Halloween: Δύο πανεύκολες συνταγές από την Aθηνά Πάνου
Γιατί είχαμε και στο χωριό μας Halloween!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 29/10/2021 | 10:02
Το Ελληνικό Halloween καλά κρατεί και τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι το γιορτάζουν, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτώβρη.
Εννοείται ότι είμαστε από αυτούς, που πάντα όταν υπάρχει αφορμή, θέλουμε και εμείς να γιορτάζουμε και έτσι και με αυτή τη γιορτή, είπαμε να την τιμήσουμε!
Ζητήσαμε από την Αθηνά Πάνου να μας ετοιμάσει δύο εύκολες συνταγές για Halloween και μας έδωσε τις καλύτερες! Άρα είμαστε so ready, για το Halloween Weekend!
Λίγα λόγια για την Αθηνά Πάνου
Η Αθηνά Πάνου είναι πολιτικός μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στα περιβαλλοντικά και στα παιδαγωγικά. Η αγάπη της για τη μαγειρική και ζαχαροπλαστική την οδήγησε το 2009 να αρχίσει να γράφει το δικό της food blog (blissbuzz.gr – πρώην sugarbuzz.gr), και να παρακολουθεί σεμινάρια μαγειρικής, ζαχαροπλαστικής και φωτογραφίας.
Από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ εκδόθηκε το 2012 το πρώτο της βιβλίο, το «Cupcakes», το 2013 το δεύτερο βιβλίο της, το «Cookies», το οποίο ήταν στη βραχεία λίστα της κατηγορίας τους στα Βραβεία Βιβλίου Public 2014 και το 2014 το τρίτο της βιβλίο «Party», το οποίο επίσης ήταν στη βραχεία λίστα της κατηγορίας τους στα Βραβεία Βιβλίου Public 2015. Έχει συνεργαστεί με μεγάλες εταιρίες στον κλάδο του φαγητού, ενώ παράλληλα εργάστηκε και στον χώρο της διαφήμισης, έχοντας ολοκληρώσει σπουδές στο μάρκετινγκ. Η αγάπη της όμως και για το βιβλίο – εκτός από τη μαγειρική & τη φωτογραφία - την οδήγησε το 2021 στο τμήμα Δημοσίων Σχέσεων των εκδόσεων ΔΙΟΠΤΡΑ.
Την ευχαριστούμε που μας παραχώρησε τις όμορφες αυτές συνταγές!
______________________________________________
Spooky μους σοκολάτα
Υλικά για 4 μερίδες
200γρ. κουβερτούρα 55%
150γρ. γάλα φυτικό
150γρ. γιαούρτι καρύδας
5-6 σοκολατένια μπισκότα
Ζελεδάκια σε σχήμα σκουληκιού(!)
Εκτέλεση:
1. Τεμαχίζετε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη ρίχνετε σε ένα μπολ.
2. Ζεσταίνετε το γάλα και μόλις αρχίζει να βράζει, αποσύρετε και το ρίχνετε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήνετε 1’ και μετά ομογενοποιείτε με ραβδομπλέντερ.
3. Περιμένετε να πέσει η θερμοκρασία και στη συνέχεια ανακατεύετε με το γιαούρτι καρύδας.
4. Μοιράζετε σε 4 μπολάκια και βάζετε στο ψυγείο να κρυώσουν.
5. Θρυμματίζετε τα μπισκότα, ρίχνετε πάνω από κάθε μους και τοποθετείτε μερικά ζελεδάκια.
6. Μπορείτε να εκτυπώσετε θεματικές εικόνες, να κολλήσετε οδοντογλυφίδες ή ξύλινα στικς και να διακοσμήσετε τα μπολάκια.
___________________________________
Halloween cupcakes με καρύδα και ρούμι
Υλικά για 12 cupcakes
180γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
70γρ. ινδοκάρυδο
3 κουτ. σούπας φιστίκι Αιγίνης (χονδροτριμμένο)
110γρ. γάλα καρύδας
100γρ. ηλιέλαιο
100γρ. ζάχαρη ακατέργαστη
2 αυγά
1 βανίλια
Για το frosting:
200γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 σφηνάκι ρούμι λευκό
3-4 κουτ. σούπας γάλα καρύδας
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση:
1. Αρχικά ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς αέρα και τοποθετούμε χάρτινες θήκες στο ταψάκι για μάφιν.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά και το γάλα.
3. Συνεχίζουμε με το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια και ομογενοποιούμε.
4. Ρίχνουμε το ινδοκάρυδο και το φιστίκι Αιγίνης και ανακατεύουμε απαλά.
5. Μοιράζουμε το μείγμα στις 12 θήκες και ψήνουμε για 22-23 λεπτά (ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν βγαίνει καθαρή).
6. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και ετοιμάζουμε το frosting.
7. Αφού έχει μαλακώσει το βούτυρο, αρχίζουμε και χτυπάμε με το μίξερ, ρίχνοντας σιγά σιγά το ρούμι, το γάλα και την άχνη. Αν δούμε ότι το μείγμα μας είναι πολύ σφιχτό μπορεί να χρειαστεί λίγο υγρό ακόμα.
8. Μοιράζουμε το μείγμα σε τρία μπολάκια και χρωματίζουμε με τα βρώσιμα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Διακοσμούμε τα κεκάκια είτε με κορνέ είτε με κουτάλι αν δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κορνέ.