Το φτηνό εστιατόριο με το τόσο καλό φαγητό που δείπνησε ως και η βασίλισα Ελισάβετ
Το Sheep Heid Inn στο Εδιμβούργου
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 14/7/2021 | 00:45

Το Sheep Heid Inn στο Εδιμβούργο λέγεται ότι είναι το παλαιότερο εστιατόριο της Σκωτίας και το όγδοο παλαιότερο στον κόσμο.
Στους επισκέπτες με τα χρόνια περιλαμβάνεται ο διάσημος σκωτσέζος ποιητής Robert Burns και πιο πρόσφατα, η Βασίλισσα Eλισάβετ αλλά και διάφοροι διάσημοι όπως η τραγουδίστρια Kelly Clarkson. Το εστιατόριο χρονολογείται από τη μεσαιωνική περίοδο, όταν τα πρόβατα εκτρέφονταν στο κοντινό Holyrood Park και μεταφέρονταν στο χωριό Duddingston για σφαγή.
Πιστεύεται ότι το όνομα του εστιατορίου βασίστηκε στο ότι το πρόβατο ήταν βασικό στοιχείο της γαστρονομίας της περιοχής. Πάντως το 2016 έφαγε εδώ η βασίλισα Ελισάβετ. Τι παράγγειλε; Λαβράκι, σαλάτα και τζιν μαρτίνι!
Παρά το γεγονός ότι το εστιατόριο φιλοξενεί διασημότητες κατά καιρούς, ο ιδιοκτήτης είναι πολύ μετριοπαθής και διατηρεί το χώρο αρκετά απλό. Είναι το είδος του χώρου που θα πήγαινε μια οικογένεια για μεσημεριανό φαγητό!