Τα πανεύκολα, λαχταριστά λαζάνια που κολάζουν και άγιο
Κάνε σήμερα αυτή τη συνταγή!
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 27/8/2020 | 00:07
Εύκολο, πεντανόστιμο και ιδανικό για κάθε μέρα και ώρα!
Υλικά
6-8 λουκάνικα
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
Ένα μιξ από θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό, δεντρολίβανο - όποια σας αρέσουν
1 βαζάκι (200 γρ.) σάλτσα ντοματας (napoletana)
Αλάτι και πιπέρι
10 φύλλα λαζάνια
100 γρ. τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το αντικολλητικό τηγάνι και βάζετε μέσα, χοντροκομμένα τα λουκάνικα μαζί με το κρεμμύδι και σοτάρετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε 3-4 λεπτά. Ρίξτε την σάλτσα με τα μπαχαρικά και το αφήνετε μα σιγοβράσει 15 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμους, λαδώνετε το πυρέξ σας, βάζετε μια στρώση λουκάνικα με σάλτσα, απλώνετε μια στρώση λαζάνια και ξανά μια στρώση λουκάνικα με σάλτσα και ξανά λαζάνια. Ρίξτε από πάνω λίγη σάλτσα και την παρμεζάνα. Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 30 λεπτά στο φούρνο. Έπειτα βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για 10 λεπτά για να ξεροψηθεί το τυρί!