Πανεύκολα μπαστούνια γραβιέρας
Ιδανικά για πρωινό ή για σνακ
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 6/11/2020 | 00:28
Για τη δουλειά, για το σχολείο των παιδιών, ή για τα ΣΚ που θες κάτι για πρωινό.
Ο αγαπημένος μας Live Kitchen ξαναχτυπά με νέα συνταγή!
Υλικά
470 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
8 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ελαιόλαδο
1 κτγ αλάτι
100 γρ γραβιέρα
300 γρ νερό
Σάλτσα για πίτσα
150 γρ γραβιέρα
Πάπρικα γλυκιά
9 κομμάτια
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το ελαιόλαδο, την μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μόλις διαλυθεί η μαγιά ρίχνουμε το μισό αλεύρι και το αλάτι.
Ανακατεύουμε και πριν γινει ζύμη προσθέτουμε την γραβιέρα συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε και το άλλο μισό αλέυρι. Μόλις γίνει ζύμη το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Μετά από 30 λεπτά κόβουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 100 γρ. και αρχίζουμε ένα ένα να τα ανοίγουμε με τα χέρια μας σε μακρόστενα μπαστουύνια.
Μόλις τα κάνουμε τα βάζουμε σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και τα αλέιφουμε με σάλτσα πίτσας, προσθέτουμε την γραβιέρα και την γλυκιά πάπρικα και τα βάζουμε να ψηθούν. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10-15 λεπτά στους 180 c. Τα μπαστούνια γραβιέρας είναι έτοιμα πεντανόστιμα και πολύ εύκολα για όλες τις ώρες!!Θα τα λατρέψετε! Καλή επιτυχία