Πως θα φας τα μακαρόνια σαν Ιταλός
Μερικά λάθη που κάνουμε σε σχέση με τους παραδοσιακούς μακαρονάδες
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 18/1/2021 | 00:00
Τα μακαρόνια μπορεί να είναι το αγαπημένο φαγητό των Ιταλών, αλλά είναι το έδεσμα που πέρασε τα σύνορα της χώρας και κατέκτησε όλο το πλανήτη. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μακαρόνια είναι το νούμερο ένα φαγητό σε κατανάλωση στις ΗΠΑ, ενώ έχει κατακτήσει μέχρι και παραδοσιακούς αρνητές όπως τη Κίνα και την Ιαπωνία.
Και στη δική μας χώρα τα μακαρόνια έχουν παρουσία σε εβδομαδιαία βάση στο τραπέζι μας, και οι πωλήσεις δέιχνουν ότι πλέον έχουμε υιοθετήσει αυτή τη συνήθεια από τους γείτονές μας.
Όμως κάνουμε κάποια λάθη...Δείτε ποια:
Η σειρά που τα τρώμε
Όποιος έχει πάει σε εστιατόριο στην Ιταλία ξέρει ότι τα σπαγγέτι δεν είναι το κυρίως πιάτο, αλλά το πρώτο πιάτο. Στην Ιταλία ξεκινούν με τυριά και αλλαντικά, περνάνε στη πάστα και τελειώνουν με κρέας.
Η ποσότητα που τρώμε
Η ποσότητα που μαγειρεύει όλος ο πλανήτης, και ειδικά οι Αμερικανοί, είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι τρώνε οι Ιταλοί.
Ο τρόπος μαγειρέματος
Ο μισός πλανήτης τα μαγειρεύει πολύ. Κοινώς τα λασπώνει. Οι Ιταλοί τα τρώνε al dente, επίσης δεν τα ξεπλένουν ποτέ με νερό, ενώ δεν ρίχνουν τη σάλτσα από πάνω απλά, αλλά μαγειρεύεται με τη σάλτσα. Επίσης δεν χρησιμοποιούν βούτυρο ή μαργαρίνη, αλλά μόνο φρέσκο ελαιόλαδο.