E-Daily

Αυτά είναι τα 5 μυστικά για να επιλέξεις το καλό καρπούζι

Από αυτά φαίνεται το νόστιμο και γλυκό καρπούζι

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 8/7/2020 | 16:21

Το καλοκαίρι έχει συνδεθεί στη μνήμη και στις γεύσεις μας με πολλά φρούτα, όμως ένα μπορεί να θεωρηθεί ο κυρίαρχος αυτής της υπέροχης εποχής. Το καρπούζι που μας αρέσει να είναι δροσερό και γλυκό ταυτόχρονα.

Αρκετές φορές όμως, δεν έχουμε μείνει πολύ ικανοποιημένοι από την αγορά μας και για αυτόν ακριβώς το λόγο θα σας δώσουμε τα 5 μυστικά ή σημάδια αν προτιμάτε, ότι το καρπούζι που έχουμε στα χέρια μας είναι ώριμο και γλυκό.

Παρατηρήστε το κίτρινο τμήμα

Είναι το κομμάτι του καρπουζιού, με το οποίο το φρούτο ακουμπούσε στο χωράφι, μέχρι να έρθει η στιγμή που κόπηκε. Στα “γινομένα” καρπούζια αυτό το σημείο έχει χρώμα “κρεμώδες κίτρινο” ή ακόμα και “πορτοκαλοκίτρινες” κηλίδες. Αντίθετα, τα πιο “άγουρα” καρπούζια έχουν πιο άσπρο χρωματισμό σε αυτό το σημείο.


Ψάξτε για καφέ σημάδια σαν αυτά

Αυτά τα σημάδια επάνω στα καρπούζια, αποκαλύπτουν ότι οι μέλισσες ακούμπησαν επάνω στα σημεία επικονίασης του άνθους πολλές φορές. Όσο περισσότερο το κάνουν αυτό οι μέλισσες, τόσο πιο γλυκό είναι το καρπούζι.

Ξεχωρίστε τα “αρσενικά” από τα “θηλυκά” καρπούζια

Λίγοι το γνωρίζουν αυτό, αλλά οι παραγωγοί διαφοροποιούν τα καρπούζια ανάλογα με το “φύλο” τους. Για παράδειγμα, τα “αγόρια” είναι μεγαλύτερα, έχουν πιο επιμηκυμένο σχήμα και είναι πιο ζουμερά. Τα “κορίτσια” έχουν πιο στρογγυλεμένο σχήμα και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Το μέγεθος μετράει

Προτιμήστε ένα που να μην είναι ούτε μεγάλο, ούτε μικρό. Επιλέξτε από εκείνα που είναι μεσαίου μεγέθους. Αλλά το πιο σημαντικό είναι να το νιώθετε πιο βαρύ από ό,τι φαίνεται για το μέγεθός του.

Παρατηρήστε το κοτσάνι

Αν το κοτσάνι έχει ξεραθεί, αυτό σημαίνει ότι το καρπούζι είναι γινομένο. Αν το κοτσάνι είναι πρασινωπό, αυτό σημαίνει ότι μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ozempic‑Μανία για αδυνάτισμα: Τι συμβαίνει στη χώρα μας

Μπες στο Πλάνο 28.03.2025
Είναι πιο εύκολη η ζωή για πολύ όμορφες γυναίκες και όμορφους άνδρες;

Τηγανητός μπακαλιάρος, το ελληνικό Fish and Chips

Focus On 25.03.2025
Τον βρήκαμε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Ρένια Λουιζίδου, τι έψαξες τελευταία στο διαδίκτυο;

Διλήμματα 19.03.2025
Η αγαπημένη ηθοποιός απαντά σε E-Daily Διλήμματα

Οδική Ασφάλεια στην Ελλάδα: Η σκληρή αλήθεια για τα τροχαία ατυχήματα


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 14.03.2025
Οι κακοτεχνίες στους δρόμους και το κινητό που βρίσκεται μόνιμα στα χέρια μας

Βάσω Λασκαράκη, είσαι έτοιμη για μια επιστροφή στο Σόι Σου;

Διλήμματα 09.03.2025
H αγαπημένη ηθοποιός απαντά σε E-Daily Διλήμματα

Τι βαθμό θα σου έβαζε η Δήμητρα Ματσούκα;

Μπες στο Πλάνο 07.03.2025
Τι δουλειά έχουν η Ματίνα Μανταρινάκη, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Κώστας Καραμανλής σε ένα βίντεο;

Αλέξανδρος Μπουρδούμης: Κατά βάθος κρύβω κι εγώ έναν σκύλο μέσα μου

Διλήμματα 21.02.2025
Ο αγαπημένος ηθοποιός απαντά σε E-Daily Διλήμματα

Τσικνοπέμπτη: BBQ σαν επαγγελματίες... στο σπίτι!

Focus On 20.02.2025
Απογειώστε το BBQ με τις συμβουλές των ειδικών του ERGON Αγορά

Τι είναι το ποδόσφαιρο τυφλών; O Hλίας Μάστορας μας εξηγεί

Rec Mode 19.02.2025
Oι αρχές και η έμπνευση πίσω από το «Μια Μπάλα για Όλους»

Προίκα, Νόμος «4000», σχολική ποδιά: Tι από όλα αυτά θέλει να επιστρέψει ο κόσμος;

Μπες στο Πλάνο 09.02.2025
Ποιες από τις πρακτικές του παρελθόντος θέλει ο κόσμος να επιστρέψουν;

Γιατί ταλαιπωρούν τόσους πολλούς οι ιώσεις αυτό το χειμώνα;


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 06.02.2025
Ποιοι ιοί είναι σε έξαρση και πώς μπορούμε να βελτιώσουμε την υγεία μας