τον χρησιμοποιήσουμε για να γεμίσουμε τα κανελόνια μας.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο για να λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να ψηθεί.
- Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα χειρός, και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει μια όχι πολύ σφιχτή μπεσαμέλ.
- Κατόπιν, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Έπειτα, αποσύρουμε την κατσαρόλα απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί γκούντα, την παρμεζάνα και το θυμάρι.
- Αδειάζουμε σ’ ένα μπολ και καλύπτουμε με μια μεμβράνη που να εφάπτεται πάνω στην μπεσαμέλ, για να μην πιάσει πέτσα, μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
- Σ’ ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 25x15, και συγκεκριμένα στον πάτο του, ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
- Βάζουμε τον κιμά μέσα στα κανελόνια με τη βοήθεια ενός κορνέ ζαχαροπλαστικής. Τοποθετούμε τα κανελόνια ομοιόμορφα πάνω στη σάλτσα, κι από πάνω αδειάζουμε την μπεσαμέλ.
- Τέλος, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, στον αέρα, για 40-45 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα μακαρόνια και να χρυσαφήσει το τυρί.
Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Μοσχαράκι γεννήθηκε με πέμπτο πόδι στο... κεφάλι
OMG
03.09.2019
Αυτή είναι η συνταγή για αυθεντική καρμπονάρα
Food
02.11.2019
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
6 tips για να καθαρίσετε την air fryer και να μοιάζει με καινούργια
Σπίτι
21.04.2025
Μια air fryer πλέον συναντάται όλο και πιο συχνά σε σπίτια
5 ταβερνάκια δίπλα στο κύμα για τις πρώτες ανοιξιάτικες εξορμήσεις στην ανατολική Αττική
Eat + Drink
21.04.2025
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα!
Κάνει τελικά καλό στον οργανισμό σου η διαλειμματική νηστεία;
Body+Mind
21.04.2025
Tι συμβαίνει στο σώμα σου όταν αφήνεις πολλές ώρες ανάμεσα στα γεύματα;
Το χόμπι που σου ταιριάζει σύμφωνα με τον τύπο της προσωπικότητάς σου
Body+Mind
21.04.2025
Υπάρχουν 5 τύποι προσωπικότητας σύμφωνα με τους ειδικούς
Μάγισσες, περίεργοι ήχοι και UFO: Το πιο ανατριχιαστικό δάσος του κόσμου βρίσκεται πολύ κοντά μας
Ταξίδια
21.04.2025
Που πιστεύεις ότι βρίσκεται;
Οι τρεις πιο συνηθισμένοι λόγοι που ένα ζευγάρι δεν κάνει σeξ
Σχέσεις
21.04.2025
Δεν είναι σπάνιο και διορθώνεται με λίγη θέληση
Τα ελληνικά νησιά που είναι ακόμα πιο ωραία την άνοιξη
Ταξίδια
Χτες
Ανθισμένα μονοπάτια, άδειες παραλίες και μια Ελλάδα μόνο για σένα
Χοληστερίνη τέλος! Αυτές οι 6 τροφές τη «λιώνουν» πριν προλάβει να ανέβει!
Body+Mind
Χτες
Ξεχνάς τα χάπια και τις στερήσεις με 6 τροφές
Οικολογικές σερβιέτες: Αξίζει να τις δοκιμάσεις;
Body+Mind
Χτες
Δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις αυτή την εναλλακτική