E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν: 7 μέρη στην Αθήνα με κρουασάν σαν αφρός!

Για σένα που αγαπάς τα αυθεντικά γαλλικά κρουασάν υπάρχουν πια στην Αθήνα αρκετά μέρη για να τα απολαύσεις! Με σοκολάτα, με κρέμα φιστικιού, αλμυρά με τυρί ή με μαρμελάδες!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 28/1/2022 | 13:02

Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν: 7 μέρη στην Αθήνα με κρουασάν σαν αφρός!
@Conor Brown / unsplash

Αρέσει σε όλους και είναι ένα από τα πιο δύσκολο αρτοπαρασκευάσματα. Πρέπει να ξέρεις καλά αυτήν την τέχνη ώστε να κάνεις το κρουασάν να είναι σαν αφρός και να έχει τη σωστή βουτυρένια γεύση! Το ξεκίνησε ο Βιεννέζος εκδότης Άουγκουστ Τσανγκ όπου άνοιξε έναν φούρνο στη Γαλλία και έβαλε για πρώτη φορά αυτό το προϊόν στα ράφια του!

Από τότε μέχρι τώρα, το κρουασάν έχει κατακτήσει την Ευρώπη και ο ανταγωνισμός για το καλύτερο και πιο αφράτο κρουασάν, είναι τεράστιος! Σε κάθε χώρα, σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά! Στην Αθήνα του 2022, υπάρχουν μαγαζιά που φτιάχνουν κρουασάν γλυκά, αλμυρά, βουτύρου, vegan, με ευφάνταστους συνδυασμούς και με ό,τι άλλο βάλει ο νους σας!

Πάμε να δούμε, πού μπορείς να φας τα πιο αφράτα κρουασάν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κρουασάν που είναι σήμερα, 30 Ιανουαρίου!

Fika

Fika στα Σουηδικά σημαίνει καφές αλλά όταν οι Σουηδοί λένε τη λέξη αυτή εννοούν διάλειμμα. Σε αυτό το μικρό μαγαζί με το έντονο σκανδιναβικό στυλ στο Κουκάκι μπορείς να κάνεις ένα από τα πιο νόστιμα διαλείμματα. Εδώ, τα κρουασάν που είναι απλωμένα στη βιτρίνα έχουν εκτόπισμα και σε καλούν να τα δοκιμάσεις. 9 διαφορετικά ήδη κρουασάν φτιαγμένα με μεθόδους αργής ωρίμασης που για να φτάσουν στο χάρτινο σακουλάκι που θα πάρεις, μπορεί να χρειάζονται και 72 ώρες! Στην ίδια βιτρίνα θα βρεις αλμυρά και γλυκά danish με την ίδια υπέροχη ζύμη που έχουν και τα κρουασάν του Fika, φρεσκοψημένα μπριός αλλά και rolls με κάρδαμο ή με κανέλα. 

Boύρβαχη 6, Ακρόπολη


Paul

Αυθεντική Γαλλική συνταγή σε αρκετές γειτονιές της Αθήνας. Δε γίνεται να σκεφτούμε κρουασάν στην Αθήνα και το μυαλό μας να μην πάει σε ένα από τα Paul που υπάρχουν. Τα Paul ξεκίνησαν από τη Γαλλία το 1889 με 5 εργαζομένους και αυτή τη στιγμή είναι στις μεγαλύτερες πόλεις του κόσμου και απασχολεί συνολικά 10.000 εργαζόμενους! Τα κρουασάν στο Paul είναι σαν ένα σύννεφο από βούτυρο που κάθε μπουκιά του σε κάνει να ταξιδεύεις σε μια αυθεντική γειτονιά του Παρισιού! 

  • Αθήνα: Πανεπιστημίου 10
  • Γλυφάδα: Κύπρου 70
  • Κηφισιά: Λεβίδου 4
  • Χαλάνδρι: Παπανδρέου 13


Overoll

Η πρώτη Croissanterie της Αθήνας που άνοιξε μέσα στο πρώτο lockdown και κατάφερε να τους μαγνητίσει όλους με τη γεμάτη γεύση βιτρίνα της! Αλμυρά κρουασάν με σπανάκι και τυρί ή γλυκά με πραλίνα, μαρμελάδες και αυθεντικές Γαλλικές κρέμες. Οι επιλογές εδώ είναι αρκετές και μια πραγματικά βουτυρένια ευχάριστη έκπληξη, σε περιμένει, μόνο φρόντισε να είσαι πρωί γιατί, τα αριστουργήματα του Overoll γίνονται γρήγορα sold out. 

Πραξιτέλους 27, Σύνταγμα

Ciao Italia 

Πριν οι new age φούρνοι της Αθήνας κάνουν την εμφάνισή τους, όταν ήθελες κρουασάν όλοι οι δρόμοι οδηγούσαν στο Ciao! Ένα μαγαζί ιστορικό που έχει ταΐσει κόσμο και κοσμάκη και είναι αφιερωμένο στην Ιταλική Κουζίνα. Γνωστό επίσης για τα τεράστια και πεντανόστιμα κρουασάν του. Με σοκολάτα μέσα και έξω, με μοσχομυριστές κρέμες από βανίλια, με τροπικά φρούτα και σαντιγύ! Κρουασάν που δεν πρέπει να παραγγείλεις μόνο σου, γιατί κάθε ένα από αυτά είναι απλά...δύο μερίδες :P

Σπύρου Μερκούρη 4, Παγκράτι

Kora Βakery

To διάσημο Kora είναι από τα μαγαζιά που άλλαξαν τις γαστρονομικές συνήθειες της Αθήνας. Μας έμαθε να βάζουμε στο πρωινό μας ψωμί με κακάο, μας έμαθε να απολαμβάνουμε φοκάτσια με τα μεσημεριανά μας και μας έμαθε ότι όλες οι ώρες, είναι ώρες που μπορείς να φας κρουασάν! Γιατί πολύ απλά, στο κρουασάν του Kora δεν μπορείς να πεις όχι! Γλυκό ή αλμυρό δεν έχει σημασία, γιατί το φύλλο του κρουασάν είναι που κάνει τη διαφορά. 

 Αναγνωστοπούλου 44, Κολωνάκι


Queen Bee

Με το που μπεις στο μαγαζί αυτό οι μυρωδιές αρχίζουν και σε περικυκλώνουν. Μια ματιά στη βιτρίνα και οι ερωτήσεις μέσα σου ξεκινούν. Αλμυρό ή Γλυκό; Cinamon Roll ή Κρουασάν; Ερωτήματα που δε χρειάζεται να τα απαντήσεις, απλά δοκίμασε τα όλα. Ό, τι φτιάχνεται εδώ, είναι από άριστη πρώτη ύλη, φτιαγμένο με αγάπη και σίγουρα αφράτο και νόστιμο! 

Πατριάρχου Ιωακείμ 45, Κολωνάκι


Τρομερό Παιδί

Και σε αυτό το μέρος πρέπει να έρθεις νωρίς το πρωί γιατί τα οκτώ διαφορετικά προζυμένια ψωμιά από ελληνικά άλευρα εξαντλούνται πολύ γρήγορα και είναι λογικό αφού είναι αριστουργήματα! Σχεδόν κανείς δε βγαίνει από εδώ μόνο με ψωμί. Οι σφολιάτες και τα κρουασάν που φτιάχνονται με γαλλικό βούτυρο είναι ένα από τα must που θα βρεις στο τρομερό παιδί. Διάλεξε αρκετά, θα είναι το ίδιο φρέσκα και την επόμενη μέρα και απόλαυσε κομψοτεχνήματα από αλεύρι και βούτυρο! 

Παπαδιαμαντοπούλου 30, Αθήνα 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το αρχαιότερο καφενείο της Ελλάδας, μετράει 246 χρόνια ζωής

Eat + Drink 19.04.2025
Δες που βρίσκεται το παλιότερο καφενείο της χώρας, που λειτουργεί από το 1785

5 ιστορικοί χώροι στην Αθήνα που ελάχιστοι γνωρίζουν

Urban Χτες
Πάρε ένα καφέ, βάλε άνετα παπούτσια και κάνε το δικό σου ιστορικό urban exploring!

Πού θα φας το καλύτερο τσουρέκι στην Αθήνα

Eat + Drink 16.04.2025
Μην περιμένεις το Πάσχα για να τα δοκιμάσεις – το καλό τσουρέκι δεν έχει εποχή!

Πού θα πας για καλό brunch στα νότια μετά τα ψώνια σου

Eat + Drink 13.04.2025
Πριν ή μετά τα ψώνια ένα brunch σε συνδυασμό με καφεδάκι είναι ό,τι καλύτερο!

6+1 προτάσεις εστιατορίων δίπλα στη θάλασσα για να φας το μεσημέρι της Κυριακής με την οικογένειά σου

Eat + Drink 13.04.2025
Καλό φαγητό και θέα θάλασσα για να το απολαύσεις με τους αγαπημένους σου!

5 zero waste εστιατόρια της Αθήνας που έχουν μειώσει τελείως τη σπατάλη φαγητού

Eat + Drink 12.04.2025
Η γαστρονομία μπορεί να συνδυαστεί με την υπευθυνότητα προς το περιβάλλον, προσφέροντας πλούσιες γεύσεις χωρίς να επιβαρύνεται ο πλανήτης

Σε αυτά τα ζαχαροπλαστεία θα φας τα καλύτερα ανατολίτικα και νηστίσιμα γλυκά της Αθήνας

Eat + Drink 09.04.2025
Κάθε γλυκό έχει μια δική του ιστορία και μια μοναδική γεύση, που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και σε μέρη όπου η παράδοση και η γεύση πάνε χέρι - χέρι!

Τα σύγχρονα καφενεία της Θεσσαλονίκης που έχουν γίνει στέκια

Eat + Drink 01.04.2025
Πού θα πιεις το ουζάκι σου με στυλ και μεζέ; Τα αγαπημένα στέκια της πόλης που συνδυάζουν παράδοση και φρέσκες γεύσεις!

5 ανατολίτικα εστιατόρια στην Αθήνα που θα θες να φας ξανά και ξανά

Eat + Drink 30.03.2025
Αμα τα δοκιμάσεις μία φορά, δε θα τα ξεχάσεις ποτέ!