Το πιο νόστιμο γλυκό με πραλίνα που φτιάξατε ποτέ
Θέλει λίγο από το χρόνο σας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 14/1/2021 | 11:59
Τούρτα πραλίνα με ένα παντεσπάνι που είναι αφρός και δεν γίνεται στον φούρνο!Απαιτεί λιγότερο ρεύμα και χρόνο με τέλειο αποτέλεσμα από το Live Kitchen
ΥΛΙΚΑ
- 130 γρ αλεύρι που φουσκώνει
- 2 κτσ κακάο σκόνη
- 50 γρ ζάχαρη
- 40 γρ ηλιέλαιο
- 190 γρ γάλα
- 1/2 κτσ μπέικεν πάουντερ
- 2 βανιλίνες
- 350 γρ κρέμα γάλακτος φυτική
- 300 γρ πραλίνα σοκολάτας
- 200 γρ κουβερτούρα
- 100 γρ βραστό γάλα
- Τηγάνι= 26 εκ.
- φόρμα= 20 εκ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε και σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το κακάο , την ζάχαρη , το γάλα , το αλεύρι, τις βανιλίνες και το μπέικεν και ανακατεύουμε να γίνει το μείγμα λείο.
Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι 26 εκ. και αφού το λαδώσουμε βάζουμε μια λαδόκολλα κομμένη να καλύπτει ακριβώς τον πάτο του.
Ρίχνουμε το μείγμα και σε πολύ χαμηλή φωτιά το ψήνουμε για 10 λεπτά με κλειστό καπάκι. Αφού ψηθεί το παντεσπάνι το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και έπειτα το βγάζουμε από το τηγάνι να κρυώσει . Το βάζουμε σε μια πιατέλα(να υπολογίσουμε να χωράει στην κατάψυξη)και το κλείνουμε μέσα σε ένα στρόγγυλο τσέρκι 20 εκ. Το αφήνουμε στην άκρη και ξεκινάμε να φτιάχνουμε την κρέμα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε να γίνει σαντιγί.
Μόλις αρχίζει να γίνεται σαντιγί προσθέτουμε και την πραλίνα σοκολάτας και συνεχίζουμε να χτυπάμε ώσπου να ενσωματωθούν καλά. Αφού γίνει την ρίχνουμε πάνω από το παντεσπάνι. Την στρώνουμε καλά με μια μαρίζ και την βάζουμε στην κατάψυξη για 1,5 ώρα. Λίγο πριν την βγάλουμε φτιάχνουμε το γλάσο σοκολάτας ρίχνοντας καυτό γάλα μέσα στην κουβερτούρα. Αφού το αφήσουμε για 1 λεπτό ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει τελείως η κουβερτούρα. Την ρίχνουμε πάνω από την τούρτα και στολίζουμε με ότι θέλουμε. Η τούρτα πραλίνας είναι έτοιμη τόσο εύκολη και νόστιμη που το πιο σημαντικό δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε φούρνο!