Πεντανόστιμα στριφτοπιτάρια με τυρί
Είναι τραγανά απο έξω και αφράτα απο μέσα
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 1/3/2021 | 00:12
Πεντανόστιμη συνταγή από το Live Kitchen!
ΥΛΙΚΑ
150 γρ χλιαρό νερό
150 γρ ηλιέλαιο
320 γρ χλιαρό γάλα
9 γρ ξηρή μαγιά
1 κτσ ζάχαρη
1 κτσ αλάτι
Ασπράδι από 2 μεσαία αυγά
950 γρ αλεύρι για τσουρέκι
500-800 γρ τυρί φέτα
Ελαιόλαδο
2 κρόκοι+2 κτσ νερό
20 κομμάτια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο, την ξηρή μαγιά, τα ασπράδια, το χλιαρό το γάλα και την ζάχαρη και ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι για τσουρέκι μαζί με το αλάτι . Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια εύπλαστη ζύμη. Μόλις σχηματιστεί η ζύμη σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Μετά από 1 ώρα και αφού έχει φουσκώσει ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι πάνω στον πάγκο και το χωρίζουμε σε μπαλάκια των 70 γρ.
Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και παίρνουμε ένα ένα ανοίγοντάς το σε σχήμα ορθογώνιο. Το τραβάμε προσεκτικά με τα χέρια μας να το ανοίξουμε καλά και έπειτα με ένα πινέλο ρίχνουμε ελαιόλαδο. Στην άκρη πέρα για πέρα τοποθετούμε τυρί φέτα και το ρολάρουμε. Στην συνέχεια το στριφογυρνάμε και το στριφτοπιτάρι είναι έτοιμο. Κάνουμε το ίδιο και με όλα τα άλλα. Αλείφουμε με 2 κρόκους + 2 κτσ νερό το καθένα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 20-25 λεπτά στους 180 c. Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν και έπειτα είναι έτοιμα να τα απολαύσουμε.