Τσικνοπέμπτη: 10 μαγαζιά της Αθήνας που ξέρουν από καλό κρέας
Μέρη αγαπημένα και τσεκαρισμένα που σίγουρα μπορούν να σε χορτάσουν με τον καλύτερο τρόπο!
Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 22/2/2022 | 11:18
Κανονικά είναι η περίοδος που οι άνθρωποι προετοιμάζονται για τη μεγάλη νηστεία της Σαρακοστής. Βέβαια, αν ρωτήσεις πόσοι από αυτούς που θα βγουν να φάνε μεγάλες ποσότητες με κρέατα θα νηστέψουν, λογικά θα είναι ελάχιστοι. Η Τσικνοπέμπτη το 2022 είναι απλά μια ακόμα μέρα να γιορτάσεις και πολύ καλά θα κάνεις. Οι φίλοι σου λογικά θα έχουν ήδη αρχίσει να σου προτείνουν που θα πάτε για τσικνίσετε και αυτό θα κάνουμε και εμείς.
Παρακάτω είναι δέκα μαγαζιά της Αθήνας που σίγουρα ξέρουν από καλό κρέας και είναι ιδανικά για να περάσεις την Τσικνοπέμπτη. Δες ποιο είναι αυτό που θα σου κάνει κλικ, οργανώσου με την παρέα ή το ταίρι σου και σήκωσε το τηλέφωνο να κάνεις μια κράτηση, γιατί είναι σχεδόν σίγουρο ότι όλα αυτά τα μαγαζιά θα γεμίσουν αυτή τη βραδιά!
Θανάσης 1948
Κεφτεδάκια black angus, μοσχαρίσιες ταλιάτες, Picanha steak, μπριζόλες Τόμαχοκ και αρκετά ακόμα κλασσικά πιάτα όπως σουβλάκια και παιδάκια. Στον Θανάση ξέρεις ότι θα φας καλά και στις σωστές ποσότητες. Τα συνοδευτικά είναι επίσης στην καλύτερη τους εκδοχή και η εξυπηρέτηση είναι γρήγορη. Το μόνο αρνητικό είναι ότι γεμίζει γρήγορα, γιαυτό εδώ έρχεσαι μόνο με κράτηση.
Το 2019 το μαγαζί αυτό εδώ βραβεύτηκε ως Meat Specialist. Επίσης, μια πληροφορία που αξίζει να ξέρεις είναι ότι είναι μια από τις τρεις πιο παλιές ταβέρνες στην Ελλάδα. Τουλάχιστον έτσι λένε οι άνθρωποι που τρέχουν αυτό το μαγαζί και δεν έχουμε κανένα λόγο μην το πιστέψουμε γιατί η εμπειρία αυτού του μαγαζιού, κάνει μπαμ!
Κων/νου Καβάφη 48, Αθήνα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Σπανός
Tα μαγαζιά που στο χώρο τους έχουν ένα jukebox και μερικά ξύλινα βαρέλια με κρασί σε κάνουν αμέσως να νιώθεις ότι κάνεις ένα ταξίδι στο χρόνο. Όταν αυτό το ταξίδι έχει και καλοψημένα κρέατα τότε μιλάμε για ένα βράδυ του Σπανού! Μια ταβέρνα με πλούσια ιστορία και ένα μαγαζί που ξέρεις ότι θα φας σαν να σου μαγείρεψε μια καλή νοικοκυρά σε κάποιο χωριό της Ελλάδας!
Δεν είναι απαραίτητο να έρθεις μια Τσικνοπέμπτη εδώ, όλες οι μέρες είναι ιδανικές για να φας τα παιδάκια του σπανού μαζί με τις φρέσκες πατάτες τηγανιτές και την πεντανόστιμη τυροκαφτερή του. Όπως και να χει βάλε αυτό το μαγαζί στα επόμενα που θα επισκεφθείς για όταν θα θες καλό, ποιοτικό κρέας!
Αριστείδου Οικονόμου 12, Αθήνα
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το Μαύρο Πρόβατο
Το καλύτερο μπουγιουρντί στην Αθήνα ίσως να είναι σε αυτό εδώ το μαγαζί που στολίζει δύο γειτονιές. Το Παγκράτι και τα Μελίσσια. Στο μαύρο πρόβατο έλα πεινασμένος και βάλε στο τραπέζι σου ψαρονέφρι σχάρας, Οσομπούκο μπρεζέ, κλέφτικο και κοτομπριζολάκια σχάρας. Τα κρέατα που θα φας θα είναι προσεγμένα και καρυκευμένα με τον καλύτερο τρόπο. Νόστιμα και χωρίς να σε βαραίνουν παρέα με αγαπημένα συνοδευτικά και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών.
Αν πάτε στο μαγαζί που είναι στα Μελίσσια, βάλτε στο τραπέζι και ένα χαλούμι στη σχάρα με δυόσμο και πάρτε και μια μερίδα από τα πιτάκια καισαρίας. Θα είναι το καλύτερο starter είτε είναι Τσικνοπέμπτη, είτε είναι μια οποιαδήποτε άλλη μέρα.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Καραγκιόζης
Διαχρονική αξία στα δυτικά όλες τις εποχές του χρόνου. Το καλοκαίρι στην πολύ όμορφη αυλή του με τα ανθισμένα λουλούδια και τη δροσιά από τα δέντρα και τον χειμώνα στη μεγάλη αίθουσα που έχει μέσα και πάντα με το αναμμένο τζάκι και τις ωραίες μουσικές από τα ηχεία του.
Φημισμένο για τα παιδάκια του που κάνουν θραύση. Αθηναίοι από όλες τις γειτονιές φτάνουν εδώ για να τα γευτούν παρέα με άλλα νόστιμα καλούδια. Κοντοσούβλια, κοκορέτσι, πατάτες στη γάστρα, τυριά ψημένα, γαρδούμπες, πιπεριές τηγανιτές και άλλες δημιουργίες που αξίζει να δοκιμάσεις.
Τρώων 9, Περιστέρι
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο Χρσιστόφορος
Σχεδόν 60 χρόνια ο Χριστόφορος έχει το πιο διάσημο όνομα στα Καλύβια. Ναι, πέφτει κομματάκι μακριά από την Αθήνα αλλά η Τσικνοπέμπτη (και όχι μόνο) σε αυτό το μαγαζί έχει άλλη αξία. Τεράστιες μπριζόλες και ένα μπιφτέκι γίγας που το ερωτεύεσαι αμέσως.
Δεκάδες λόγοι για να έρθεις εδώ είτε είναι μεσημέρι, είτε είναι βράδυ, είτε είναι Τσικνοπέμπτη. Ο Χριστόφορος ξέρει από καλό κρέας και το αποδεικνύει με το τεράστιο μενού του. Αρνίσια παιδάκια ή παιδάκια κοτόπουλο. Μπον φιλέ και μπον στείκ. Λουκάνικα και σταβλίσιες μπριζόλες. Συκώτια μοσχαρίσια στη σχάρα ψημένα αριστοτεχνικά και Συκωταριά Τηγανητή. Ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό και ότι φας θα είναι πεντανόστιμο!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το κουτούκι του Μαραθωνίτη
Το Γίδι
T-Bone, φιλέτα μοσχίδας, προβατίνες, χοιρινό Iberico και δεξιοτεχνικά πλασμένα μπιφτέκια που μικροί και μεγάλοι αγαπούν. Σε αυτό το μαγαζί με το βουκολικό όνομα τα πάντα είναι φρέσκα γιατί απλά ...φεύγουν γρήγορα. Η πάντα γεμάτη αυλή του και η πέτρινη σάλα του είναι χώροι που έχουν φιλοξενήσει κόσμο και κοσμάκη όλα αυτά τα χρόνια.
Στα θετικά του και τα ιδιαίτερα ορεκτικά όπως Προσούτο προβατίνας, Μοσχάρι καρπάτσιο και η φέτα βουτυράτη. Πιάτα που δεν μπορείς να δοκιμάσεις σε μια μόνο μέρα, γιαυτό κάνε κράτηση για την Τσικνοπέμπτη και βάλε και στο πρόγραμμα να πας ξανά σε αυτό το κρεατένιο μέρος!
Τατοΐου 17, Μεταμόρφωση
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Το στέκι του Ηλία
Ένα ταβερνάκι ξεχασμένο από το χρόνο στην καρδιά της Αθήνας και σε μια αυλή που μπορεί και να δεις ζευγαράκια άνω των 70 να κοιτάνε το ηλιοβασίλεμα μαζί. Εδώ σε αυτό το μέρος, κάθε Τσικνοπέμπτη, κάρβουνα γίνονται στάχτη πολλές φορές και κρέατα ψήνονται από μερακλήδες ψήστες που ξέρουν αυτήν την τέχνη.
Ανάμεσα στα κρέατα φιγουράρουν κολασμένα μεζεδάκια και ίσως κάποια μαγειρευτά που βρίσκεις μόνο σε παραδοσιακά μαγαζιά. Εδώ, η Τσικνοπέμπτη είναι ένα πραγματικό ταξίδι σε μια άλλη εποχή.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Τα σκαλάκια
Σε ένα πολύ όμορφο μέρος στα Ιλίσια υπάρχει αυτό εδώ το μαγαζί που οι ντόπιοι εκτιμούν τις Κυριακές και όχι μόνο. Ένα φανταστικό λουκάνικό από αγριογούρουνο και ζουμερά καλοψημένα χοιρινά φιλετάκια σε περιμένουν για να περάσεις μια Τσικνοπέμπτη που θα θυμάσαι για καιρό.
Αν βρεις και έξω τραπεζάκι, θα είναι ακόμα καλύτερα. Το μαγαζί είναι σε τέτοιο σημείο που ακόμα και τον χειμώνα μπορείς να καθίσεις έξω και να έχεις μια όμορφη θέα. Όπως και να χει, για Τσικνοπέμπτη ή για κάποια άλλη φορά, σημειώστε και αυτό το μέρος με τα μαγαζιά της Αθήνας που ξέρουν από καλό κρέας!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Ο πρόεδρος
Σε πάνω από δέκα γειτονιές της Αττικής, θα βρεις τον Πρόεδρο. Έχει μια μεγάλη ιστορία και μια αγάπη για το κεμπάπ. Το ξέρει καλά και αυτό είναι γνωστό σε όλους έχουν καθίσει τα τραπέζια του.
Το μενού έχει πολλά και εκλεκτά. Καραμανλίδικο λουκάνικο, σουτζούκι και παστουρμάς, ταλιάτα από μοσχάρι, σις κοτόπουλο και μοσχάρι και φυσικά αριστοτεχνικό κεμπάπ! Κλασσικό κεμπάπ που πρέπει σίγουρα να δοκιμάσεις μια φορά. Γιαουρτλού που επίσης είναι συνέχεια στολισμένο σε τραπέζια και Κασερλί κεμπάπ που θα σε εντυπωσιάσει!
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.