Η μυρωδιά του σώματός μας εξαρτάται από πολλούς παράγοντες και ένας από αυτούς είναι η διατροφή μας.
Κάποιες τροφές κάνουν το δέρμα μας να μυρίζει μερικές φορές εντονότερα και πιο άσχημα. Αυτό συμβαίνει γιατί κάποια συστατικά που περνούμε από τροφές, όταν διασπώνται στο γαστρεντερικό μας σύστημα, μπορούν να κάνουν το σώμα μας να αποπνέει δυσάρεστες μυρωδιές.
Όπως οι παρακάτω τρεις:
Κόκκινο κρέας
Όπως έχουν δείξει έρευνες, το σώμα των ανθρώπων που τρώνε πιο συχνά κόκκινο κρέας, έχει πιο δυσάρεστη μυρωδιά. Το κόκκινο κρέας είναι δύσκολο στην πέψη και όταν διασπάται στον οργανισμό αφήνει κάποια υπολείμματα, τα οποία απελευθερώνονται μέσω του ιδρώτα.
Ψάρι
Το ψάρι είναι μια άκρως θρεπτική τροφή, αλλά σε κάποιους ανθρώπους προκαλεί κακοσμία, επειδή ο οργανισμός τους δεν διασπά την τριμεθυλαμίνη, μια ουσία που παράγεται κατά τον μεταβολισμό του ψαριού.
Σταυρανθή λαχανικά
Τα λαχανικά αυτά είναι μεταξύ άλλων το κουνουπίδι, το μπρόκολο και το λάχανο. Τα λαχανικά αυτά περιέχουν θείο, που έτσι κι αλλιώς έχει άσχημη μυρωδιά. Όταν ο οργανισμός μας μεταβολίζει τα σταυρανθή λαχανικά, το θείο απελευθερώνεται μέσω του ιδρώτα ή της αναπνοής.