Καλοκαιρινή ελληνική τάρτα με ζύμη πίτσας
Η ντομάτα με την φέτα και τον βασιλικό δίνουν μια νοστιμιά Ελλάδας
Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ Δημοσίευση 15/6/2021 | 00:10
Ένα όμορφο ορεκτικό για να συνοδέψεις μια μπύρα στο μπαλκόνι σου ή και να την ετοιμάσεις για κυρίως ,η ντομάτα με την φέτα και τον βασιλικό δίνουν μια νοστιμιά Ελλάδας από το site του Πέτρου Μαουνατζή.
Συστατικά
Προσαρμογή μερίδων:
10
ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
300γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι Μαγιά ξηρή
1 φλιτζάνι Νερό
1/2 κουτ αλάτι Αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
2 χοντροκομμένα Κρεμμύδια
1 σφηνάκι Ελαιόλαδο
400γρ Τυρί φέτα
500γρ Ντοματίνια
1 κουταλάκι Ρίγανη
Φρέσκο πιπέρι
μερικά φρέσκα φύλλα Βασιλικός
Εκτέλεση
Διαλύουμε την μαγιά στο νερό(χλιαρό).Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά με το νερό και το αλάτι. Ζυμώνουμε να γίνει μια εύπλαστη ζύμη αν χρειαστεί νερό ή αλεύρι προσθέτουμε. Πλάθουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά να διπλασιαστεί σε όγκο!
Στη συνέχεια σε μια κατσαρόλα ζεστάνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτουμε τα ντοματάκια και ανακατεύουμε για 2 λεπτά να ενωθούν οι γεύσεις .Απλώνουμε την ζύμη με ένα πλάστη να γίνει λεπτή σαν πίτσα.
Τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα ή ταψί πιέζοντας με τα δάχτυλα αφού έχουμε λαδώσει ή βάζουμε λαδόκολλα. Ψήνουμε την τάρτα για δέκα λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Αφού ψηθεί απλώνουμε πάνω στην ζύμη τα κρεμμύδια με τα ντομάτινια και πασπαλίζουμε με την φέτα, το φρέσκο πιπέρι, ρίγανη και βασιλικό. Ξανά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά. Καλή επιτυχία!