Μετά τις 2 – 3 το μεσημέρι, πολλοί είναι εκείνοι που αισθάνονται μια νύστα, κυρίως όταν βρίσκονται στη δουλειά. Το πρώτο πράγμα που σκέφτονται είναι να πιουν ακόμα έναν καφέ, ώστε να ξυπνήσουν λίγο και να ανταπεξέλθουν στις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους.
Ωστόσο, ο πολύς καφές δεν κάνει πάντα καλό. Γι’ αυτό οι ειδικοί προτείνουν έναν άλλον τρόπο ώστε να τονώσουμε λίγο το μυαλό μας και να ενισχύσουμε λίγο τη μνήμη μας. Μετά το γεύμα μας το μεσημέρι και ενώ το σώμα μας έχει ήδη επεξεργαστεί το φαγητό, τα επίπεδα σακχάρου μας πέφτουν και με αυτόν τον τρόπο μειώνεται και η ενέργειά μας και η αυτοσυγκέντρωση μας.
Σύμφωνα με μια μελέτη του πανεπιστημίου Περντιού των ΗΠΑ, τα αμύγδαλα μπορούν να επιβραδύνουν τη διάσπαση του γεύματος. Οπότε τόσο τα επίπεδα σακχάρου, όσο και η ενέργειά μας, θα παραμείνουν σταθερά. Τα αμύγδαλα λοιπόν είναι το ιδανικό σνακ, για να μη μειωθούν οι δυνάμεις μας το μεσημέρι στη δουλειά.
Μια σχετική μελέτη που έγινε και στην οποία συμμετείχαν 86 άτομα, έφτασε στο συμπέρασμα ότι τα αμύγδαλα ενισχύουν τη μνήμη. Οι ερευνητές, οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στην επιθεώρηση British Journal of Nutrition, αναφέρουν ότι η περιεκτικότητα σε καλά λιπαρά και φυτικές ίνες, είναι αυτά που οδηγούν στα οφέλη που έχει για τον οργανισμό.