To μυστικό που απογειώνει τα κεφτεδάκια των Σουηδών
Τα καλύτερα σουηδικά κεφτεδάκια
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 22/1/2021 | 00:08
Τα σουηδικά κεφτεδάκια ήταν πάντα εξαιρετικά απολαυστικά και η Ikea τα έκανε δημοφιλή.
Με αυτήν τη συνταγή μπορείτε να τα φτιάξετε στην άνεση του σπιτιού σας χωρίς να πάτε ως το κατάστημα. Και τολμούμε να πούμε ότι είναι ακόμα καλύτερα!
Το μυστικό αυτών των σουηδικών απολαύσεων είναι... τα μοναδικά μπαχαρικά - δηλαδή το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο. Και μετά, το γεγονος πως κολυμπάνε μέσα σε μια πολύ νόστιμη και ιδιαίτερη σάλτσα!
Με τι τα φτιάχνουν λοιπόν;
Αλεσμένο βόειο κρέας, φρυγανιά, μαϊντανό, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο, κρεμμύδι, σκόρδο, αλάτι, πιπέρι, αυγό, αλεύρι.
Και μετά για τη σάλτσα έχουμε άλλα συστατικά όπως, ντιζόν μουστάρδα, κύβο knorr, Worcestershire Sauce, λάδι.
Κεφτεδάκια
500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
2-3 κλωνάρια μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
2.5 φέτες ψωμί ή φρυγανιά, μια κούπα.
60 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
¼ κ.γλ. μπαχάρι, τριμμένο
¼ κ.γλ. μοσχοκάρυδο, τριμμένο
1/8 κ.γλ. φρέσκοτριμμένο πιπέρι
½ κ.γλ. αλάτι
1 αβγό
Tα φτιάχνετε ακριβώς όπως τα δικά μας, τα ελληνικά. Απλώς μετά, θα τα περιχύσουμε με σάλτσα!
Σάλτσα
50 γρ. βούτυρο, σε κομμάτια
30 γρ. αλεύρι
400 γρ. νερό
1 κύβο μοσχαρίσιο ζωμού Knorr
100 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
2 κ.γλ. σάλτσα Worcestershire
1 κ.γλ. μουστάρδα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Βάλτε το βούτυρο, το αλεύρι, το νερό, τον κύβο, την κρέμα γάλακτος, την σάλτσα Worcester και τη μουστάρδα στο τηγάνι και μαγειρέψτε το 5 λεπτά σε υψηλή φωτιά.