Μια διαφορετική συνταγή με αυγά, αν βαρέθηκες να τρως συνέχεια ομελέτα
Ήρθε η ώρα να γνωρίσεις τα αυγά του διαβόλου...
Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 15/9/2021 | 00:56
Από τότε που έγινε μόδα το brunch, έχει φάει τα αυγά σε πολλές παραλλαγές, και η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ δύσκολο μια συνταγή με αυγά να είναι αποτυχημένη. Υπερβολική σίγουρα, αλλά αποτυχημένη αποκλείεται.
Το αυγό θεωρείται από τους μάγειρες μια εξαιρετική πρώτη ύλη που σου δίνει τη δυνατότητα να πειραματιστείς και να απογειώσεις το πιάτο σου.
Παρακάτω θα δείτε μια άγνωστη συνταγή στην Ελλάδα, τα αυγά του διαβόλου όπως αποκαλούνται και κάνουν θραύση σε όλα τα μοντέρνα μαγάζια που σερβίρουν πρωινό.
Δείτε πως γίνεται η συνταγή
Βράζετε τα αυγά, περιπου 8 λεπτά, ή μέχρι να διαπιστώσετε ότι είναι πολύ σφιχτά.
Στη συνέχεια αφαιρείτε τον κρόκο, και βάζετε τα ασπράδια που έχετε κόψει στη μέση σε μια πιατέλα.
Σε ένα μπολ προσθέστε τους κρόκους, μαγιονέζα, κόκκινο πιπέρι, αλάτι και κανονικό πιπέρι και χτυπήστε το μείγμα.
Ψήστε λίγο μπέικον σε μικρά κομματάκια, και προσθέστε στα ασπράδια το μείγμα που φτιάξατε και από πάνω το μπέικον όσο είναι ακόμα ζεστό, και ειστε έτοιμοι να απολαύσετε μια εξαιρετική πρόταση για πρωινό.
Extra tip: ΄Του ταιριάζει τέλεια η ελληνική γραβιέρα, σε μικρές φλούδες που θα συνοδεύουν τις μπουκιές σας.