Οι πιο γευστικές λαγάνες από τον Σταμάτη Αλετρά
Όπως κάθε χρόνο, η τέχνη της Λαγάνας έχει το δικό της εργαστήριο, το εργαστήριο του Σταμάτη Αλετρά.
Δημοσίευση 12/3/2021 | 14:43
Η Λαγάνα αποτελεί κλασική επιλογή ανάμεσα στα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας αλλά και το παραδοσιακό έθιμο για τη χώρα μας αφού η γεύση της συνδυάζεται με πληθώρα επιλογών για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας και σηματοδοτεί την έναρξη της νηστείας της Μεγάλης Σαρακοστής. Το όνομα της προέρχεται από το αρχαίο «λάγανον» που σημαίνει ζύμη σε πλακωτό μέγεθος που δημιουργείται από νερό και αλεύρι.
Είναι το σήμα κατατεθέν στα χρωματιστά πικ νικ που κάνουμε στις ηλιόλουστες τοποθεσίες της Ελλάδας και πρέπει να της δίνουμε τη σημασία που της αξίζει! Η λαγάνα, είναι μια φορά τον χρόνο και γιαυτό πρέπει να είναι άριστη ποιότητά της!
Η προετοιμασία, τα υλικά και η τεχνογνωσία είναι κύρια στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους φούρνους του Σταμάτη Αλετρά. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σταμάτης δημιουργεί την ξεχωριστή Λαγάνα στην Αττική αφού οι γεύσεις που θα βρεις εντυπωσιάζουν και τον πιο δύσκολο γευσιγνώστη!
Λαγάνα κλασική με σουσάμι ή χωρίς σουσάμι, λαγάνα ολικής άλεσης, λαγάνα με ντομάτα και ρίγανη, λαγάνα με σπανάκι, λαγάνα με ελιά και φυσικά λαγάνα με προζύμι. Μην αρκεστείτε σε μία μόνο γεύση, δοκιμάστε χωρίς περιορισμό και να είσαστε σίγουροι, ότι θα είναι το ίδιο γευστική και την επόμενη μέρα!
Επίσης, και φέτος, στα αρτοζαχαροπλαστεία του Σταμάτη Αλετρά θα βρεις χαλβά βανίλιας, αμυγδάλου, φιστίκι, χαλβά stevia, σοκολάτα κουβερτούρας, και σοκολάτα πορτοκάλι.