Πώς θα φτιάξεις το τέλειο hot dog
Μη βιάζεσαι να πεις ότι ξέρεις ήδη
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 18/1/2021 | 15:04
Για μένα πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ανακαλύψεις της ανθρωπότητος...Θες να φας κάτι νόστιμο στα γρήγορα χωρίς να σου κόψει την όρεξη για το κυρίως γεύμα ή απλα για να συνοδεύσεις τη παγωμένη μπύρα σου. Δεν ξέρω ποιος ήταν ο πρώτος που το σκέφτηκε αλλά του δίνω τα συγχαρητήρια μου. Δόξα και τιμή στον πρώτο που έκανε το hot dog.
Επίσης πριν ξεκινήσω να σας δώσω μερικά μυστικά για τέλειο hot dog, ισχύει ότι οι Αμερικανοί έχουν τα καλύτερα hot dog και το μυστικό τους βρίσκεται στο ιδανικό μέγεθος. Ούτε τεράστιο σαν τα δικά μας "βρώμικα", ούτε μικρό σαν γνωστή αλυσίδα καταστημάτων που θες τρία για να χορτάσεις.
Πάμε να δούμε πως γίνεται το σωστό hot dog...
Πάντα σε σχάρα και ποτέ σε τηγάνι ή βραστό
Το ψήσιμο σε τηγάνι τα σκληραίνει, το βράσιμο τα μαλακώνει. Το ψήσιμο στη σχάρα είναι το ιδανικό για να το απολαύσεις όπως πρέπει.
Ποτέ κατεψυγμένα λουκάνικα πολλών ημερών
Προτιμήστε λουκάνικα ψυγείου ή από κρεοπώλη που ξέρετε ότι ότι είναι φρέσκα.
Μην ψήνετε το ψωμάκι
Σε αντιθεση με το μπέργκερ το ψωμάκι του hot dog θέλει να είναι κρύο και άθικτο.
Ρίξτε βούτυρο και ρίγανη, όσο είναι ζεστό το λουκάνικο
Το βούτυρο μπαίνει ακριβώς πριν τοποθετήσετε το λουκάνικο, και η ζέστη θα του δώσει την ιδανική θερμοκρασία για να ποτίσει το ψωμάκι αλλά και το λουκάνικο
Μαρινάρετε το λουκάνικο με κύβους λαχανικών
Προσθέτει γεύση και την αίσθηση ότι δεν τρώτε σκέτο λουκάνικο.