Πώς να ενδώσετε στον πειρασμό της τηγανητής πατάτας χωρίς τύψεις
8 τρόποι για καλύτερο μαγείρεμα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 14/5/2013 | 00:00
Ας το παραδεχτούμε! Αρέσουν σε όλους οι τηγανητές πατάτες, κι ας φωνάζουν οι διατροφολόγοι πως είναι ανθυγιεινές!
Πώς μπορείτε όμως να τις κάνετε λιγότερο αμαρτωλές;
• Τηγανίζετε μόνο με ελαιόλαδο και όχι με ηλιέλαιο.
• Μην αφήνετε να καεί το λάδι, ρίξτε τις μέσα όταν δείτε πως το λάδι έχει ζεσταθεί αρκετά.
• Στραγγίζετε καλά τις πατάτες πριν τις τηγανίσετε, γιατί έτσι το λάδι δεν καταστρέφεται γρήγορα και οι πατάτες δεν απορροφούν πολύ λάδι.
• Μόλις δείτε πως έχουν μαλακώσει αρκετά, βγάλτε τις, δεν χρειάζεται να μαυρίσουν!
• Αντικαθιστάτε το λάδι μετά από κάθε τηγάνισμα.
• Για μια ελαφριά και υγιεινή σως δοκιμάστε γιαούρτι με λίγη κέτσαπ, αντί για όλα αυτά τα σκευάσματα του σούπερ μάρκετ.
• Βάλτε τις σε πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγει το περιττό λάδι.
• Μπορείτε πριν τις τηγανίσετε να τις βάλετε στο φούρνο για να ψηθούν, κι έπειτα να τις βάλετε για μισό λεπτό στο τηγάνι για να γίνουν τραγανές.