Η 100% ελληνική μακαρονάδα που σαρώνει στα εστιατόρια του κόσμου
Και γίνεται πανεύκολα
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 1/6/2020 | 00:07
Μπορεί οι Ιταλοί να φημίζονται για τις μακαρονάδες τους και τις σάλτσες που τα συνοδεύουν, αλλά με τόσα φρέσκα και νόστιμα υλικά, ήταν θέμα χρόνου οι Έλληνες σεφ να δημιουργήσουν πιάτα με βάση τα μακαρόνια.
Τα τελευταία 3 χρόνια η ελληνική φέτα βρίσκεται σε όλα τα σούπερ μάρκετ του κόσμου, και ενώ χρειάστηκε καιρός μέχρι να πειστούν οι ξένοι να τη δοκιμάσουν, ο χρόνος που χρειάστηκε για να την λατρέψουν ήταν ελάχιστος.
Έτσι λοιπόν οι σέφ ακολούθησαν την τάση και χρησιμοποίησαν την φέτα για να φτιάξουν μια ελληνική μακαρονάδα και πολύ σύντομα έγινε το πιάτο στα ξένα μενού που έγινε ανάρπαστο.
Δείτε πως θα τη φτιάξετε:
- Ένα πακέτο ζυμαρικά (500 γρ.)
- 250 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 1 κύβος ζωμό βοδινού ή κότας, 1 σκελίδα σκόρδο, ½ ματσάκι μαϊντανός, κάππαρη
- ψιλοκομμένες πιπεριές πράσινες
Και τώρα μαγείρεμα...
Βράζουμε τα μακαρόνια μαζί με το αλάτι και το ζωμό βοδινού.
Σουρώνουμε και τα κρατάμε σε μία άκρη.
Ρίχνουμε στο τηγάνι λάδι, μαλακή φέτα, σκόρδο και τις πιπεριές.
Αν δούμε ότι η φέτα κολλάει ρίχνουμε λίγο ζωμό βοδινού, ζεστό όμως για να μη σταματήσει το βράσιμο.
Ξεπλένουμε πολύ καλά την κάππαρη και τη ρίχνουμε πριν το σβήσιμο της σάλτσας
Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο τηγάνι και τα ανακατεύουμε να πάει παντού η σάλτσα.
Στο τέλος ψιλοκόβουμε τον μαιντανό και σερβίρουμε.