E-Daily

Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να επιλέξεις το καλό καρπούζι

Από αυτά φαίνεται το νόστιμο και γλυκό καρπούζι

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 8/7/2020 | 16:21

Το καλοκαίρι έχει συνδεθεί στη μνήμη και στις γεύσεις μας με πολλά φρούτα, όμως ένα μπορεί να θεωρηθεί ο κυρίαρχος αυτής της υπέροχης εποχής. Το καρπούζι που μας αρέσει να είναι δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα.

Αρκετές φορές όμως, δεν έχουμε μείνει πολύ ικανοποιημένοι από την αγορά μας και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα σας δώσουμε τα 5 μυστικά ή σημάδια αν προτιμάτε, ότι το καρπούζι που έχουμε στα χέρια μας είναι ώριμο και γλυκό.

Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα

Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.


Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Το μέγεθος μετράει

Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

Παρατηρήστε το κοτσάνι

Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Θα έχουμε εγκαίνια ή αναβολή;

Μπες στο Πλάνο 23.11.2024
Πόσο καιρός χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί το Μετρό Θεσσαλονίκης; Εσύ θα σχεδίαζες καλύτερο λογότυπο;

Πόσο βαθύς είναι ο ωκεανός στην πραγματικότητα

FYI 23.11.2024
Αν νομίζετε ότι γνωρίζουμε τα πάντα για τη θάλασσα, τότε θα εκπλαγείτε

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου απαντά σε όλες τις φήμες που έχουν ακουστεί ποτέ για τους Απαράδεκτους

Διλήμματα 18.11.2024
Και δίνει μια απολαυστικότατη συνέντευξη στα E-Daily Διλήμματα!

1.000.000 ευρώ: Τι θα έκανες αν ξυπνούσες εκατομμυριούχος;

Μπες στο Πλάνο 08.11.2024
Μέχρι που θα έφτανες για 1.000.000 ευρώ;

Πόσο έχουν συμβάλει τα social media στην έξαρση της σχολικής βίας;

Focus On 05.11.2024
Η πανδημία, τα social media, οι οικογενειακές σχέσεις και η κοινωνία η ίδια στο σύνολό της, έχουν όλα συμβάλλει σε αυτή την έξαρση

Ποια είναι τα αίτια της έξαρσης της σχολικής βίας;

Focus On 31.10.2024
Ένας εκπαιδευτικός αναλύει το ζήτημα της σχολικής βίας που γνωρίζει ολοένα και περισσότερη έξαρση

Κατερίνα Παπουτσάκη, τι παρεξηγούν οι άλλοι πάντα σε σένα;

Διλήμματα 25.10.2024
Η ηθοποιός απαντά σε E-Daily Διλήμματα

Η trap είναι αιτία ή σύμπτωμα της έξαρσης της βίας στους ανήλικους;

Focus On 24.10.2024
Τι ισχύει και πως φτάσαμε μέχρι εδώ

Μπορεί ένα είδος μουσικής να επηρεάσει αρνητικά τη νεολαία;

Focus On 24.10.2024
Ο Κώστας Σαββόπουλος, ΥΔ και συγγραφέας, μιλάει για τη βία και το σεξισμό στη ραπ

Ασπα, τι σου γράφουν στα μηνύματα που έρχονται στο inbox σου;

Διλήμματα 11.10.2024
Η τραγουδίστρια απαντά σε E-Daily Διλήμματα και απρόσμενες ερωτήσεις

Πώς έχουν αλλάξει οι διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 05.10.2024
Τι άλλαξε στην κατανάλωση, τι διατροφικές διαταραχές ταλαιπωρούν την ελληνική οικογένεια και τι βλέπουμε να επηρεάζει το πώς και το τι τρώμε